Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2008

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB, ELEKTROBIT OYJ, JA NOKIA SIEMENS NETWORKS SOPINEET WiMAX-YHTEISTYÖSTÄ

Lokakuu 01, 2008

EB, ELEKTROBIT OYJ, JA NOKIA SIEMENS NETWORKS SOPINEET WiMAX-YHTEISTYÖSTÄ


PÖRSSITIEDOTE
Julkaisuvapaa 1.10.2008 klo 9.40 (CEST+1)
EB, ELEKTROBIT OYJ, JA NOKIA SIEMENS NETWORKS SOPINEET WiMAX-YHTEISTYÖSTÄ
 
Maailman johtaviin liikkuvan WiMAX-standardin teknologiakehittäjiin kuuluvat EB ja Nokia Siemens Networks ovat sopineet yhteistyöstä WiMAX-teknologian kehittämisessä. Sopimuksen mukaan EB myy kehittämänsä WiMAX-kantataajuusohjelmiston (WiMAX baseband software) Nokia Siemens Networksille. Osapuolet ovat sopineet jatkavansa yhdessä WiMAX-kantataajuusohjelmiston tuotekehitystä siten, että Nokia Siemens Networks ostaa EB:ltä palveluna tuotekehitystä. Sopimuksen mukaan EB saa oikeuden käyttää jatkossa lisenssipohjaisesti Nokia Siemens Networksin WiMAX-kantataajuusohjelmistoa ja sen jatkoversioita WiMAX-teknologiaan perustuvien vaativien asiakasratkaisujensa  kehittämiseksi.
 
Yhteistyön myötä EB:n ja Nokia Siemens Networksin yhdistävät osaamisensa ja nopeuttavat WiMAX-teknologian markkinoilletuloa.
 
"Tehty sopimus antaa molemmille osapuolille parhaat edellytykset jatkaa omien langattomien WiMAX-liiketoimintojensa kehittämistä. Siirrämme nykyisiä WiMAX-tuotekehityksen resursseja vaativien asiakasratkaisujen kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen", Wireless Solutions  liiketoiminnan johtaja Ari Virtanen EB:stä sanoo.
 
"WiMAX on tärkeä teknologia Nokia Siemens Networksille", langattomien laajakaistaverkkojen tuotehallinnasta vastaava Markku Hollström Nokia Siemens Networksilta sanoo. "Sopimus tukee strategiaamme toimittaa vaativia WiMAX verkkoteknolgiaan perustuvia ratkaisuja."
 
EB muuttaa liiketoimintamalliaan liikkuvassa WiMAX-standardissa siirtymällä omariskisestä tukiasemamoduulituotteiden kehittämisestä asiakasrahoitteiseen vaativien asiakasratkaisujen kehittämiseen. Sopimuksella ei ole olennaista tulos- ja tasevaikutusta vuoden 2008 toisella vuosipuoliskolla, mutta se pienentää merkittävästi jatkossa EB:n omariskisen teknologiakehityksen kustannuksia säilyttäen samalla mahdollisuudet kehittää ja toteuttaa vaativia WiMAX-ratkaisuja asiakkaille.
 
1.10.2008
Elektrobit Oyj
Hallitus
 
LISÄTIETOA:
 
Ari Virtanen
Johtaja, Wireless Solutions
Puh. 0400 435 878
 
Outi Torniainen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
Puh. 040 512 1375
 
JAKELU:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
 
EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2007 liikevaihto oli 144,3 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu OMX Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. www.elektrobit.com