Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2011

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB LAAJENTAA PUOLUSTUSTUOTEVALIKOIMAANSA UUSILLA OHJELMISTORADIOON PERUSTUVILLA TUOTTEILLA

Syyskuu 07, 2011

EB LAAJENTAA PUOLUSTUSTUOTEVALIKOIMAANSA UUSILLA OHJELMISTORADIOON PERUSTUVILLA TUOTTEILLA


LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 7.9.2011 klo 9.00

EB LAAJENTAA PUOLUSTUSTUOTEVALIKOIMAANSA UUSILLA OHJELMISTORADIOON PERUSTUVILLA TUOTTEILLA

Laajennettu tuotevalikoima tarjoaa puolustusviranomaisille ja järjestelmä-integraattoreille kehityksen huippua edustavia taktisen tiedonsiirron, elektronisen sodankäynnin ja signaalitiedustelun ratkaisuja

OULU, 7.9.2011 - EB julkisti tänään seuraavat tuotteet:

- EB:n taktinen langaton IP-runkoverkko (EB Tactical Wireless IP Network) taktiseen tiedonsiirtoon
- EB:n laajakaistainen COMINT-sensori (EB Wideband COMINT Sensor) viestitiedusteluun
- EB:n RCIED-häirintälähettimen tuotealusta (EB Counter RCIED Platform) elektroniseen sodankäyntiin.

EB:n taktinen langaton IP-runkoverkko on erillinen laajakaistaverkko puolustusvoimien ja viranomaisten käyttöön. Sen avulla voidaan paikasta riippumatta muodostaa itsenäinen IP-verkko, joka on yhteensopiva olemassa olevan, sekä kiinteän että langattoman infrastruktuurin kanssa. Tuote on ohjelmistoradio-pohjainen, mikä tekee siitä monipuolisen, päivitettävän ja helposti mukautettavan. Tuotteen avulla voidaan pystyttää verkko, joka mahdollistaa liikkuvien taistelujoukkojen edellyttämän suuren datansiirtonopeuden, automaattisen verkon konfiguroinnin ja ns. mesh-toiminnallisuuden. Tuotteella on erinomainen datansiirtokyky sekä korkea integrointi-aste sillä sekä radioverkko- että reititintoiminto on implementoitu samaan tuotteeseen. Tuote on yhteensopiva ESSOR- ja SCA-ohjelmistoarkkitehtuurien kanssa.

EB:n laajakaistainen COMINT-sensori (EB Wideband COMINT Sensor) on erittäin suorituskykyinen laajakaistainen sensori. Sen avulla järjestelmä-integraattorit voivat rakentaa hajautettuja, tulevaisuuden tarpeet huomioivia viestitiedustelujärjestelmiä (COMINT-järjestelmiä). Tuotteen avulla voidaan muodostaa hajautettu sensoriverkko, ja se on helppo integroida olemassa oleviin viestitiedustelujärjestelmiin.

EB:n RCIED-häirintälähettimen tuotealustan (EB Counter-RCIED Platform) avulla laitevalmistajat ja järjestelmä-integraattorit voivat tarjota puolustusviranomaisille häirintäratkaisuja, joilla estetään radio-ohjattujen improvisoitujen räjähteiden toimintaa alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Alustan toimintaa voidaan optimoida tallentamalla havaitut uhat muistiin ja tekemällä suoritetuista häirintätoimista jälkianalyyseja. Modulaarinen ohjelmistoradiopohjainen alusta on helppo integroida ajoneuvoihin. Tuote on helppo integroida myös elektronisen sodankäynnin järjestelmiin, johtamisjärjestelmiin ja taktisen tiedonsiirron alustoihin.

"Nämä kehityksen huippua edustavat radioteknologiatuotteet tuovat valikoimaamme tarvittavaa syvyyttä ja tekevät meistä vakavasti otettavan toimijan puolustusteknologian alalla", EB:n puolustus- ja turvallisuustuoteliiketoiminnan johtaja Jari Sankala sanoo. "Tänään julkistamamme tuotteet perustuvat yli 15 vuoden kokemukseen puolustus- ja turvallisuusteknologian tutkimuksessa ja kehityksessä."

EB esittelee ratkaisut Lontoossa järjestettävien DSEi-messujen N4-282-osastolla 13.-16.9. EB esittelee messuilla myös Tough VoIP -tuoteperheen ja Android-pohjaisen taistelijan päätelaitealustan.

Lisätietoja ratkaisuista on osoitteessa http://www.elektrobit.com .
Katso myös EB:n YouTube-kanava täältä .

Lisätietoja:

Jari Sankala
EB, Elektrobit
Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh: 040 344 5548
Sähköposti: jari.sankala@elektrobit.com


EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuonna 2010 konsernin liikevaihto oli 161,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä. www.elektrobit.com