Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
18. Joulukuuta 2020

Bittium BrainStatus™ EEG-järjestelmään integroitu Cerenion C-Trend® -analyysityökalu sai lääkintälaitehyväksynnän Euroopan Unionissa

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 18.12.2020 klo 09:00

Bittium BrainStatus™ EEG-järjestelmään integroitu Cerenion C-Trend® -analyysityökalu sai lääkintälaitehyväksynnän Euroopan Unionissa

Oulu, 18.12.2020 – Bittium BrainStatus™ EEG-järjestelmään integroitu Cerenion C-Trend® -analyysityökalu on saanut lääkintälaitehyväksynnän Euroopan Unionissa (EU). Bittium BrainStatus™ EEG-laite mittaa ja monitoroi aivosähkökäyrää ja Cerenion C-Trend® -analyysin avulla aivojen tila esitetään yksinkertaisina ja helposti tulkittavina lukuarvoina hyödyntämällä kehittyneitä koneoppimisalgoritmeja ja tekoälyä. Ratkaisun tavoitteena on parantaa hoitoa sekä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä teho-osastolla. Bittium BrainStatus™ -tuoteperhe sai lääkintälaitehyväksynnän viime toukokuussa (tiedote 7.5.2020 ). Cerenion C-Trend® -analyysityökalun hyväksynnän myötä Bittiumin tarjoama kokonaisratkaisu on saatavilla EU:ssa sijaitseville asiakkaille.

Bittium BrainStatus™ on langaton EEG-mittausjärjestelmä reaaliaikaiseen aivojen sähköisen toiminnan monitorointiin. Se on suunniteltu ensiapua sekä akuutti- ja tehohoitoa varten. Helppokäyttöisyyden ansiosta korkealaatuisten EEG-mittausten tekeminen luonnistuu helposti ja nopeasti sekä ensihoitajilta että lääkäreiltä.

"Aivosähkökäyrän hyödyntämistä sairaalaympäristössä ovat tähän asti rajoittaneet merkittävästi haasteet niin itse mittauksen suorittamisessa, kuin sen tulkinnassa", toteaa Jukka Kortelainen, Cerenion Oy:n toimitusjohtaja. "BrainStatus-järjestelmä mahdollistaa EEG:n nopean ja helpon mittauksen kun taas C-Trend -työkalun avulla mittauksen välitön tulkinta ja aivojen tilan arvioiminen on mahdollista myös henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta aivosähkökäyrästä. Kyseessä on siis täydellinen yhdistelmä," hän jatkaa.

"Olemme erittäin ilahtuneita Cerenion C-trend® -analyysityökalun lääkintälaitehyväksynnästä. Bittium BrainStatus™ -järjestelmän ja Cerenion C-Trend® -analyysityökalun yhdistelmä tuo merkittävää lisäarvoa asiakaskunnallemme. Neurologisissa hätätilanteissa hoidon nopea aloittaminen on ensiarvoisen tärkeää mahdollisten pysyvien haittojen ehkäisemiseksi. Kun teho-osasto saa käyttöönsä helppokäyttöiset ja selkeästi toimivat työkalut tehopotilaiden aivotoiminnan mittaukseen ja arvioimiseen, hoitohenkilökunnan työ tehostuu ja potilaiden hoitoprosessi nopeutuu," kertoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Cerenion C-Trend® -analyysityökalu on välittömästi saatavilla osana Bittium BrainStatus™ -ratkaisua. Lisätietoa BrainStatus™ -ratkaisusta osoitteessa: https://www.bittium.com/medical/bittium-brainstatus sekä Cerenion C-Trend -työkalusta osoitteessa: https://cerenion.com .

 

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. +358 (0)40 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com