Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2007

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT OYJ OSTAA DECOMSYS-YHTIÖN JA VAHVISTAA AUTOTEOLLISUUDEN LIIKETOIMINTAANSA HUIPPUTASON FLEXRAY-TEKNIIKALLA

Kesäkuu 14, 2007

ELEKTROBIT OYJ OSTAA DECOMSYS-YHTIÖN JA VAHVISTAA AUTOTEOLLISUUDEN LIIKETOIMINTAANSA HUIPPUTASON FLEXRAY-TEKNIIKALLA


LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 14.6.2007 kello 15.20 (EEST)
 
ELEKTROBIT OYJ OSTAA DECOMSYS-YHTIÖN JA VAHVISTAA AUTOTEOLLISUUDEN LIIKETOIMINTAANSA HUIPPUTASON FLEXRAY-TEKNIIKALLA
 
Elektrobit Oyj ("EB") on tänään allekirjoittanut osakekauppaa koskevan sopimuksen, jonka ehtojen mukaisesti yhtiö ostaa 100 prosenttia DECOMSYS Beteiligungs GmbH -yhtiön ("DECOMSYS") osakekannasta ("kauppa"). DECOMSYS on ratkaisutoimittaja, jonka autoelektroniikka-alan tiedonsiirtoratkaisut pohjaavat uuteen, korkean suorituskyvyn FlexRay-protokollastandardiin ja avoimeen uuden sukupolven AUTOSAR-standardiohjelmistoon (Automotive Open System Architecture). Yhtiön pääkonttori sijaitsee Wienissä, ja sen palveluksessa on 48 työntekijää, joista suurin osa on ohjelmisto-osaajia. Kauppaan sisältyvät myös DECOMSYSin Itävallassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevat tytäryhtiöt.
 
Tehty sopimus tukee EB:n strategiaa, jonka mukaisesti yhtiö keskittyy Automotive ja Wireless  -liiketoimintasegmentteihin Sopimus vahvistaa Automotive-liiketoimintasegmenttiin kuuluvan Automotive Software -liiketoimintayksikön toimintaa. DECOMSYSin päätuotteita ovat FlexRay-suunnittelutyökalut, FlexRay-ohjelmistopinot sekä FlexRay-verkkoanalyysityökalut. Automotive Software -liiketoimintayksikkö käyttää jo AUTOSAR-tuotteissaan DECOMSYSin FlexRay-ohjelmistopinoa.
 
Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta EB:n taseeseen tai tulokseen. Kaupan ehtona ovat tavanomaiset toteutumiselle asetettavat ehdot. Jos nämä ehdot täyttyvät, kauppa on tarkoitus toteuttaa kesäkuun 2007 lopulla ja viimeistään vuoden loppuun mennessä. Myyjät ovat yksityishenkilöitä. Osapuolet ovat sopineet, että ostohintaa ja muita sopimusehtoja ei julkisteta.
 
"DECOMSYSin tuotevalikoima täydentää erinomaisesti Automotive Software -strategiaamme, jonka mukaisesti pyrimme kokonaisvaltaiseksi ajonaikaisten AUTOSAR-ohjelmistoratkaisujen ja -työkalujen toimittajaksi. DECOMSYS on kansainvälisesti yksi johtavista FlexRay-teknologian toimittajista. Toivotamme DECOMSYSin työntekijät lämpimästi tervetulleiksi EB:hen", kommentoi kauppaa EB:n toimitusjohtaja Pertti Korhonen.
 
DECOMSYSin perustajat, Emmerich Fuchs and Dietmar Millinger odottavat innolla yhteistyötä, sillä uusi yhtiörakenne avaa heidän mukaansa uudenlaisia mahdollisuuksia: "DECOMSYSin FlexRay-tuotteiden ja -palvelujen valikoiman strateginen yhdistäminen EB:n kanssa antaa meille lisää toimintakykyä ja avaa uudenlaisia mahdollisuuksia, joiden avulla voimme tehdä FlexRay-projekteista menetystarinan AUTOSAR-pohjaisissa ympäristöissä. Olemme iloisia voidessamme olla mukana tässä markkinakehityksessä".
 
14.6.2007
 
Elektrobit Oyj
Pertti Korhonen
Toimitusjohtaja
 
LISÄTIETOA:
 
Pertti Korhonen
Toimitusjohtaja
EB
Puh. 040 344 3889
 
Otto Fößel
Toimitusjohtaja, Automotive
EB Automotive Software -liiketoimintayksikkö
Puh. +49 9131 7701 321
 
Torsten Engelhardt
Tiedotusasiat
EB Automotive Software -liiketoimintasegmentti
Puh. +49 9131 7701 134
 
JAKELU:
OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
 
Elektrobit Oyj, EB
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2006 liikevaihto oli 181,5 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu OMX Helsingin pörssissä. www.elektrobit.com
 
DECOMSYS
DECOMSYS on ratkaisutoimittaja, jonka autoelektroniikka-alan tiedonsiirtoratkaisut pohjaavat uuteen, korkean suorituskyvyn FlexRay-protokollastandardiin ja uuden sukupolven AUTOSAR-standardiohjelmistoon (Automotive Open System Architecture). FlexRayn mahdollistamat uudet ominaisuudet ja sovellukset tuovat autoihin uudenlaista turvallisuutta, taloudellisuutta, käyttömukavuutta ja viihtyvyyttä. OEM-valmistajat ja autojen laitetoimittajat (Tier 1) kaikkialla maailmassa käyttävät DECOMSYSin suunnittelutyökaluja, valvontaratkaisuja ja prototyyppikehityslaitteistoja. He arvostavat myös kokonaisvaltaista palvelua, joka kattaa tuotekehityksen, koulutukset, sirusuunnittelun, testaukset sekä räätälöidyn ohjelmistokehityksen. FlexRay-yhteisön ja AUTOSARin aktiivisena jäsenenä DECOMSYS on erityisen ylpeä voidessaan esittäytyä ensimmäisten FlexRay-sarjan projektien perusohjelmistotoimittajaksi. DECOMSYSin pääkonttori on Wienissä, ja yhtiöllä on tytäryhtiöt Saksassa ja Yhdysvalloissa.