Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2002

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT AUTOMATION ULKOISTAA OULUNSALON TEHTAAN TUOTANTOTOIMINTAA

Toukokuu 16, 2002

JOT AUTOMATION ULKOISTAA OULUNSALON TEHTAAN TUOTANTOTOIMINTAA


JOT Automation Group Oyj:n tytäryhtiö JOT Automation Oy ja Metalliset Group-konserniin kuuluva Elektronet Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti pääosa JOT Automationin Oulunsalossa toimivan tehtaan tuotannosta siirtyy Elektronet Oy:lle 4.6.2002 alkaen. Sopimus käsittää Oulunsalon tehtaan tuotanto-, osto- ja varastotoiminnot, osan suunnittelusta sekä näihin toimintoihin liittyvän käyttö- ja vaihto-omaisuuden. Järjestelyn yhteydessä 56 JOT Automation Oy:n työntekijää siirtyy vanhoina työntekijöinä Elektronet Oy:n palvelukseen. Toimenpiteellä on yhteensä noin 1,6 miljoonan euron vaikutus JOT Automation -konsernin taseen käyttö- ja vaihto-omaisuuseriin.

Konsernin muut tuotantoyksiköt, jotka sijaitsevat Kuopiossa, Eestissä, Italiassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa, jatkavat toimintaansa kuten ennen.

Sovittu järjestely toteuttaa JOT Automationin strategiaa, jonka mukaisesti konserni keskittyy asiakkuuksien hallintaan, projektointiin ja tuotekehitykseen. Konsernin painopistealueina ovat testaus- ja kokoonpanojärjestelmät sekä jakelukanavan kautta tapahtuva laiteliiketoiminta. Tuotantotoiminnan ulkoistamisella konserni parantaa toimintavalmiuksiaan markkinatilanteiden nopeissa muutoksissa.

- Toimenpiteillä pyritään lisäämään tuotteidemme valmistuksen joustavuutta, palvelukykyä ja kustannustehokkuutta. Metalliset Groupilla on useiden teknologiayritysten sopimusvalmistukseen erikoistuneena konsernina hyvät edellytykset valmistaa tuotteitamme tehokkaasti erilaisissa markkinatilanteissa. Jatkuvuuden kannalta on merkittävää, että Elektronet Oy on toiminut JOT Automationin tuotannollisena yhteistyökumppanina vuodesta 1996 lähtien ja tuntee sekä tuotteemme että toimintamme, JOT Automation Group Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Tarvainen toteaa.

Elektronet Oy kuuluu Metalliset Group-konserniin. Elektronet Oy:n palvelutarjontaan kuuluu elektroniikka- ja mekaniikkakomponentteja sisältävien tuotteiden suunnittelu-, valmistus- ja materiaalinhallintapalvelut. Konsernin liikevaihdon arvioidaan olevan tänä vuonna noin 36 milj. euroa ja henkilöstön määrän noin 300. Metalliset Group toimii sopimusvalmistusvalmistajana kotimaiselle vientiteollisuudelle ja yli 80 % sen tuotannosta menee vientiin. Metalliset Groupin palvelukokonaisuuteen kuuluvat ohutlevytuotteet, niiden pintakäsittely, koneistustuotteet, muovituotteet ja -muotit sekä kokoonpano. JOT Automationin lisäksi konsernin asiakkaita ovat mm. ABB, Kone, KCI Konecranes ja Kemppi. Suomessa konsernilla on toimintaa Heinävedellä, Leppävirralla, Mäntyharjussa, Riihimäellä ja Nivalassa. Lisäksi konsernilla on tytäryhtiöt Tshekin tasavallassa ja USA:ssa.


KUTSU TIEDOTUSTILAISUUTEEN
Tiedotustilaisuus lehdistölle järjestetään JOT Automation Group Oyj:n tiloissa, osoitteessa Automaatiotie 1, Oulunsalo tänään klo 11.00.


Oulunsalossa, 16. päivänä toukokuuta 2002

JOT Automation Group Oyj

Pertti Tarvainen
Toimitusjohtaja