Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2011

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB:N ANDROID-PÄÄTELAITEALUSTA VOITTI VUODEN TEKNOLOGIAPALKINNON USA:SSA

Joulukuu 14, 2011

EB:N ANDROID-PÄÄTELAITEALUSTA VOITTI VUODEN TEKNOLOGIAPALKINNON USA:SSA


LEHDISTÖTIEDOTE                                            

Julkaisuvapaa 14. joulukuuta 2011 kello 12.00

EB:N ANDROID-PÄÄTELAITEALUSTA VOITTI VUODEN TEKNOLOGIAPALKINNON USA:SSA

Wireless Innovation Forum luovutti palkinnon SDR 2011 WInnComm-messuilla

EB:n (Elektrobit) Android-pohjainen virnaomais- ja erikoismarkkinoille kuten puolustusvoimille suunnattu EB Specialized Device Platform -päätelaitealusta on voittanut arvostetun Wireless Innovation Forumin Vuoden Teknologia -palkinnon (Wireless Innovation Forum , Technology of the Year Award). Julkistus tehtiin tämän vuoden Kommunikaatioteknonlogia ja ohjelmistoradio -konferenssisa (SDR'11 - Winn-Comm ).

Forumin jäsenten valitsema palkinto jaetaan henkilölle tai organisaatiolle läpimurtotuotteesta tai -teknologiasta ohjelmistoradio- tai kognitiivisen radion alueella. EB Specialized Device Platform, joka on Android-pohjainen päätelaitealusta, antaa erikoismarkkinoiden toimijoille mahdollisuuden räätälöidä heille tehtävä tuote peräti 80 prosenttisesti. Tämä mahdollistaa mm. puolustus- sekä viranomaismarkkinoille täsmäkehitetyn tuotteen, joka ottaa markkinavaatimukset tehokkaasti huomioon.

"Se että tuotealustamme saa läpimurtoteknologian palkinnon, on tunnustus meidän tekemälle tutkimus- ja kehitystyölle räätälöitävien tuotteiden osalta", toteaa EB:n erikoisterminaalituotepuolen vetäjä Jani Lyrintzis. "EB:n päämäärä oli tuoda viimeisintä teknologiaa erikoismarkkinoille, ja tämä palkinto todentaa, että olemme pystyneet tuomaan kyseisen teknologian puolustus- ja viranomaismarkkinoille sekä muille segmenteille, jotka tarvitsevat räätälöityjä tuotteita."

EB Specialized Device Platform on monipuolinen alusta, jonka myötä EB:n asiakkaat voivat hyötyä kaupallisista teknologioista, jotka ovat olleet langattomien kuluttajalaitemarkkinoiden nopean kasvun liikkeelle paneva voima. Alusta on älypuhelin-tablet-laitealusta, jonka myötä asiakkaat saavat tilaustyönä valmistetun päätelaitteen, joka sisältää kullakin sektorilla tarvittavat tärkeät laitteisto- ja ohjelmisto-ominaisuudet. Esimerkiksi puolustussektorin toimijat voivat määrittää Android-laitteeseen lisää itselleen tärkeitä toiminnallisuuksia, kuten erikoiskestävän mekaniikan, oman turvallisuustoiminnallisuuden tai akun käyttöikää pidentävän laitteen optimoinnin.

Alusta perustuu Texas Instrumentsin OMAP™-tuotesarjan prosessoreihin ja on saatavilla sekä OMAP3™-sarjan että OMAP4™-sarjan ratkaisulla. EB valitsi TI:n OMAP-prosessorit, koska ne tarjoavat tasapainoisen yhdistelmän kilpailukykyistä massamarkkinasuorituskykyä ja ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten integroitu ja täysin ohjelmoitava C64x-digitaalisignaalisuoritin, joka on haluttu puolustus- ja viranomaismarkkinoilla. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat integroidut 3G ja LTE (mukaan lukien LTE Yhdysvaltain viranomaisille), erittäin tarkka kosketusnäyttö, jossa on ensiluokkainen luettavuus auringonvalossa, Wi-Fi, Bluetooth, GPS sekä edistykselliset akku- ja virranhallintaominaisuudet. Lisäksi EB tarjoaa muita edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten integroidun satelliittiyhteyden.

Lisätietoja EB Specialized Device Platform -laitealustasta on osoitteessa: http://www.elektrobit.com/what_we_deliver/wireless/offering/specialized_device_platform

Lisätietoja:
Jarno Majava
EB Specialized Terminal Products
Email: jarno.majava@elektrobit.com
Puh. +358 40 344 5420

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2010 liikevaihto oli 161,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com