Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
30. Marraskuuta 2020

Bittium toimittaa Suomen Puolustusvoimille Bittium Tactical Power Pack™ -akkuyksiköitä

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 30.11.2020, kello 09:50

Bittium toimittaa Suomen Puolustusvoimille Bittium Tactical Power Pack™ -akkuyksiköitä

Oulussa, 30.11.2020 – Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen taktisen tiedonsiirron laitteille tarkoitetuista Bittium Tactical Power Pack™ -akkuyksiköistä. Tactical Power Pack -akkuyksiköt tulevat Puolustusvoimien käyttöön lisävarusteina kannettaville Bittium Tough Comnode™ -laitteille, jotka ovat Puolustusvoimien käytössä ja täyttävät liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeita muun muassa VoIP-puhelimina, IP-reitittiminä ja SHDSL-toistimina.

Tactical Power Pack -akkuyksikkö sisältää kaksi 70 Wh, 6,7 Ah akkua, jotka on kiinnitetty yhdeksi kokonaisuudeksi adapterilla. Tactical Power Packia voi näin käyttää myös kahden akun varaajana. Tactical Power Pack on erinomainen lisävaruste liikkuville joukoille, sillä sen akkuja voi nopeasti vaihtaa uusiin täyden latauksen omaaviin akkuihin yksi kerrallaan ilman, että virransyöttö ladattavaan laitteeseen keskeytyy. Tämä mahdollistaa laitteelle keskeytymättömän kenttäkäytön.

Tilaus on arvoltaan noin 1,1 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Tactical Power Pack -akkuyksiköt toimitetaan Puolustusvoimille vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Tilaus ei muuta Bittiumin vuotta 2020 koskevaa taloudellista ohjausta.

Bittium Tactical Power Pack™

Tactical Power Pack -akkuyksikkö on suunniteltu erityisesti taktisen tiedonsiirron tarpeisiin esimerkiksi Bittium Tough SDR Handheld™ -radion ja Bittium Tough Comnode™ -laitteen lisävarusteena, mutta sitä voi helposti käyttää myös tavallisten tablettien ja älypuhelimien kanssa USB-liitännän avulla. Tactical Power Pack mahdollistaa laitteille keskeytymättömän kenttäkäytön.

Akkuyksikkö sisältää kaksi 70 Wh, 6,7 Ah akkua, jotka on kiinnitetty yhdeksi kokonaisuudeksi adapterilla. Tactical Power Packia voi näin käyttää myös kahden akun varaajana. Akkuyksikön akkuja voi nopeasti vaihtaa uusiin täyden latauksen omaaviin akkuihin yksi kerrallaan maastossa ilman, että virransyöttö ladattavaan laitteeseen keskeytyy. Tactical Power Packin pieni koko ja kevyt paino mahdollistavat myös helpon puettavuuden sotilaan varusteisiin yhdessä ladattavan laitteen kanssa. Tactical Power Packin IP67-luokan veden- ja pölynkestävyys ja MIL-STD-810G-luokan iskunkestävyys takaavat akkuyksikön käytön myös vaativissa olosuhteissa.

Lisätietoja Bittium Tactical Power Pack -akkuyksiköstä: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tactical-power-pack  

 

Bittium Tough Comnode™

Monipuolinen Bittium Tough Comnode -laite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeita muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja SHDSL-toistimena. Bittium Tough Comnode on lujatekoinen, helppo asentaa erilaisiin käyttöympäristöihin ja soveltuu myös sotilaan kannettavaksi taistelukentällä. Se on yhteensopiva laajakaistaiseen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa ja tarjoaa monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin. Bittium Tough Comnode -laite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

Lisätietoja Bittium Tough Comnode -päätelaitteesta: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-comnode

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.bittium.com