Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2016

Print Print this release
12. Lokakuuta 2016

Bittium teki ensimmäisen VoLTE-puhelun viranomaisten LTE Band 14 -verkossa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 12.10.2016 klo 16.00 (CEST +1)

Bittium teki ensimmäisen VoLTE-puhelun viranomaisten LTE Band 14 -verkossa

Oulu, 12.10.2016 – Bittium on tehnyt ensimmäisen äänipuhelun LTE-verkossa (VoLTE; Voice over LTE), joka välitettiin viranomaisten Public Safety Band 14 LTE-verkossa.

VoLTE-teknologiaa käytetään kaupallisissa LTE-verkoissa äänipalvelujen tarjoamiseen, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun VoLTE-puhelu tehtiin FirstNet (First Responder Network Authority) verkkoympäristössä, joka suunniteltu USA:n viranomaisten käyttöön. Tämä on merkittävä virstanpylväs, sillä FirstNet on täysin uusi LTE-verkko, jossa ei ole mahdollista soittaa perinteisiä piirikytkentäisiä äänipuheluja. Puhtaassa LTE-verkossa äänipuhelut toteutetaan VoLTE-teknologialla.

Puhelu soitettiin Yhdysvaltain NIST-instituutin (National Institute of Standards and Technology) kampuksella Coloradon Boulderissa. Bittium ja NIST ovat solmineet tutkimus- ja kehitysyhteistyösopimuksen (Cooperative Research and Development Agreement), jonka myötä Bittium on NIST:n kumppani pelastusviranomaisten viestintää kehittävässä PSCR-tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelman tarkoituksena on arvioida viranomaiskäyttöön tarkoitettuja edistyneitä laajakaistalaitteistoja ja -ohjelmistoja.

”Onnistunut VoLTE-puhelu FirstNet-verkkoympäristössä on merkittävä virstanpylväs ja kertoo siitä, että järjestelmä on teknisesti valmis. Samalla se kertoo myös Bittium Tough Mobile -älypuhelimemme monipuolisista ominaisuuksista ja yhteensopivuudesta erilaisiin verkkoympäristöihin. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön NIST-instituutin kanssa, jonka tarjoamassa koeverkkoympäristössä VoLTE-puhelu voitiin tehdä”, toteaa Jani Lyrintzis, Bittiumin US-liiketoiminnan kehittämisestä ja myynnistä vastaava johtaja.

Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on runsaasti innovatiivisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu mm. valtion virastoille, viranomaisille, pelastushenkilöstölle ja muille ammattikäyttäjille, joilla on tarve luotettavalle ja suojatulle viestinnälle. Android 6.0 -käyttöjärjestelmään pohjautuvan laitteen mekaaninen rakenne on yhdistelmä äärimmäistä kestävyyttä ja nykyaikaisen edistyneen älypuhelimen käyttötuntumaa. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa yhdistyvät laitteistopohjainen tietoturva-alusta, maailmanlaajuinen LTE-tuki, ammattilaistason ääniominaisuudet sekä mahdollisuus käyttää kahta eri SIM-korttia.

Lisätietoja:

Jani Lyrintzis
Johtaja, US-liiketoiminnan kehittäminen ja myynti
Puh. 040 344 3507
Email: sales1global(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30-vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com