Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2010

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB KONSULTOI SUOMEN ENSIMMÄISEN KAUPALLISEEN KÄYTTÖÖN AVATUN 4G-VERKON SUUNNITTELUA

Marraskuu 29, 2010

EB KONSULTOI SUOMEN ENSIMMÄISEN KAUPALLISEEN KÄYTTÖÖN AVATUN 4G-VERKON SUUNNITTELUA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 29.11.2010 kello 15:00

EB KONSULTOI SUOMEN ENSIMMÄISEN KAUPALLISEEN KÄYTTÖÖN AVATUN 4G-VERKON SUUNNITTELUA

 

Datame Oy:n langaton laajakaistaverkko sekä mobiilipalvelu valmistuivat ennätysajassa.

 

Alansa edistyneimpiä autoteollisuuden ja langattomien järjestelmien sulautettuja teknologiaratkaisuja kehittävä EB (Elektrobit) oli avainroolissa edesauttamassa Datame Oy:n 4G-verkon rakentamista sekä laajakaistapalvelun kaupallista käyttöönottoa. EB konsultoi Datame Oy:tä niin teknologia- kuin verkkotoimittajavalinnassa sekä laajakaistapalvelun kaupallisessa mallintamisessa.

 

Datame Oy on yhdentoista Finnet-liittoon kuuluvan yhtiön omistama 4G-operaattori, jolla on maanlaajuinen langaton laajakaistalisenssi. Datame lanseerasi 4G-verkkonsa ja palvelunsa tänään kuudella paikkakunnalla; Kouvolassa, Kotkassa, Laitilassa, Lappeenrannassa, Ylivieskassa ja Raahessa. "Tämä historiallisen nopea projekti ja verkon pystytys ei yksinkertaisesti olisi onnistunut ilman EB:tä", toteaa Asmo Uljanoff, Datame Oy:n toimitusjohtaja. "EB:n kanssa tehdyn perusteellisen pohjatyön perusteella pystyimme vertailemaan verkkotoimittajia ja löytämään avainelementit mihin tulee kiinnittää huomiota langatonta laajakaistaverkkoa valittaessa ja rakentaessa. Myös EB:n vankka langattomien laitteiden tuntemus on meille avuksi valitessamme päätelaitteita palveluumme", Uljanoff jatkaa.

 

Verkkotoimittajien ja teknologia-arviointien lisäksi EB:n panos kattoi verkon asennukseen ja laajakaistapalveluiden kaupallistamiseen liittyvää projektisuunnittelua ja mallinnusta, kaupallisten neuvottelujen tukea, sekä tilaus-, toimitus- ja verkon operointiprosessien suunnittelua.

 

EB tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluja operaattoreille ja laitevalmistajille langattomiin laitteisiin ja laajakaistateknologioihin kuten 3G, LTE ja WiMAX liittyen.

 

Lisätietoja
Vesa Kiviranta
Vice President, EB Wireless Solutions
Puh  040-344 2186

 

Paul Sohlberg
Director, Operator Accounts
Puh 040-344 2999

 

 

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet


EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2009 liikevaihto oli 153,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.  www.elektrobit.com