Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2016

Print Print this release
24. Marraskuuta 2016

Muutoksia Bittium Oyj:n organisaatiorakenteessa ja johtoryhmässä

Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 24.11.2016 klo 8.05

Muutoksia Bittium Oyj:n organisaatiorakenteessa ja johtoryhmässä

Bittiumin hallitus on päättänyt muutoksista yhtiön organisaatiorakenteessa ja johtoryhmässä tukeakseen yhtiön tänään julkistettua päivitettyä strategiaa. Strategiansa mukaan Bittiumin liiketoiminta keskittyy kolmeen tuote- ja palvelualueeseen, jotka ovat Defense & Security, Connectivity ja Medical Technologies.

Defense & Security -tuote- ja palvelualueessa yhdistyvät yhtiön aiemmat Defense (puolustusmarkkinoille suunnatut tuotteet ja ratkaisut) ja Special Devices (erikoispäätelaitemarkkinoille suunnatut tuotekehitys palvelut, tuotteet ja ratkaisut) -tuote- ja palvelualueet. Yhdistämisestä syntyvillä synergiahyödyillään Bittium pystyy paremmin palvelemaan puolustusteollisuuden ja turvallisuusteknologian asiakkaitaan. Defense & Security -tuote- ja palvelualeen johtajaksi on nimitetty DI Jari Sankala. Sankala on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 2011 ja siirtyy liiketoiminnan vetäjäksi myyntijohtajan tehtävistä. Bittiumin uudessa organisaatiorakenteessa myynti tullaan organisoimaan suoraan tuote- ja palvelualueiden alle.

Connectivity-tuote- ja palvelualueella Bittium tarjoaa tuotekehityspalveluita ja räätälöityjä ratkaisuja langattoman tietoliikenteen markkinoille sekä muille yrityksille, jotka tarvitsevat langatonta liitettävyyttä laitteisiinsa. Connectivity-tuote- ja palvelualueen johtajana jatkaa DI Klaus Mäntysaari, joka on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 2004.

Päivitetyn strategiansa mukaan Bittium muodostaa uuden Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen, ja sen vetäjäksi on nimitetty DI Arto Pietilä. Pietilä on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 2001, muun muassa Operations-toimintojen johtajana sekä sopimustuotekehityksen ja langattomien tietoliikenneratkaisujen vetäjänä. Ennen Bittiumia Pietilä toimi Polar Electro Oy:n toimitusjohtajana.

Bittiumin liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Sami Kotkajuuri on päättänyt siirtyä uusiin haasteisiin ja on irtisanoutunut yhtiön palveluksesta. Kotkajuuri jatkaa Bittiumilla vuoden 2016 loppuun saakka. Tässä yhteydessä Bittium kiittää Kotkajuurta hänen panoksestaan yhtiön kehittämiseksi.

1.12.2016 alkaen Bittiumin johtoryhmään kuuluvat seuraavat henkilöt: toimitusjohtaja Hannu Huttunen (puheenjohtaja), talousjohtaja Pekka Kunnari, lakiasiainjohtaja Kari Jokela, viestintä- ja markkinointijohtaja Karoliina Fyrstén, tuote- ja palvelualueiden johtajat Jari Sankala, Klaus Mäntysaari ja Arto Pietilä sekä engineering-toiminnoista vastaava johtaja Jari-Pekka Innanen.

Oulu, 24.11.2016 Bittium Oyj Hallitus

Lisätietoja:

Hannu Huttunen Toimitusjohtaja Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Nasdaq Helsinki Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. 10.11.2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com

Tiedostot
Release (wkr0006.pdf)