Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2006

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT JA FREESCALE ESITTELEVÄT UUDEN REFERENSSIPUHELIMEN, JOKA LYHENTÄÄ 3G-PUHELINTEN TUOTEKEHITYSAIKAA

Helmikuu 08, 2006

ELEKTROBIT JA FREESCALE ESITTELEVÄT UUDEN REFERENSSIPUHELIMEN, JOKA LYHENTÄÄ 3G-PUHELINTEN TUOTEKEHITYSAIKAA


Oulunsalossa ja Austinissa 8.2.2006 - Elektrobit Group Oyj (HEX: EBGV1) kehittää uutta referenssipuhelinta, jonka avulla puhelinvalmistajat voivat tuottaa keskihintaluokan 3G-puhelimen alle yhdeksässä kuukaudessa. Referenssipuhelin perustuu Freescale Semiconductorin (NYSE:FSL, FSL.B) MXC300-30-referenssimalliin, joka käyttää S60-ohjelmistoa Symbian OS -käyttöjärjestelmässä. Se on suunniteltu täydelliseksi ratkaisuksi, jonka puhelinvalmistajat voivat räätälöidä nopeasti.
 
Referenssipuhelin lyhentää tuotekehitysaikaa, koska se on ennalta testattu täyttä tyyppihyväksyntää ja yhteensopivuutta silmällä pitäen. 3G-tuotteiden tuotekehitysjaksot voivat nykyään kestää jopa 18 kuukautta ja vaatia tuhansia kehityksen ja testauksen työtunteja. Tämä referenssipuhelin vapauttaa resursseja innovointiin.
 
"Yhteistyömme Freescalen kanssa mahdollistaa sen, että 3G-referenssipuhelintamme käyttävät merkkipuhelinvalmistajat voivat merkittävästi lyhentää uusien S60-puhelinten markkinoilletuloaikaa", sanoo Arto Pietilä, Elektrobit-konsernin Sopimustuotekehitys-liiketoimintayksikön johtaja. "Langattomien markkinoiden osaamisemme ja johtajuutemme avulla kehitämme kustannustehokasta tuotetta, jonka ansiosta keskihintaiset 3G-puhelimet yleistyvät nopeasti."
 
Referenssipuhelin on suunniteltu vauhdittamaan 3G:n räjähdysmäistä kasvua. IDC-tutkimuslaitoksen marraskuussa 2005 julkistaman raportin mukaan 3G-markkinoiden ennustetaan kasvavan vuoden 2005 62 miljoonasta puhelimesta aina 356 miljoonaan puhelimeen vuonna 2009, mikä tarkoittaa 55 prosentin kumulatiivista vuotuista kasvua.
 
"3G-puhelinten lisääntyminen massamarkkinoilla on tämän referenssipuhelimen ansiosta askelen lähempänä", sanoo Franz Fink, Freescalen langattomien ja mobiilien järjestelmien yksikön johtaja. "Sertifiointia ja testausta helpottamalla ja samalla komponenttimäärää vähentämällä Elektrobit ja Freescale odottavat tuottavansa kattavan avaimet käteen -ratkaisun, jolla merkkipuhelinvalmistajat pääsevät nopeasti markkinoille."
 
"Elektrobit-konsernin ja Freescale välinen yhteistyö on jälleen uusi merkki S60:n asemasta markkinoiden johtavana älypuhelinten ohjelmistona, joka tulee olemaan volyymituote myös 3G:ssä. Uusi referenssipuhelin on oivallinen työkalu, jonka avulla S60-lisenssinhaltijat voivat optimoida markkinoilletuloajan ja hyötyä suuruuden ekonomiasta", sanoo Matti Vänskä, Nokian mobiiliohjelmistojen myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja.
 
 
Oulunsalossa, 8. helmikuuta 2006
 
Elektrobit Group Oyj
Juha Hulkko
Toimitusjohtaja
 
 
Lisätietoja:
Katso alla mediayhteyshenkilö
 
Jakelu:
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
 
Elektrobitin suunnittelupalvelut
Elektrobit toimii tuotekehityskumppanina yrityksille, jotka käyttävät langattomia teknologioita ja tarvitsevat korkean teknologian tuotteita, ratkaisuja ja ulkoistamispalveluita. Yritys tarjoaa kokonaisvaltaisia laitteisto- ja ohjelmistotuotteita sekä suunnittelupalveluita, jotka kattavat mobiilipäätelaitteiden koko kirjon. Elektrobit on S60 Boutique- ja Symbian Independent Design House  kumppani, joka tarjoaa avaimet käteen  ratkaisuja 3G-laitteiden merkkituotevalmistajille. 
 
Tietoa Elektrobit-konsernista
Elektrobit on erikoistunut langattomiin teknologioihin - elektroniikkatuotteen suunnitteluun, elinkaarenaikaiseen testaukseen ja tuotannon automatisointiin. Elektrobit on monipuolinen insinööritalo, joka tuotekehityspalveluiden lisäksi kehittää, valmistaa, myy ja markkinoi omia tuotteitaan ja teknologioitaan. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa tietoliikenne-, auto-, puolustus-, avaruus-, teollisuusautomaatio-, hyvinvointi- ja lääketeollisuus. Elektrobit työllistää noin 1 600 langattoman teknologian asiantuntijaa 14 maassa. Vuoden 2004 liikevaihto oli 203 miljoonaa euroa. Elektrobit Group Oyj on listattu Helsingin pörssissä.
www.elektrobit.com
 
Freescalen 3G-ratkaisut
Freescalen tuotteet käsittävät laajan valikoiman UMTS/W-CDMA- ja GSM/GPRS-laitealustoja ja  komponentteja, joissa on käytössä koeteltu ohjelmistoarkkitehtuuri, alan ensimmäinen yhdellä mikrosirulla toteutettu modeemi sekä täydellinen valikoima yhteysteknologioita. Avoimet, skaalattavat ratkaisut auttavat vähentämään riskiä ja kustannuksia, nopeuttavat ja helpottavat markkinoille tuloa ja antavat valmistajille, verkko-operaattoreille sekä muille kumppaneille ja kehittäjille vapauden suunnitella. Freescale tarjoaa erilaistumiseen, kustannusten leikkaamiseen ja innovointiin tarvittavan joustavuuden - vapautta 3G-maailmaan.  www.freescale.com/3G
 
Tietoja Freescale Semiconductorista
Freescale Semiconductor, Inc. (NYSE:FSL, FSL.B) on maailman johtava yritys auto-, kulutus- ja teollisuuselektroniikan, verkkotuotteiden ja langattomien tuotteiden sulautettujen puolijohteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Freescale listautui pörssiin heinäkuussa 2004 oltuaan yli 50 vuoden ajan osa Motorola-konsernia. Yrityksen pääkonttori on Austinissa Teksasissa, ja sillä on suunnittelu-, tutkimus-, tuotekehitys-, valmistus- ja myyntitoimintaa yli 30 maassa. Freescale kuuluu S&P 500  indeksiin ja on yksi maailman suurimmista puolijohdeyhtiöistä. Sen liikevaihto vuonna 2005 oli 5,8 miljardia dollaria (lähes 5 miljardia euroa). www.freescale.com