Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2001

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT Automation Group Oyj hankkii osaamista CMS-liiketoimintaan

Helmikuu 12, 2001

JOT Automation Group Oyj hankkii osaamista CMS-liiketoimintaan


JOT Automation Group-konsernin tytäryhtiö JOT Automation CMS Oy on hankkinut 49% osakkuuden DNT Consulting Oy:stä noin 3,6 miljoonan markan kauppasummalla. DNT Consulting Oy omistaa entisen RTS Pretech Oy:n, jolla on vahva kokemus muovikomponenttien valmistusjärjestelmien toimittamisesta erityisesti elektroniikkateollisuudelle. Tehty sopimus sisältää osto-option, jolla JOT Automation CMS Oy tai JOT Automation Group Oyj voi ostaa loput 51% osakekannasta noin 32 miljoonalla markalla huhtikuun 2001 loppuun mennessä.

Sopimuksella JOT Automation CMS Oy saa käyttönsä täydentävää erikoisasiantuntemusta ja olemassa olevan asiakaskunnan. Joulukuussa 2000 perustettu yhtiö aloittaa toimintansa kuluvan vuosineljänneksen aikana keskittyen pääasiallisesti elektroniikka- ja telekommunikaatioteollisuuden muoviosia ja osakokonaisuuksia valmistavan tuotannon automatisointiin.

"JOT Automation CMS Oy:n asiakkaille tämä tarjoaa yhden vastuullisen toimittajan, jolla on valmis maailmanlaajuinen palveluverkosto. Voimme tarjota kattavaa paikallista tukea tärkeimmissä elektroniikkateollisuuden keskittymissä heti toiminnan alusta lähtien. JOT Automationille tämä antaa myös mahdollisuuden hyödyntää yhteisiä laiteplatformeja ja tuotekohtaisia osia sekä osakokoonpanojen että lopputuotteiden valmistamisessa," sanoo Teijo Fabritius, JOT Automation Group Oyj:n toimitusjohtaja.

DNT Consulting Oy, joka omistaa entisen RTS Pretech Oy:n, on erikoistunut toimittamaan automaattisia kokoonpanoratkaisuja elektroniikan, matkapuhelimen ja ruiskumuoviteollisuuden tarpeisiin. Vuonna 2000 RTS Pretech Oy:n liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Kuopiossa ja työllistää tällä hetkellä noin 80 henkilöä.

JOT Automation Group Oyj on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Sillä on tytäryhtiöitä ja edustustoja 13 maassa. 31 joulukuuta 2000 konsernissa toimi 746 henkilöä ja sen liikevaihto 1.1.-31.12.2000 oli 140,1 miljoonaa euroa. JOT Automation Group Oyj:n osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.Oulunsalo, 12.2.2001

JOT Automation Group Oyj

Teijo Fabritius
Toimitusjohtaja