Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2010

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB, ELEKTROBIT OYJ ALOITTAA YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT ENINTÄÄN 200 HENKILÖN TILAPÄISESTÄ LOMAUTTAMISESTA SUOMESSA

Kesäkuu 07, 2010

EB, ELEKTROBIT OYJ ALOITTAA YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT ENINTÄÄN 200 HENKILÖN TILAPÄISESTÄ LOMAUTTAMISESTA SUOMESSA


PÖRSSITIEDOTE

Julkaisuvapaa 7.6.2010 kello 14.00

EB, ELEKTROBIT OYJ ALOITTAA YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT ENINTÄÄN 200 HENKILÖN TILAPÄISESTÄ LOMAUTTAMISESTA SUOMESSA

 

EB, Elektrobit Oyj on tänään aloittanut yhteistoimintaneuvottelut sopeuttaakseen vuoden 2010 toisen vuosipuoliskon kustannustasoaan vastaamaan liiketoiminnan tilapäisesti heikentynyttä tilauskantaa. Neuvottelut koskevat Elektrobit Wireless Communications Oy:n ja Elektrobit Oyj:n henkilöitä Suomessa, joita on yhteensä 517.

 

Lomautuksilla tavoitellaan 1,7 miljoonan euron kulusäästöä vuoden 2010 toiselle vuosipuoliskolle. Säästöjen toteuttamiseksi ehdotetaan enintään 200 henkilön lomauttamista enintään 90 päivän ajaksi. Sopeuttamistoimenpiteellä ei ole vaikutusta 29.4.2010 julkistettuun vuoden 2010 ensimmäisen vuosipuoliskon ohjaukseen.  EB antaa vuoden 2010 toisen vuosipuoliskon ohjauksen tammi-kesäkuun osavuosikatsauksen yhteydessä.

 

Tilauskannan heikkenemisen taustalla ovat mm. yksittäisen asiakashankkeen peruuntuminen ja epävarmuus uusien asiakashankkeiden toteutumisesta ja ajoituksesta Wireless Solutions -liiketoiminnassa. Tällä sopeuttamistoimenpiteellä ei ole välitöntä vaikutusta EB:n asiakastyöhön, eikä Wireless Solutions -liiketoiminnan strategiaan.

 

"Koska kyseessä ei ole pysyvä kysynnän heikkeneminen, uskomme, että tehostamalla myyntitoimintaamme tilauskantamme paranee jatkossa. EB:n henkilökunta on erittäin osaavaa, ja pyrimme löytämään lomautusten avulla ratkaisun tähän tilanteeseen", sanoo Ari Virtanen, EB:n Wireless Solutions -liiketoiminnan vetäjä.

 

Oulu, 7.6.2010

 

Elektrobit Oyj

Jukka Harju

CEO

 

Lisätietoa:

 

Ari Virtanen

Wireless Solutions -liiketoiminnasta vastaava johtaja

Puh. 0400 435 878

 

Panu Miettinen

Talousjohtaja

Puh. 040 344 5338

 

Jakelu:

 

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

 

EB, Elektrobit Oyj

EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2009 liikevaihto oli 153,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.  www.elektrobit.com