Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2016

Print Print this release
22. Maaliskuuta 2016

Digia Salpa -mobiiliviestintätuotteelle Viestintäviraston salaustuotehyväksyntä Bittium Tough Mobile™ -älypuhelimessa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 22.3.2016, kello 9.00

Digia Salpa -mobiiliviestintätuotteelle Viestintäviraston salaustuotehyväksyntä Bittium Tough Mobile™ -älypuhelimessa

Digia Salpa – viranomaisille ja yrityksille suunnattu korkean turvallisuuden viestintäratkaisu – on saanut Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta virallisen salaustuotehyväksynnän kansalliselle tiedon suojaustasolle IV (ST IV) Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa.

Oulu, 22.3.2016 - Digia Salpa on suomalainen, kansallisista ja eurooppalaisista lähtökohdista suunniteltu mobiiliviestinnän tuote, joka salaa vahvasti sekä puheen että viestiliikenteen puhelimissa, tableteissa ja työasemissa. Tuote on suunnattu käyttäjille, joille on tärkeää varmistaa viestinnän turvallisuus ja yksityisyys sekä mahdollistaa kommunikointi salassa pidettävistä asioista. Digia Salpa on hyödynnettävissä sekä organisaation sisäisessä että organisaatioiden välisessä viestinnässä.

Bittiumin mobiiliratkaisu koostuu Bittium Tough Mobile -älypuhelimesta, Bittium Secure Suite -etähallintaohjelmistosta ja Bittium SafeMove Mobile VPN -salausjärjestelmästä. Ratkaisu on ensimmäinen virallisen hyväksynnän saanut kokonaisuus Suomessa, jolla voidaan turvaluokitellun aineiston luomisen ja käsittelyn lisäksi myös siirtää aineistoa älypuhelimen sekä siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Viestintävirasto myönsi Bittium Tough Mobilelle ja sen hallinta- ja salausjärjestelmälle kansallisen tiedon suojaustason IV (ST IV) salaustuotehyväksynnän joulukuussa 2015.

Nyt salaustuotehyväksyntä kattaa myös älypuhelimessa käytettävän puheen ja viestiliikenteen salaavan Digia Salpa -mobiiliviestintätuotteen. Viestintäviraston arviointi perustuu viranomaisten kansalliseen Katakri 2015 -auditointityökaluun sekä Viestintäviraston laatimaan ohjeeseen kryptografista vahvuusvaatimuksista.

”Hyväksynnän saanut korkean turvallisuuden salausratkaisu antaa yrityksille ja valtionhallinnolle erinomaisen mahdollisuuden huolehtia viestinnän yksityisyyden suojasta ja tietojen luottamuksellisuudesta sähköisissä palveluissa ja verkkoympäristöissä”, toteaa Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

”Salaustuotehyväksynnän saanut turvallisen älypuhelimen ja salatun viestinnän kokonaisuus mahdollistaa käyttäjäystävällisen luottamuksellisten asioiden käsittelyn puhelimitse sekä muilla viestintätavoilla, aina pikaviesteistä sähköposteihin ja ryhmäpuheluihin. Jatkossa tavoitteena on saada yhteiselle ratkaisulle kansallisen suojaustason III (ST III) salaustuotehyväksyntä. Kotimaisella yhteistyöllä varmistetaan myös kyberturvallisuusosaamisen ja työpaikkojen kasvumahdollisuudet Suomessa”, sanoo Digian julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen.

Bittium, Digia ja Elisa julkistivat yhteistyön kansallisen turvatason täyttävän salatun mobiiliviestintäpalvelun suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi toukokuussa 2015. Ratkaisussa Bittium vastaa turvaluokitetusta älypuhelimesta ja sen verkkoliikennesuojauksesta, Digia puheen ja viestien salausratkaisuista sekä niiden taustajärjestelmästä ja Elisa korkean turvatason kokonaispalvelun tuottamisesta. Kaikilla kolmella yrityksellä on vahva kokemus turvallisten viranomaisjärjestelmien ja -palveluiden toteuttamisesta.

Lisätietoja:

Bittium Oyj
Jari Sankala, myyntijohtaja
Puh. 040 344 3507

Digia Oyj
Sami Rantanen, toimialajohtaja, julkishallinto
Puh. 040 772 2920

Elisa Oyj
Pasi Korhonen, liiketoimintajohtaja, tietoverkot
Puh. 050 506 0804

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Digia Oyj

Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa alansa johtavia toimijoita palveluiden kehittämisessä, toiminnan ohjaamisessa ja tiedon hyödyntämisessä kotona ja kansainvälisesti. Kehitystämme ohjaa ihmisten muuttuva arki. Digia toimii noin tuhannen osaajansa voimin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 108 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V). www.digia.com

Elisa Oyj

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi