Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
23. Maaliskuuta 2020

Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen Bittium TAC WIN™ -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteista

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 23.3.2020, kello 16.00

Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen Bittium TAC WIN™ -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteista

Oulussa, 23.3.2020 – Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetuista Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteista. Tuotetilaus on osa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmien uudistusta, jossa taktisen tiedonsiirron verkkoja toteutetaan Bittium TAC WIN -järjestelmällä. Bittium TAC WIN tarjoaa taistelunkestävät, langattomat ja laajakaistaiset IP-yhteydet joukoille, joille liikkuvuus, johtaminen liikkeestä sekä tehokkaat viestiyhteydet ovat avainasemassa.

Tilaus on arvoltaan noin 1,6 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Tilatut tuotteet toimitetaan vuoden 2020 aikana. Tilaus ei muuta Bittiumin 13.2.2020 tilinpäätöstiedotteessaan julkistamaa vuotta 2020 koskevaa taloudellista näkymää.


Bittium Tactical Wireless IP Network™

Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Bittium TAC WIN on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Järjestelmän ydin on taktinen reititin, jolla voidaan muodostaa joustavasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia IP-tiedonsiirtoyhteyksiä. Taktinen reititin tarjoaa myös monipuoliset liitynnät erityyppisten päätelaitteiden ja muiden viestijärjestelmien kytkemiseksi samaan tiedonsiirtoverkkoon. Reitittimen lisäksi järjestelmään kuuluu kolmen eri taajuusalueen radioyksikköjä, joilla muodostetaan tilanteen mukaan optimoituja verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on automaattisten toimintojen ansiosta nopeaa. Ohjelmistopohjaisuuden ansiosta Bittium TAC WIN -järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa sen kehittämisen ja ylläpidon kustannustehokkaasti sen koko elinkaaren ajan.

Lisätietoja Bittium TAC WIN -järjestelmästä ja siihen kuuluvista tuotteista: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tactical-wireless-ip-network .

 

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

 

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

 

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com