Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2010

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - SUOMEN PUOLUSTUSVOIMIEN MAAVOIMAT TESTAA EB TOUGH VOIP -VIESTIJÄRJESTELMÄTUOTETTA ERI ASELAJIEN TARPEISIIN

Toukokuu 18, 2010

SUOMEN PUOLUSTUSVOIMIEN MAAVOIMAT TESTAA EB TOUGH VOIP -VIESTIJÄRJESTELMÄTUOTETTA ERI ASELAJIEN TARPEISIIN


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 18.5.2010 kello 9.00

SUOMEN PUOLUSTUSVOIMIEN MAAVOIMAT TESTAA EB TOUGH VOIP ­VIESTIJÄRJESTELMÄTUOTETTA ERI ASELAJIEN TARPEISIIN


Alansa edistyneimpiä autoteollisuuden ja langattomien järjestelmien sulautettuja teknologiaratkaisuja kehittävä EB (Elektrobit) on solminut sopimuksen EB Tough VoIP™ -viestijärjestelmätuotteiden toimittamisesta Maavoimille laajoihin kenttätestauksiin. EB on solminut aiemmin sopimuksen Tough VoIP - viestijärjestelmätuotteiden toimittamisesta Ilmavoimille.


Maavoimat testaa ja evaluoi EB Tough VoIP -viestijärjestelmätuotteita eri aselajien laajoissa kenttätesteissä vuoden 2010 aikana. Tuotteen tavoitteena on mm. laajakaistadataviestinnän, IP-pohjaisten puhepalvelujen ja erityisesti Maavoimille suunniteltujen toimintojen avulla mahdollistaa uusien, suorituskykyä parantavien palveluiden käyttöönotto. Lisäksi järjestelmä parantaa edellytyksiä verkostopohjaisen puolustusmallin hyödyntämiselle.


EB Tough VoIP on muuntautuva viestijärjestelmätuote jonka ominaisuuksiin kuuluvat mm:

·          Kenttäolosuhteisiin suunnitellut VoIP-päätelaitteet

·          Laajakaistadatayhteydet kenttäparikaapelia hyödyntämällä

·          Itsenäisesti ja hajautetusti ilman palvelinta toimivat IP-puhepalvelut

·          Toimintakyky vaativissa olosuhteissa ja erittäin häiriöllisessä ympäristössä

 

EB:n viestijärjestelmätuotteen etuna on, että sitä voidaan käyttää joko itsenäisenä ja skaalautuvana järjestelmäratkaisuna tai sen laiteyksikköjä voidaan liittää saumattomaksi osaksi asiakkaan olemassa olevaa verkkoinfrastruktuuria. EB Tough VoIP mahdollistaa perinteisten puhelinlinjojen ja parikaapeleiden hyödyntämisen uudella tavalla IP-pohjaisissa data- ja puhepalveluissa, jolloin Maavoimat voi hyödyntää jo olemassa olevaa materiaaliaan ja infrastruktuuriaan uuden teknologian käyttöönotossa.

 

"EB Tough VoIP on edistyksellinen tuote siirryttäessä IP-pohjaisiin viestiratkaisuihin," kertoo Mikko Viitaniemi, joka vastaa EB Tough VoIP tuotteesta. "Tämä uusin sopimus Maavoimien kanssa kannustaa meitä tavoitteessamme tarjota innovatiivisia viestijärjestelmäratkaisuja Suomen Puolustusvoimille sekä puolustusteollisuudelle maailmanlaajuisesti."

 

Lisää EB Tough VoIP -viestijärjestelmätuotteesta: www.elektrobit.com

 

 


Lisätietoa:

 

Reima Kettunen

Johtaja, myynti ja asiakashallinta

Wireless Solutions

EB, Elektrobit

reima.kettunen@elektrobit.com

Puh:  +358403442974

 

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

 

 

EB, Elektrobit Oyj

EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2009 liikevaihto oli 153,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.  www.elektrobit.com