Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2005

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT JULKISTAA UUDEN SERIES 60 -LAITEALUSTAAN PERUSTUVAN ELEKTROBIT MALLILAITE ÄLYPUHELINPERHEEN

Helmikuu 14, 2005

ELEKTROBIT JULKISTAA UUDEN SERIES 60 -LAITEALUSTAAN PERUSTUVAN ELEKTROBIT MALLILAITE ÄLYPUHELINPERHEEN


Elektrobit on ensimmäinen suunnittelutalo, joka tarjoaa täydellisen valikoiman Series 60 - mallilaite (Reference Design) älypuhelimia Series 60 -lisenssinhaltijoille ODE-tuotteistusmallin (Original Design and Engineering) mukaisesti. Tähän voidaan haluttaessa yhdistää myös sopimusvalmistuspalvelut. Mallilaitepuhelinten saatavuus uudistaa matkapuhelinten kehitysympäristöä säästämällä merkittävästi kehityskustannuksia ja lyhentämällä markkinoilletuloaikaa. Uuden Series 60 -alustaan perustuvan mallilaite älypuhelinperheen avulla Elektrobit vahvistaa edelleen asemaansa johtavana suunnittelutalona älypuhelinten kehittäjäkumppanien keskuudessa.
 
Elektrobit on ottanut merkittävän askeleen laajentamalla tarjontaansa perinteisten älypuhelinten mallilaitehankkeista täydellisten esitestattujen ja esi-FTA-sertifioitujen puhelinten rakentamiseen. Elektrobit-konsernin mallilaite älypuhelimet perustuvat Series 60 -alustaan ja Symbian-käyttöjärjestelmään, joten ne mahdollistavat seuraavan sukupolven puhelinten erinomaisen suorituskyvyn ja kustannuksia säästävät ratkaisut. Elektrobit-konsernin mallilaite älypuhelimet on täysin integroitu yhtiön elinkaaritestaus- ja tuotantoautomaatiotuotteisiin. Tämä parantaa valmistettavuutta ja laatua.
 
"Ainutlaatuisten teollisten mallioikeuksien sekä mekaanisen suunnittelun ja Series 60 -alustan muuntelumahdollisuuksien ansiosta matkapuhelintoimittajat voivat tarjota erilaisia Elektrobit-konsernin mallilaite älypuhelinperheeseen perustuvia tuotteita", sanoo Juha Sipilä, Elektrobit Group Oyj:n toimitusjohtaja. "Nämä tuotteet ovat avaamassa aivan uudenlaisia markkinoita Series 60 -lisenssinhaltijoille."
 
Elektrobitin ensimmäinen Series 60 -alustan mallilaite älypuhelin on GPRS-puhelin, joka on nyt saatavilla tuotekehitystä varten. Texas Instruments Incorporatedin (TI) OMAP™-alustaan, Symbian 8.0a -järjestelmään ja Series 60 -alustan toiseen versioon perustuva GPRS-malliälypuhelin tarjoaa houkuttelevan ratkaisun markkinoille vuoden 2005 jälkipuoliskolla.
 
Kehitteillä on myös EDGE- ja UMTS-tekniikkaan pohjautuvia mallilaite älypuhelimia, jotka ovat saatavilla myöhemmin kuluvana vuonna.
 
NOKIAN KOMMENTTI
Myynnin ja markkinoinnin varatoimitusjohtaja Antti Vasara Nokian Mobile Software -yksiköstä toteaa: "Elektrobitin Series 60 -mallilaite älypuhelinten myötä lisenssinhaltijoilla on nyt houkutteleva tilaisuus ulkoistaa tuoteohjelmia. Koska älypuhelinmarkkinat kasvavat nopeasti ja kilpailu kiristyy, on erittäin tärkeää, että lisenssinhaltijoillamme on vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat Series 60 -alustaan perustuvien älypuhelinten kustannustehokkaan valmistamisen ja nopean tuonnin markkinoille."
 
TEXAS INSTRUMENTSIN KOMMENTTI
"Elektrobit vauhdittaa älypuhelinmarkkinoiden kasvua investoimalla Series 60 -tuotealustaan perustuvien älypuhelinten kehitystyöhön", toteaa toimitusjohtaja Richard Kerslake Texas Instrumentsin langattomien järjestelmien yksiköstä. "Tarjoamalla TI OMAP -tekniikkaa käyttäviä validoituja mallilaitepuhelimia OEM-toimittajat pystyvät tuomaan houkuttelevia Series 60 -pohjaisia älypuhelimia markkinoille vuosina 2005-2006."
 
