Pörssi- ja lehdistötiedotteet 1999

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT Automation Group Oyj perusti yhteisyrityksen Korean Tasavaltaan

Marraskuu 24, 1999

JOT Automation Group Oyj perusti yhteisyrityksen Korean Tasavaltaan


JOT Automation Group Oyj on perustanut yhteisyrityksen Souliin, Korean Tasavaltaan. Uuden yhtiön nimeksi tulee JOT Automation Korea Ltd. JOT Automation Group Oyj omistaa uuden yhtiön puoliksi Korean tasavallassa sijaitsevan Korea Mechatek Co., Ltd:n kanssa. Aiesopimuksesta uuden yrityksen perustamiseksi tiedotettiin 22.4.1999.

Uusi yritys tulee vastaamaan JOT Automation Group Oyj:n tuotteiden ja kokonaisjärjestelmien markkinoinnista ja myynnistä sekä After Sales-palveluiden tuottamisesta Korean Tasavallassa. Uusi yritys myy ja markkinoi myös Korea Mechatek Co. Ltd:n valmistamia laitteita Korean Tasavallan alueella.

Uuden yrityksen vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Marko Lehtola. Hänen asemapaikkanaan tulee olemaan Soul. Lehtola on aiemmin toiminut JOTin palveluksessa Projektijohtajana Suomessa ja USAssa. Lehtola raportoi JOTin Aasian toimintojen johtajalle Jorma Meroselle.


'JOT Automation Korea Ltd:n perustaminen on osa JOTin Aasian strategiaa. Uuden yrityksen perustaminen yhdessä tunnetun korealaisen kumppanin kanssa antaa hyvät mahdollisuudet JOT Automation Korea Ltd:n nopealle kasvulle', kertoo toimitusjohtaja Jorma Terentjeff. ' Maan nopea toipuminen lamasta sekä investointien voimakas kasvu muodostavat JOTin tuotteille hyvän markkinapotentiaalin. Talouslaman liikkeelle sysäämä suurten elektroniikka-alan yritysten toimintojen uudelleen organisointi mahdollistaa uusille toimintakonsepteille ja toimittajille pääsyn markkinoille. Koska Korean Tasavallan markkinat ovat perinteisesti olleet monille Eurooppalaisille yrityksille hyvin vaikeapääsyiset, olemme valinneet JOTille tavanomaisesta poikkeavan toimintamuodon, yhteisyrityksen. JOTin Aasian strategian mukaisesti olemme perustaneet Kaakkois-Aasian Singaporeen edustuston, Kiinan Hong Kongiin markkinointi- ja After Sales-yhtiön ja nyt viimeisimpänä Korean Tasavaltaan yhteisyrityksen.'

JOT Automation Group on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Konsernilla on tytäryhtiöitä kahdeksassa maassa. 30.9.1999 konsernin palveluksessa oli 577 henkilöä ja sen liikevaihto 1.1. - 30.9.1999 välisenä aikana oli 75,4 milj. euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.


Oulunsalo 24.11.1999

JOT Automation Group Oyj

Jorma Terentjeff
Toimitusjohtaja