Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
15. Helmikuuta 2021

Bittium liittyy GENIVI Alliance -yhteisöön edistämään standardoituja lähestymistapoja ajoneuvojen käyttöliittymäkehitykseen ja liitettävyyteen

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 15.2.2021 klo 12.00

Bittium liittyy GENIVI Alliance -yhteisöön edistämään standardoituja lähestymistapoja ajoneuvojen käyttöliittymäkehitykseen ja liitettävyyteen

Oulu, 15.2.2021 – Bittium liittyy maailmanlaajuiseen, yli 50 autoteollisuuden toimijan GENIVI Alliance -yhteisöön. GENIVI Alliancen tavoitteena on nopeampi ja kustannustehokkaampi ajoneuvojen kehittäminen edistämällä standardoituja lähestymistapoja eri käyttöjärjestelmien yhteensopivuuteen ja integrointiin sekä liitettävyyteen. Bittium liittyy yhteisöön edistääkseen erityisesti tietoturvallista liitettävyyttä sekä Android™ Automotive -kehitystyötä.

Ajoneuvojen liitettävyysratkaisut ovat yhä suuremmassa roolissa, kun hankitaan uutta ajoneuvoa. Tämä avaa mahdollisuuksia järjestelmäsuunnittelijoille ja laitevalmistajille, mutta lisää myös tietoturvariskejä. Myös avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmät, viimeisimpänä Android, ovat tuoneet uusia kehitysmahdollisuuksia käyttöliittymäkehitykseen, mutta samalla eri järjestelmien yhteensovittaminen on monimutkaistunut.

"Olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana edistämässä ja nopeuttamassa ajoneuvojen kehittämistä yhteistyössä muiden GENIVIn jäsenten kanssa. Tuomme yhteisöön vahvaa tietoturvaosaamista ja kokemusta sekä Android- että Linux-käyttöjärjestelmistä ja voimme näin osaltamme olla edistämässä tavoitteita eri ajoneuvojärjestelmien integroinnista keskitettyyn, digitaaliseen ohjaamoon", sanoo Tommi Kangas, Bittiumin Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueen johtaja. "Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa ajoneuvojen käyttöliittymä- ja tietoviihdejärjestelmät olisivat entistä tietoturvallisempia, luotettavampia, älykkäämpiä ja helppokäyttöisempiä."

GENIVI Alliance -yhteisössä Bittium keskittyy erityisesti seuraaviin kehitysalueisiin:

  • Laitteistosta riippumattoman liittymärajapinnan kehitys Android Automotiven integrointiin (vehicle hardware abstraction layer, VHAL): GENIVI-yhteisössä Bittium osallistuu VHAL-määrittelyyn ja -työkalujen kehittämiseen Android Automotive -laitteiden liittämiseksi osaksi auton järjestelmiä. Kehitystyö mahdollistaa standardien mukaisen liittymärajapinnan tarjoamisen eri autoteollisuuden hankkeisiin mahdollisesti mukautuen teollisuudessa jo käytettäviin ratkaisuihin.
  • Virtualisointialustat (hypervisors): Yhtenä autoteollisuuden trendinä on yhdistää autossa olevia järjestelmiä samaan ympäristöön käyttäen virtualisointitekniikkaa. Virtualisointialustat mahdollistavat esimerkiksi eri käyttöjärjestelmien toiminnan yhtäaikaisesti samassa laitteistossa. Bittium osallistuu GENIVI-yhteisössä virtualisoinnin kehittämistyöhön mikä auttaa virtualisointihankkeiden toteuttamista autoteollisuudessa.
  • Android Automotive -audio-ominaisuudet: GENIVI-yhteisössä Bittium osallistuu Android Automotive -audiojärjestelmien standardointiin ja mahdollistaa näin osaltaan standardien käytön autoteollisuuden hankkeissa.

Lisätietoja Bittiumin tuotekehityspalveluista autoteollisuuden toimijoille: https://www.bittium.com/rd-services/automotive .

Lisätietoja:

Tommi Kangas
Connectivity Solutions tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Android on Google LLC:n tuotemerkki.