Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2016

Print Print this release
13. Kesäkuuta 2016

Bittium esittelee taktisen kommunikaation tuotteitaan ja ratkaisujaan puolustusalan Eurosatory-messuilla

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 13.6.2016, kello 10.00

Bittium esittelee taktisen kommunikaation tuotteitaan ja ratkaisujaan puolustusalan Eurosatory-messuilla

Oulu, 13.6.2016 - Bittium esittelee taktisen kommunikaation tuotteitaan ja ratkaisujaan puolustusteollisuudelle suunnatuilla Eurosatory-messuilla, jotka järjestetään Pariisissa, Ranskassa 13.–17. kesäkuuta. Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut ovat Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä, Bittium Tactical LTE Access Point™ -liityntäratkaisu (Long-Term Evolution, 4G), Bittium Tough VoIP™ -tuoteperhe (Voice over Internet Protocol) sekä Bittium Tough Mobile™ -tieturvallinen LTE älypuhelin. Kaikissa tuotteissa ja ratkaisuissa yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne mahdollistavat koko taistelukentän kattavan laajakaistaisen tiedonsiirron ja IP-puhelut. Bittiumin messuosastolla (Hall 6, D301) demonstroidaan näiden taistelukentällä oleellisten tiedonsiirto- ja kommunikaatioratkaisujen toiminnallisuuksia. Lisäksi Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa demonstroidaan kolmansien osapuolien radiopuhelinsovelluksia (PTT, Push-to-Talk).

Bittiumin omalla messuosastolla tapahtuvien demonstraatioiden lisäksi Bittium TAC WIN -järjestelmä on mukana ESSOR-hankkeessa (European Secure Software defined Radio) kehitetyn ESSOR HDRWF -radioaaltomuodon (High Data Rate Waveform) yhteentoimivuusdemonstraatioissa kahden eri ESSOR-kumppanin kanssa. Toisessa demonstraatiossa Bittium TAC WIN -järjestelmä ja ranskalaisen Thalesin Compact Vehicular Wideband SDR -ohjelmistoradioalusta toimivat yhteen käyttäen ESSOR HDRWF -aaltomuotoa. Demonstraatio tapahtuu Ranskan puolustusministeriön alaisen DGA:n (Direction Générale de l’Armement) osastolla hallissa 5a. Toisessa demonstraatiossa Bittium TAC WIN -järjestelmä ja italialaisen Leonardon Swave SDR -taktinen radio toimivat samoin yhteen hyödyntäen ESSOR HDRWF -aaltomuotoa. Tämän demonstraation voi nähdä Leonardon osastolla D501, messujen ulkoalueella. Molemmat demonstraatiot osoittavat ESSOR-hankkeen pitkäjänteisen yhteistyön tuloksia ja ESSOR-aaltomuodon sopivuuden kansainvälisiin yhteisoperaatioihin.

  • Bittium TAC WIN on erittäin suorituskykyinen langaton runkoverkkoratkaisu, jolla voidaan rakentaa nopeasti ja joustavasti linkki-, liityntä- ja MANET (Mobile Ad Hoc Network) -verkkoyhteyksiä. Järjestelmä tarjoaa taistelukentän kaikkiin osiin liikkuville joukoille laajakaistaisen IP-tiedonsiirron liittäen ne myös kiinteisiin verkkoihin.
  • Bittium Tactical LTE Access Point on liityntäratkaisu, joka mahdollistaa LTE-liitynnän Bittium TAC WIN -runkoverkkoon. Ratkaisun avulla eri joukot voivat hyötyä kustannustehokkaasta ja nopeasta multimediatiedonsiirrosta ja VoIP-palveluista sekä normaaleilla kaupallisilla älypuhelimilla että viranomaiskäyttöön tarkoitetuilla erikoispäätelaitteilla.
  • Bittium Tough VoIP -tuoteperheen tuotteet mahdollistavat taktiset IP-puhelut ja laajakaistaisen tiedonsiirron vaativissakin olosuhteissa. Tuotteet ovat myös helposti integroitavissa olemassa olevaan IP-infrastruktuuriin. Bittium Tough VoIP -tuoteperhe laajeni huhtikuussa Bittium Tough VoIP Service™ -ohjelmistotuotteella, jonka avulla voidaan yhdistää sekä kiinteiden että taktisten langattomien tietoverkkojen käyttäjät samaan puhepalveluverkkoon.
  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Alustan ominaisuudet ovat tärkeitä kerroksittaisen laite- ja ohjelmistotietoturvan rakentamiseen. Lisäksi Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ohjelmoitava radiopuhelinpainike (PTT), viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä, IP67-tason veden- ja pölynkestävyys sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävyys.

ESSOR-hankkeen tavoitteena on kehittää eurooppalaista ohjelmistoradioteknologiaa ja siten parantaa yhteistoimintakykyä maiden välisissä yhteisoperaatioissa. Hankkeen ensimmäinen vaihe päättyi menestyksekkäästi vuonna 2015. Hanke toimii Euroopan puolustusviraston alaisuudessa ja hanketta rahoittavat Espanjan, Italian, Puolan, Suomen, Ranskan ja Ruotsin valtiot. Osallistuvien maiden teollisuutta edustavien osapuolten konsortiota johtaa Alliance for ESSOR (a4ESSOR S.A.S) -allianssi, jolle vastuun on antanut OCCAR-organisaatio (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’ARmement). Bittiumin lisäksi muut teollisuutta edustavat osapuolet hankkeen ensimmäisessä vaiheessa olivat Indra Espanjasta, Leonardo Italiasta, Radmor Puolasta, Saab Ruotsista ja Thales Ranskasta. Eurooppalaisen HDRWF-radioaaltomuodon lisäksi hankkeessa on tuotettu eurooppalainen ohjelmistoradioarkkitehtuurimäärittely. Hankkeen toisesta vaiheesta neuvotellaan parhaillaan osapuolten kesken, ja toisen vaiheen tärkeimpänä tavoitteena on ESSOR-järjestelmän operatiivisen suorituskyvyn saavuttaminen.

Lisätietoja:
Jari Sankala
Myyntijohtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium
Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja pitkäaikaista ja syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita eri toimialoilla toimiville asiakkailleen. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com