Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2003

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT UUSIN SERIES 60 -OSAAMISKESKUS

Kesäkuu 11, 2003

ELEKTROBIT UUSIN SERIES 60 -OSAAMISKESKUS


Elektrobit Group Oyj:n tytäryritys, Elektrobit Oy, ilmoitti tänään allekirjoittaneensa Series 60 -osaamiskeskussopimuksen Nokian kanssa. Sopimus antaa Elektrobit-konsernille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä niiden puhelinvalmistajien kanssa, jotka ovat lisensoineet älypuhelimille tarkoitetun Series 60 -ohjelmistoalustan. Series 60 -osaamiskeskuksena ja Symbian OS Development Kit -lisenssin haltijana Elektrobit voi tarjota Series 60 -laitevalmistajille optimaalisia ohjelmisto- ja laitteistoratkaisuja yksittäisistä ja räätälöidyistä projekteista kokonaisvaltaisiin Series 60 -integrointiprojekteihin.
 
"Sopimustuotekehitys-liiketoimintayksikömme tavoitteena on tarjota Original Design and Engineering (ODE) tuotteistusratkaisujaan tuoteliiketoiminnassa oleville yrityksille, joilla on oma markkinoille viemiseen tarvittava jakelu- ja markkinointiorganisaatio. Yhdessä konsernin kahden muun liiketoimintayksikön, Testaus ja Automaatiojärjestelmät, kanssa, Elektrobit pystyy tarjoamaan langattomien terminaalien suunnittelu- ja tuotantoonvientipalvelut ajallisesti ja taloudellisesti tehokkaasti avaimet käteen periaatteella. Series 60 -sopimus on tärkeä askel Elektrobit-konsernin ODE -tuotteistuspalvelukonseptin laajentumisessa älypuhelimiin", totesi Erkki Veikkolainen, varatoimitusjohtaja, Elektrobit Group Oyj.
 
"Elektrobit edustaa edistyksellistä ohjelmisto- ja tuotekehitysosaamista, ja on yritys, jolla jo on selkeää näyttöä tietoliikenneteollisuudessa. Siksi Elektrobit on erinomainen uusi jäsen Series 60 -yhteisössä. Osaamiskeskukset, kuten Elektrobit, tarjoavat Series 60 -ohjelmistoalustan lisensoijille mahdollisuuden esitellä tuotteitaan markkinoille nopeasti ja kustannustehokkaasti", totesi Jukka Riivari, myyntijohtaja, Nokia Mobile Software.
 
Series 60 -osaamiskeskuksena Elektrobit-konsernilla on mahdollisuus läheiseen yhteistyöhön sellaisten laitevalmistajien kanssa, jotka ovat lisensoineet älypuhelimille tarkoitetun Series 60 -ohjelmistoalustan. Nokia puolestaan tarjoaa teknistä ja suunnittelutukea osaamiskeskuksille, kuten esimerkiksi pääsyä ohjelmointirajapintoihin ja ohjelmistoalustan uusiin kehittyneisiin toiminnallisuuksiin.
 
Series 60 -yhteisö koostuu johtavista puolijohde-, ohjelmistointegrointi- ja konsultointiyrityksistä. Osaamiskeskusten tavoitteena on toimittaa tuotekehitysratkaisuja laitevalmistajien tuoteprojekteihin. Series 60 -osaamiskeskukset muodostuvat yrityksistä, joilla on tuotekehitysprojekteissa tarvittava ohjelmisto- ja laitteistointegrointiosaaminen.
 
Series 60 on kattava ohjemistoympäristö älypuhelimia varten, jota Nokia lisensoi matkapuhelinvalmistajille. Valmistajat voivat integroida ohjelmistoalustan omiin laitteihinsa, joissa on Symbian OS -käyttöjärjestelmä. Series 60 -ohjelmistoalusta sisältää tärkeimpien puhelin- ja ajanhallintatoimintojen lisäksi langattomat selaimet, multimedia- ja tekstiviestien sovelluspalvelimet sekä täydellisen ja muokattavissa olevan käyttöliittymäkirjaston. Ohjelmistoympäristön ovat lisensoineet Panasonic, Samsung, Sendo, Siemens ja Nokia.
 
 
Oulussa, 11.6.2003
 
Elektrobit Group Oyj
 
Juha Sipilä
Toimitusjohtaja