Pörssi- ja lehdistötiedotteet 1998

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT AUTOMATION GROUP AIKOO PERUSTAA YHTEISYRITYKSEN ITALIAAN

Lokakuu 27, 1998

JOT AUTOMATION GROUP AIKOO PERUSTAA YHTEISYRITYKSEN ITALIAAN


JOT Automation Group Oyj ja Uno-A-Erre Italia S.p.A. ovat tehneet aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Sopimuksen mukaan Uno-A-Erre Italia S.p.A:n tuotantoautomaatioyksikön, MGZ Automationin, liiketoiminta siirtyy uudelle yhtiölle, josta JOT Automation Group Oyj tulee omistamaan 60% vuoden 1999 alusta alkaen. Uno-A-Errelle jää osakekannasta 35 % ja uuden yhtiön johdolle 5 %. Perustettavan yhtiön nimeksi tulee MGZ-JOT Automation S.r.l.

Aiesopimuksen mukaan automaatioyksikön henkilökunta, tuotekehitys sekä valmistus koneineen, laitteineen ja materiaaleineen siirtyy uudelle yhtiölle.

'Sopimuksella konserni laajentaa asiakaskuntaansa ja vahvistaa markkina-asemaansa keskellä teollistuneinta Eurooppaa. Yhteisyritys lisää myös suunnittelu- ja tuotantokapasiteettiamme', kertoo toimitusjohtaja Jorma Terentjeff, JOT Automation Group Oyj.

MGZ Automation on perustettu vuonna 1984 ja se on kuulunut Uno-A-Erre Italia S.p.A konserniin vuodesta 1993. MGZ Automation suunnittelee ja valmistaa tuotantoautomaatiolaitteita auto-, tietoliikenne- ja kulutuselektroniikkateollisuudelle. MGZ Automationin bruttomyynti oli noin 15 miljoonaa markkaa vuonna 1997.

Uno-A-Erre Italia S.p.A on vuonna 1926 perustettu monitoimiala-konserni, jonka liikevaihto vuonna 1997 oli noin 3,7 miljardia markkaa.

JOT Automation Group on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Konsernilla on tytäryhtiöitä seitsemässä maassa. Konsernissa työskentelee noin 400 henkilöä ja sen liikevaihto kuuden ensimmäisen kuukauden aikana vuonna 1998 oli 168 miljoonaa markkaa. Vuonna 1997 liikevaihto oli 183 miljoonaa markkaa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.

Lisätietoja internetsivulta http://www.jotgroup.comOulunsalo, 27.10.1998

JOT Automation Group Oyj
Hallitus

Jorma Terentjeff
Toimitusjohtaja