Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2009

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB ESITTELEE HELPOSTI RÄÄTÄLÖITÄVÄN WiMAX-TUKIASEMA-ALUSTAN JA AIKOMUKSENSA TUODA MARKKINOILLE MID-TUOTEKONSEPTI

Helmikuu 17, 2009

EB ESITTELEE HELPOSTI RÄÄTÄLÖITÄVÄN WiMAX-TUKIASEMA-ALUSTAN JA AIKOMUKSENSA TUODA MARKKINOILLE MID-TUOTEKONSEPTI


TIEDOTE
Julkaisuvapaa 17.2.2009 klo 08.30 (CET+1)
 
Suomalainen EB, Elektrobit Oyj, julkistaa Barcelonan MWC-messuilla tukiasema-alustan, joka on erittäin helposti räätälöitävissä monien toimialojen tarpeisiin. Yhtiö esittelee myös suunnitelmansa kannettavan nettilaitteen aihiosta (MID-tuotekonsepti), jota se on kehittänyt yhdessä Intelin ja Ericssonin kanssa. Lisäksi Euroopan markkinoille esitellään virtaviivainen prototyyppi satelliittipuhelimesta, joka pohjaa Yhdysvalloissa esiteltyyn konseptiin.
 
EB:n kehittämä innovatiivinen mobiili-WiMAX -tukiasematuotekehitysalusta on räätälöitävissä erikseen kunkin asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Tukiasema-alusta soveltuu useille toimialoille, esimerkiksi tietoliikennelaitevalmistajille, operaattoreille, maanpuolustukseen ja teollisuuteen. Alustan räätälöitävyyden ansiosta asiakas saa langattoman laajakaistayhteyden tarjoavan mobiilin WiMAX-verkon nopeasti käyttöönsä.
 
MID (Mobile Internet Device) on ohut, tyylikäs ja vähävirtainen kannettava nettilaite, jonka prototyypin EB tuo markkinoille vuoden 2009 aikana. Lisensioimalla prototyypin laitevalmistajat voivat rakentaa nopeasti ja kustannustehokkaasti brändin ja asiakkaiden vaatimusten mukaisia MID-laitteita. EB sisällyttää MID-tuoteaihioonsa muun muassa kehittynyttä navigointi-ohjelmistoa sekä kosketusnäytön, joka on rakennettu edistyksellisellä haptisella ja 3D-tekniikalla.
 
EB on aiemmin esitellyt pohjoisamerikkalaiseen satelliitti-maanpäällismobiiliverkkoon soveltuvan älypuhelinaihion. Yhtiöllä on valmius tuottaa vastaava älypuhelinaihio myös eurooppalaisille mobiilisatelliittimarkkinoille. Puhelimen yksi parhaista ominaisuuksista on sen koko: siinä ei ole satelliittipuhelimille ominaista suurta erillistä antennia ja puhelin on ulkonäöltään, kooltaan ja painoltaan verrattavissa tavallisiin matkapuhelimiin. Prototyypin muita satelliittipuhelimelle ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat täysin IP-pohjainen ääni- ja datasiirto, QWERTY-näppäimistö ja kosketusnäyttö. EB:n satelliitti-maanpäällisverkkoon soveltuvasta tuotealustasta pystyy kehittämään helposti myös muita tuotteita, kuten datamoduleita.
 
Barcelonassa esiteltävät innovaatiot ovat osoitus EB:n vahvasta langattoman teknologian osaamisesta. 20 vuoden ajan EB on kehittänyt lukuisia markkinoilla menestyneitä mobiilipäätelaitteita johtaville laitteiden alkuperäisvalmistajille. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi.
 
GSMA Mobile World Congress on sekä mobiiliteollisuusalan ammattilaisia yhteen saattava kongressitapahtuma että alan laajimmat messut maailmassa. Tapahtuma järjestetään Barcelonassa 16.-19.2.2009. EB on esillä messuilla hallissa 1, osastolla 1F07. Lisätietoa tapahtumasta www.mobileworldcongress.com
 
 
Lisätietoa:
 
Mari Kähkönen
Markkinointijohtaja
Puhelin: +358 40 344 5348
 
EB, Elektrobit Corporation
EB, Elektrobit Oyj  on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2008 liikevaihto oli 172,3 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com