SYMBIANIN KOMMENTTI
"Symbian on tyytyväinen siihen, että sen Independent Design House (IDH)  -konseptiin kuuluva Elektrobit on läheisessä yhteistyössä TI:n, Nokian ja Symbianin kanssa pyrkinyt nopeuttamaan valmistusprosesseja ja tehostamaan palvelujen käyttöönottokapasiteettia Symbian-käyttöliittymämarkkinoilla", sanoo Symbianin strategisten ohjelmien johtaja Mike Whittingham. "IDH-ohjelman ansiosta Elektrobit pystyy tarjoamaan Symbian-järjestelmän lisenssinhaltijoille entistä nopeampia markkinoilletuloaikoja ja mahdollisuuden erottua kilpailijoista omilla tuotteillaan. Tämä auttaa osaltaan levittämään Symbian-käyttöliittymää massamarkkinoille."
 
Cannes, 14.2.2005
 
Elektrobit Group Oyj
Juha Sipilä
Toimitusjohtaja
 
 
LISÄTIETOJA       
Vesa Kiviranta
Johtaja, myynti ja markkinointi
Elektrobit Group Oyj
Puh. +358 40 344 2186
 
Edvard Krogius
Johtaja, sijoittaja- ja markkinointiviestintä
Elektrobit Group Oyj
Puh. +358 40 344 2787
 
 
JAKELU:               
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
 
 
KUTSU TIEDOTUSTILAISUUTEEN JA NÄYTTELYOSASTOLLE
Yhtiö järjestää tiedotusvälineille, asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja sijoittajille tarkoitetun tiedotustilaisuuden helmikuun 14. päivänä
 
klo. 13.00-13.50 (Keski-Euroopan aikaa)
Paikka: Media Center, Press Conference Room
3GSM World Congress, Cannes, Ranska
 
Tiedotustilaisuudessa puhuvat
 • Juha Sipilä, Elektrobit Group Oyj:n toimitusjohtaja
 • Vesa Kiviranta, johtaja, myynti ja markkinointi, Elektrobit Group
 • Mauri Metsäranta, Director, Software Platform Marketing, Nokia
 • Mike Whittingham, Director, Semiconductor Partner Program, Symbian
 • Christian Dupont, Director, European Wireless Terminal Business Unit, Texas Instruments
 •  
  Tiedotustilaisuuden esitysmateriaali on katsottavissa alkaen klo. 13.00 (Keski-Euroopan aikaa) osoitteesta: http://www.elektrobit.com/file.php?450
   
  Lisätietoja konferenssin aikana antaa Elektrobit
  Halli 2
  Osasto D1
   
  Tietoja Elektrobit-konsernista:
  Elektrobit on erikoistunut langattomiin teknologioihin - elektroniikkatuotteen suunnitteluun, elinkaarenaikaiseen testaukseen ja tuotannon automatisointiin. Elektrobit on monipuolinen insinööritalo, joka tuotekehityspalveluiden lisäksi kehittää, valmistaa, myy ja markkinoi omia tuotteitaan ja teknologioitaan. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa tietoliikenne-, auto-, puolustus-, avaruus-, teollisuusautomaatio- ja hyvinvointiteollisuus. Elektrobit työllistää noin 1 500 langattoman teknologian asiantuntijaa 14 maassa. Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 149 miljoonaa euroa. Elektrobit Group Oyj on listattu Helsingin Pörssissä. www.elektrobit.com
   
  Tietoja Series 60 -alustasta:
  Symbian-käyttöjärjestelmään perustuva Series 60 -alusta on tällä hetkellä maailman johtava älypuhelinalusta. Monet johtavat matkapuhelinvalmistajat, kuten LG Electronics, Lenovo, Nokia, Panasonic, Samsung, Sendo ja Siemens, ovat lisensoineet sen. Series 60 -alustan joustavuus mahdollistaa erilaiset laitteistomallit ja ohjelmistokokoonpanot. Tästä ovat osoituksena markkinoilla jo saatavilla olevat erilaiset Series 60 -alustaan pohjautuvat puhelimet. Palkitun käyttöliittymän, uusien matkapuhelinpalvelujen laajan tuen sekä kumppaniratkaisujen loputtoman innovaatiopotentiaalin ansiosta Series 60 -alusta tarjoaa avoimen ja skaalattavan liiketoimintamahdollisuuden matkapuhelinoperaattoreille ja kolmannen osapuolen kehittäjille. Lisätietoja Series 60 -alustasta on Internetissä osoitteessa www.series60.com .
   
  Tietoja Symbian-käyttöjärjestelmästä:
  Symbian on ohjelmistoyhtiö, joka kehittää ja lisensioi kehittyneiden, tiedonsiirron mahdollistavien matkapuhelinten avointa Symbian OS -käyttöjärjestelmää. Symbian on Symbian OS™ tuotemerkin luoja, joka toimii älypuhelinten maailmanlaajuisesti hyväksyttynä käyttöjärjestelmästandardina. Maailman johtavat matkapuhelinvalmistajat, joiden yhteenlaskettu myynti on yli 80 prosenttia maailman matkapuhelinmyynnistä, ovat lisensoineet Symbian OS™ käyttöjärjestelmän. Symbianin pääkonttori on Lontoossa, ja lisäksi sillä on toimipisteitä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Lisätietoa Symbianista saa osoitteesta http://www.symbian.com/