Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
10. Syyskuuta 2020

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja Preventice Technologies Inc. ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen EKG-seurantalaitteiden toimittamisesta

Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 10.9.2020 kello 8.00

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja Preventice Technologies Inc. ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen EKG-seurantalaitteiden toimittamisesta

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja johtava tekoälyyn perustuvien digitaalisten terveydenhuollon ratkaisujen ja sydämen etämonitorointipalveluiden tuottaja, Preventice Solutions, Inc.:in tytäryhtiö Preventice Technologies Inc., ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Bittium toimittaa Preventicelle sydämen rytmihäiriöitä monitoroivia BodyGuardian® MINI -laitteita. Tämä sopimus on jatkoa Bittiumin ja Preventicen helmikuussa 2018 allekirjoitetulle sopimukselle, jonka puitteissa Bittium on kuluneen kolmen vuoden aikana toimittanut Preventicelle räätälöityjä langattomia EKG:n mittaus- ja monitorointilaitteita. Tästä alkuperäisestä sopimuksesta julkaistiin pörssitiedote 13.2.2018.

Toteutuessaan täysimääräisenä tänään allekirjoitetun sopimuksen kokonaisarvo on noin 22,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (noin 19,4 miljoonaa euroa 9.9.2020 valuuttakurssin mukaan), liikevaihdon kertyessä vuosien 2021, 2022, 2023 ja 2024 aikana. Tämä sopimus ei muuta Bittiumin vuotta 2020 koskevaa taloudellista ohjausta, joka on julkaistu 6.8.2020 vuoden 2020 tammi-kesäkuun puolivuosikatsauksessa.

Bittiumin ja Preventicen välinen strateginen yhteistyö alkoi vuonna 2018 ja sen tuloksena on yhdessä jatkokehitetty maailman ensimmäinen 16 vuorokauden tallennukseen kykenevä IP67-luokiteltu BodyGuardian® MINI -holtermonitori, jonka puettavuus on erinomainen laitteen helppokäyttöisyyden ja käyttömukavuuden ansiosta. Bittium tarjoaa huippuluokan EKG-teknologiaa, jota on yhdessä Preventicen kanssa räätälöity ja jatkokehitetty lääkäreiden ja potilaiden käyttökokemusten parantamiseksi sydämen etämonitoroinnissa. Preventicellä on yksinoikeus yhtiölle räätälöidyn langattoman BodyGuardian® MINI EL -EKG-laitteen jälleenmyyntiin ja markkinointiin globaalisti, sekä yksinoikeus Bittiumin EKG-laiteteknologian jälleenmyyntiin ja markkinointiin Yhdysvaltain markkinoilla. BodyGuardian® MINI -tuoteperheen EKG-anturit nauhoittavat ja tallentavat jatkuvasti elektrokardiografian aaltomuotoja ja tarjoavat useita käyttötapoja samalla laitteella, mukaan lukien lyhyt- ja pitkäkestoinen Holter-mittaus, automaattinen oire-EKG (CEM, cardiac event monitoring) ja mobiili telemetrinen sydämen mittaus (MCT, mobile cardiac telemetry).

"Meillä on 35 vuoden kokemus biosignaalien käsittelystä ja olemme iloisia voidessamme jatkaa ja tehostaa strategista kumppanuuttamme yhden maailman johtavan sydämen etämonitorointipalveluihin erikoistuneen yrityksen kanssa. Jatkuvan yhteistyön avulla voimme tarjota markkinoille johtavia sydämen seurannan ratkaisuja," toteaa Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

"Olemme iloisia voidessamme jatkaa toimitussopimustamme ja strategiasta kumppanuuttamme Bittiumin kanssa palvellaksemme asiakkaitamme yhä paremmin. Jatkuva pitkäaikainen yhteistyömme auttaa meitä tuomaan entistä innovatiivisempia ratkaisuja potilaille ja lääkäreille," sanoo Preventice Solutions, Inc.:in toimitusjohtaja Jon P. Otterstatter.

Oulussa, Suomessa, ja Minneapolisissa, Yhdysvalloissa,
10.9.2020

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja
 

Lisätietoja:

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja, Bittium Oyj
Puh. 040 344 3507

 

Jakelu:

NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä.

www.bittium.com

Preventice Solutions

Preventice Solutions on johtava mobiilien terveysratkaisujen ja etävalvontaratkaisujen kehittäjä, jonka tuotteilla sydämen rytmihäiriöistä kärsivät potilaat voidaan liittää valvontajärjestelmiin. Oivalluksista syntyy vallankumouksellista valvontateknologiaa, minkä mahdollistama palveluperustainen lähestymistapa voi pienentää hoitokustannuksia ja parantaa hoitotuloksia. Preventicen puettava tuotevalikoima koostuu PatientCare Platform –ympäristöstä ja BodyGuardian®-monitorituoteperheestä.

www.preventicesolutions.com

Tiedostot
Release (wkr0006.pdf)