Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
06. Toukokuuta 2020

ENENSYS Technologiesin eMBMS-ratkaisu käyttöön tietoturvallisessa Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimessa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 6.5.2020, kello 16:00

ENENSYS Technologiesin eMBMS-ratkaisu käyttöön tietoturvallisessa Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimessa

Oulu, Suomi, 6. toukokuu 2020 - Bittium, johtava suomalainen tietoturvakriittisten viestintäratkaisujen toimittaja, ja ENENSYS Technologies, johtava media- ja yleisen turvallisuuden ratkaisujen toimittaja, ilmoittivat, että LTE-viranomaisverkkoihin tarkoitettu eMBMS-ratkaisu (evolved Multimedia Broadcast Multicast Solution) ENENSYS Middleware -ohjelmistolla on nyt saatavilla äärimmäisen tietoturvallisessa Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimessa. Yhteistyö mahdollistaa LTE Broadcast -ominaisuuden käytön kestävässä Bittium Tough Mobile 2 -puhelimessa.

Teknologian kehittyminen on vaikuttanut kentällä työskenteleville viranomaisille jaettavan tiedon määrään ja laatuun, ja LTE-lähetyksistä on tullut olennainen osa viestintää. eMBMS-ratkaisu mahdollistaa koko LTE-radiotaajuusalueen tehokkaan käytön sekä suurten tietomäärien välittämisen ruuhkaisimmissakin verkkoympäristöissä, ja jokainen laite (auto, PTT-laite, robotti) vastaanottaa tiedon samaan aikaan. Tämä on erityisen tärkeää viranomaistoiminnassa, turvallisuusalalla ja muussa tehtäväkriittisessä viestinnässä, jossa tarvitaan suurta tiedonsiirtonopeutta, lyhyitä vasteaikoja ja luotettavia yhteyksiä. Yleisen turvallisuuden viranomaisilla avainasemassa on luotettavuus, ja Bittium on työskennellyt ENENSYS:n kanssa useita vuosia hyödyntäen heidän eMBMS-ratkaisujaan Bittium Tough Mobile -laitteissa Public Safety -projekteissa.

"Elämme haasteellisia aikoja, ja vähentääksemme COVID-19 -viruksen leviämistä, yleisen turvallisuuden joukkojen on tarkkailtava kaduilla, että ihmiset noudattavat hallituksen rajoituksia liikkumisen ja ryhmittymisten suhteen", kertoo Bartolo Scanavino, ENENSYS Telecom-markkinan johtaja. "Tietyillä alueilla poliisi tekee videovalvontaa droneilla ja kuluttaa näin paljon LTE-resursseja. Bittium Tough Mobile 2 –älypuhelimen avulla viranomaisilla on mahdollisuus käyttää kriittistä eMBMS-ominaisuutta, jolla varmistetaan, että videoyhteydet ovat kaikkien kaupungin viranomaisten saatavilla, eikä tarvitse taistella yksityisen verkon rajatuista saatavuuksista."

"On ollut jälleen ilo työskennellä ENENSYS:n kanssa ja jatkaa aiempaa menestyksekästä yhteistyötämme", kertoo Bittiumin myyntijohtaja Sammy Loitto. "Luotettavalla ja standardien mukaisella eMBMS-ratkaisulla yleisen turvallisuuden organisaatiot ja valtion virastot voivat hyödyntää dataintensiivisiä palveluita kuten reaaliaikaisia HD-videoita, tilannetietoisuutta ja dynaamisia karttoja. eMBMS-teknologia on täydellinen uusille MC-PTT-, MC-Video- ja MC-Data -sovelluksille, joita otetaan yhä enemmän käyttöön viranomaisille ja huoltovarmuuskriittisille toimijoille tarkoitetuissa LTE-verkoissa."

Bittium Tough Mobile™ 2

Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin asettaa uuden standardin äärimmäisen tietoturvalliselle kommunikaatiolle. Älypuhelimessa yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet sekä helppokäyttöisyys. Laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta, puhelimen yksityisyyspainike, ja valvottu ja turvallinen toimitusketju takaavat luotettavan ja tietoturvallisen tietojen käsittelyn ja kommunikaation erityisesti viranomais- ja ammattikäytössä.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimesta: www.toughmobile2.bittium.com

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
 

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com   

ENENSYS Technologies

ENENSYS Technologies on maailmanlaajuinen innovatiivisten asiantuntijaratkaisuiden suunnittelija ja valmistaja Broadcast- ja Telecom -teollisuudessa. ENENSYS Technologies on 15 vuoden ajan mahdollistanut tehokkaat medialähetykset lanka- (ATSC 3.0, DVB-T/T2, ISDB-T/Tb, HbbTV), satelliitti- (DVB-S/S2/S2X) ja televerkkojen (4G/5G, Yleinen turvallisuus, IPTV, OTT) välityksellä, ja tarjoaa testi- ja valvontalaitteita TestTree-tuotemerkillä. Lisätietoja osoitteessa www.enensys.com .

*Android on Google LLC:n tuotemerkki.