Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2000

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektroniikkateollisuuden tulevaisuudennäkymiä

Helmikuu 10, 2000

Elektroniikkateollisuuden tulevaisuudennäkymiä


Toimitusjohtaja Jorma Terentjeff
Jot Automation Group Oyj
Avajaistilaisuus

JOT Automation Group Oyj avaa tänään uuden tehtaansa Oulunsalossa, Oulun seudulla.

Oulun seudulla on yhä enemmän merkittävä sija suomalaisessa elektroniikkateollisuudessa ollen yksin nopeimmin kasvavista alueista ja merkittävä elektroniikkatuotteiden ja niiden valmistuksen tyyssija. Tunnusomaista elektroniikkateollisuudelle on korkean osaamistason vaatimus, mikä Oulun seudulla on muodostunut Oulun Yliopiston ja VTT:n tutkimuksen sekä elektroniikkateollisuuden verkottumisen myötä.

JOT Automationin tuotteet muodostavat merkittävän osan elektroniikkateollisuuden prosessia aina piirilevyn käsittelystä testausautomaatioon ja automaattiseen sekä manuaaliseen kokoonpanoon sekä yhä kasvavassa määrin pakkausautomaatioon sekä varastoinnin ja logistiikan järjestelmiin.

Tulevaisuudessa sähköinen kaupankäynti tulee muuttamaan elektroniikkateollisuuden tuote- ja palvelukonsepteja. Sähköinen kaupankäynti vaikuttaa myös elektroniikkateollisuuden valmistusprosesseihin mahdollistaen kysyntä-toimitusketjujen ja materiaalivirtojen uudelleenorganisoinnin palvellen nopeutuvaa ja kiihtyvää sekä individuaalista asiakastarvetta. Edellytyksenä on jakelukanavien hallinta, missä kehitys tulee olemaan nopeaa lähivuosina.

Langattomuus tulee kasvamaan voimakkaasti, mikä mahdollistaa tuotantoautomaation nopeamman käyttöönoton mm. tiedonsiirron ja ohjaussovelluksien avulla. Langattomuuden hyödyntäminen edellyttää vertailevaa tutkimusta ja määrittelyä perinteisiin sovelluksin nähden.


Logistiikan ja kysyntä-toimitusketjujen hallinnan tulee pystyä muodostamaan loppukäyttäjien vaatimusten perusteella mahdollistaen helppoja tilaustapoja sekä tuotteiden yksilöllisten vaatimusten huomioinnin ja nopeat toimitukset. Tämä edellyttää elektroniikkateollisuuden tuotannon ja materiaalivirtojen hallintaa sekä tulee vaikuttamaan myös tuotantoautomaation näkymiin positiivisesti.

JOT on solminut tänään yhteistyösopimuksen Swisslog Ag:n kanssa tarkoituksena kehittää elektroniikkateollisuuden toimitusketjujen hallintaa. Swisslog Ag on kansainvälinen konserni, jonka pääkonttori sijatisee Buchs/Aaraussa Sveitsissä. Toiminta tapahtuu 22 maassa työllistäen n. 3300 henkilöä. Swisslog Ag:n toimiala on logistiikka-automaatio monilla eri teollisuuden aloilla. Tuotteena ovat kokonaisvaltaiset toimialakohtaiset ratkaisut ja järjestelmät perustuen mm. tietojen hallinnan erityisosaamiseen, ohjelmistoihin ja integroituihin järjestelmäratkaisuihin.

JOT Automation tavoitteena on muodostaa yhteistyökumppaneidensa Siemens, ABB, Hewlett - Packard ja Swisslog kanssa merkittävän verkoston elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation alueella. Synergiaetuja on nähtävissä teknologia, markkinointi ja jakelukanavayhteistyössä.

JOT tavoitteena on olla kansainvälisesti merkittävä yritysbrandi, jonka asiakkaat kokevat olla ostajien luonollinen valinta, tunnetuin merkki strategisten päätöksentekijöiden joukossa sekä saada parhaat kumppanit ja työntekijät toimialueellaan.Oulunsalo, 10.2.2000

JOT Automation Group Oyj
Hallitus

Jorma Terentjeff
Toimitusjohtaja