Pörssi- ja lehdistötiedotteet 1999

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT AUTOMATION GROUP OYJ TEKI ESISOPIMUKSEN PAKKAUSAUTOMAATIOLAITTEITA VALMISTAVAN FORMECA OY:N OSAKKEIDEN OSTAMISESTA

Toukokuu 04, 1999

JOT AUTOMATION GROUP OYJ TEKI ESISOPIMUKSEN PAKKAUSAUTOMAATIOLAITTEITA VALMISTAVAN FORMECA OY:N OSAKKEIDEN OSTAMISESTA


JOT Automation Group Oyj on solminut esisopimuksen lahtelaisen Formeca Oy:n osakkeiden ostamisesta. Formeca Oy:n suurin omistaja on tällähetkellä Stora Enso-konserniin kuuluva Pakenso Oy. Formeca Oy:n yksityiset omistajat myyvät kaikki osuutensa yhtiöstä JOT Automation Group Oyj:lle.

Esisopimuksen mukaan JOT Automation Group Oyj ostaa ensimmäisessä vaiheessa 49 %:n osuuden Formeca Oy:stä. Osakekauppa on tarkoitus saattaa päätökseen toukokuun loppuun mennessä. Pakenso Oy:lle jää tässä vaiheessa 51 % omistusosuus. Esisopimuksen mukaan JOT Automation Group Oyj:llä on tarkoitus kasvattaa omistustaan tulevaisuudessa.

Lahtelainen Formeca Oy valmistaa laitteita, joilla muodostetaan tuotepakkauksia. Yhtiön liikevaihto vuonna 1998 oli noin 13 miljoonaa markkaa ja henkilökuntaa 22 henkeä.

JOT Automation Group Oyj esitteli helmikuussa USAn Nepcon West ´99 messuilla ensi kertaa elektroniikkateollisuuden lopputuotteiden automaattista pakkausta koskevan järjestelmän.

Formeca Oy:n tuotteet ovat osa JOT Automation Group Oyj:n lopputuotteiden automaattiseen pakkaamiseen tarkoitettuja järjestelmiä. Formeca Oy:n tuotteet tukevat JOT Automation

Groupin toiminnan laajenemista elektroniikkateollisuuden tuotepakkauksen ja varastologistiikan automaatiotoimittajaksi. Lopputuotteiden pakkaaminen on aiemmin elektroniikkateollisuudessa hoidettu lähes yksinomaan manuaalisesti.

"Nyt solmittu esisopimus varmistaa JOTille uuden osaamisen ja kapasiteetin hankkimisen automaattisten tuotepakkauslaitteiden osalta. Tulemme hyvin nopeasti kehittämään Formeca Oy:n olemassa olevista automaattisista pakkauslaitteista sovellutuksen, joka voidaan liittää JOTin kokonaisjärjestelmän osaksi. Nyt voimme tarjota asiakkaalle koko tuotantoprosessin automaatioratkaisua pitäen sisällään myös automaattisen lopputuotteiden pakkaamisen omilla laitteilla, jotka soveltuvat saumattomasti JOTin kokonaisjärjestelmään," kertoo JOT Automation Group Oyj:n toimitusjohtaja Jorma Terentjeff, "Tuotteemme ja järjestelmämme ovat menestyneet hyvin markkinoilla. Odotamme samaa myös pakkausjärjestelmiltämme ja Formeca Oy:n tuotteilta."

JOT Automation Group on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Konsernilla on tytäryhtiöitä kahdeksassa maassa. 31.3.1999 konsernin palveluksessa oli 502 henkilöä ja sen liikevaihto 1.1.-31.3.1999 välisenä aikana oli 27,6 milj. euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.Oulunsalo 04.05.1999

JOT Automation Group Oyj
Hallitus

Jorma Terentjeff
Toimitusjohtaja