Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2009

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB, ELEKTROBIT OYJ, KESKITTÄÄ T&K -TOIMINTOJAAN SUOMESSA JA SUUNNITTELEE SULKEVANSA TURUN TOIMIPISTEEN

Helmikuu 23, 2009

EB, ELEKTROBIT OYJ, KESKITTÄÄ T&K -TOIMINTOJAAN SUOMESSA JA SUUNNITTELEE SULKEVANSA TURUN TOIMIPISTEEN


LEHDISTÖTIEDOTE                                 
Julkaisuvapaa 23.2.2009 klo 14.15
 
EB, ELEKTROBIT OYJ, KESKITTÄÄ T&K -TOIMINTOJAAN SUOMESSA JA SUUNNITTELEE SULKEVANSA TURUN TOIMIPISTEEN
 
Osana aiemmin ilmoitettua kannattavuuden parantamiseen ja kustannusrakenteen sopeuttamiseen tähtäävää 10 miljoonan euron ohjelmaa EB suunnittelee sulkevansa Turun toimipisteensä ja keskittävänsä Suomessa olevan Wireless-segmentin T&K -palveluiden ja ratkaisujen tarjonnan toimipisteisiinsä Oulussa, Kajaanissa, Tampereella ja Espoossa.    EB ilmoitti tänään aloittavansa 54 henkilöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa Turun toimipisteen sulkemisesta.  EB suunnittelee Turun toimipisteensä sulkemista vaiheittain syyskuun loppuun mennessä.
 
EB:n Turun toimipiste on keskittynyt pääosin langattomien verkkojen T&K -palveluihin ja langattoman WiMAX-teknologian kehittämiseen. Suunnitellulla T&K -toimintojen keskittämisellä pyritään parantamaan kustannusrakennetta.
 
EB on aiemmin ilmoittanut (20.11.2008) kannattavuuden parantamiseen ja kustannussäästöjen saavuttamiseen tähtäävästä ohjelmasta, jonka tavoitteena on yhteensä 40 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt vuoden 2008 ensimmäisen vuosipuoliskon kustannustasoon verrattuna. Kustannussäästötoimia on toteutettu yhteensä 30 miljoonan euron arvosta vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä, ja niiden vaikutus näkyy täysimääräisenä vuoden 2009 alusta. Lisätoimenpiteet 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi on suurimmaksi osaksi tunnistettu ja niitä toteutetaan parhaillaan. EB on ilmoittanut tavoitteekseen vähentää 170 työntekijää maailmanlaajuisesti vuoden 2009 ensimmäisen vuosipuoliskon loppuun mennessä, tähän mennessä EB on saattanut päätökseen henkilöstön supistamistoimet 115 työntekijän osalta.
 
Lisätietoja:
 
Ari Virtanen
Executive Vice President
Puh. 0400 435 878
 
Outi Torniainen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
Puh. 040 512 1375
 
Jakelu: Keskeiset tiedotusvälineet
 
EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2008 liikevaihto oli 172,3 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.  www.elektrobit.com