Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2005

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JUHA HULKKO ELEKTROBIT-KONSERNIN TOIMITUSJOHTAJAKSI

Helmikuu 15, 2005

JUHA HULKKO ELEKTROBIT-KONSERNIN TOIMITUSJOHTAJAKSI


Elektrobit Group Oyj:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 17. maaliskuuta 2005 alkaen diplomi-insinööri, eMBA Juha Hulkko. Nykyinen toimitusjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut halunsa jättää toimitusjohtajan tehtävän kevään 2005 aikana. Osakkeenomistajat, jotka edustavat yhteensä enemmän kuin 20 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä, ovat ilmoittaneet tulevansa ehdottamaan 17. maaliskuuta 2005 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle Juha Sipilän valitsemista suostumuksensa mukaisesti yhtiön hallitukseen.
 
- Elektrobitissä on osaava ja sitoutunut henkilöstö. Olen innostunut palaamaan operatiivisiin tehtäviin konsernin toimitusjohtajaksi. Seuraava haasteemme on muuttaa Elektrobit kansainvälistyvästä konsernista globaaliksi toimijaksi, kertoo Juha Hulkko.
 
Juha Hulkko on yksi Elektrobit-konsernin perustajista ja merkittävä osakkeenomistaja. Hän on toiminut Elektrobit Group Oyj:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2002 alkaen.
 
- Elektrobit-konserni kykenee tarjoamaan asiakkailleen merkittävästi aiempaa parempaa palvelua ja laajemman tuotevalikoiman. Myös konsernin tuloksentekokyky ja taseasema antavat hyvän pohjan jatkaa yrityksen pitkäjänteistä kehittämistä. Tämä on luonteva hetki vaihtaa yrityksen toimitusjohtajaa, sanoo Juha Sipilä.
 
Samassa yhteydessä toimitusjohtajan alaisuudessa toimivan konsernijohdon vastuualueita ryhmitellään uudelleen. Elektrobit-konsernin operatiivisista liiketoiminnoista vastaavana johtajana aloittaa diplomi-insinööri, KTM Jukka Harju. Hän vastaa edelleen myös konsernin yritysjärjestelyistä. Konsernin liiketoimintayksiköistä (Sopimustuotekehitys, Testaus, Automaatiojärjestelmät ja Autoteollisuus) vastaavat johtajat sekä tuotantologistiikasta ja tietohallinnosta vastaava johtaja raportoivat Harjulle.
 
Talousjohtaja, KHT Seppo Laineen vastuualuetta on laajennettu käsittämään konsernin tukitoiminnot henkilöstöasioita lukuunottamatta. Näistä tukitoiminnoista vastaavat johtajat raportoivat Laineelle.
 
Varatuomari Ritva-Liisa Niskanen on nimitetty konsernin henkilöstöjohtajaksi. Niskanen, Harju ja Laine raportoivat Hulkolle.
 
Autoteollisuus-liiketoimintayksiköstä vastaavaksi johtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Johan Haas.
 
Konsernin johtoryhmään kuuluvat 17.3.2005 lähtien Juha Hulkko, Johann Haas, Hannu Hakalahti, Jukka Harju, Seppo Laine, Ritva-Liisa Niskanen, Arto Pietilä, Juha Reinikka, Eero Tervo ja Päivi Vasankari.
 
Oulunsalo, 15.2.2005
 
Elektrobit Group Oyj
Hallitus
 
 
LISÄTIETOJA:
Edvard Krogius
Johtaja, sijoittaja- ja markkinointiviestintä
Elektrobit Group Oyj
Puh. +358 40 344 2787
 
JAKELU:               
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet