Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2011

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - PUOLUSTUSVOIMAT OTTAA KÄYTTÖÖN EB:N TAKTISEN VIESTIJÄRJESTELMÄN

Syyskuu 09, 2011

PUOLUSTUSVOIMAT OTTAA KÄYTTÖÖN EB:N TAKTISEN VIESTIJÄRJESTELMÄN


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 9.9.2011 kello 14.40

PUOLUSTUSVOIMAT OTTAA KÄYTTÖÖN EB:N TAKTISEN VIESTIJÄRJESTELMÄN

Puolustusvoimat vastaa kasvavaan datamäärän tarpeeseen ottamalla käyttöön EB:n ohjelmistoradiopohjaisen taktisen langattoman IP-verkon

OULU, 9.9.2011 - Suomen Puolustusvoimat ovat päättäneet ottaa käyttöön EB:n aiemmin tällä viikolla julkistaman taktisen langattoman IP-verkon (EB Tactical Wireless IP Network). Hankkeessa EB kehittää Suomen Puolustusvoimille langattoman runkoverkon sekä toimittaa ensimmäisen pilottisarjan ohjelmistoradioista. Puolustusvoimilla on hankkeeseen liittyen lisä-hankinta varaus, joka mahdollistaa tuotteen jatkokehityksen sekä kehitettävän tuotteen sarjahankinnan.

EB:n taktinen langaton IP-runkoverkko on erillinen laajakaistaverkko puolustusvoimien ja viranomaisten käyttöön. Sen avulla voidaan muodostaa paikasta riippumatta itsenäinen IP-verkko, joka on yhteensopiva olemassa olevan, sekä kiinteän että langattoman infrastruktuurin kanssa.

EB:n taktinen langaton IP-runkoverkko on ohjelmistoradio-pohjainen, mikä tekee siitä monipuolisen, päivitettävän ja helposti mukautettavan. Tuotteen avulla voidaan toteuttaa verkko, joka mahdollistaa liikkuvien taistelujoukkojen edellyttämän suuren datansiirtonopeuden, automaattisen verkon konfiguroinnin ja ns. mesh-toiminnallisuuden. Tuotteella on erinomainen datansiirtokyky sekä korkea integrointi-aste, sillä sekä radioverkko- että reititintoiminto on implementoitu samaan tuotteeseen. Tuote on yhteensopiva ESSOR- ja SCA-ohjelmistoarkkitehtuurien kanssa.

"Puolustusvoimat tarvitsee entistä parempaa tilannekuvaa kentällä, taistelujoukot tarvitsevat tehokkaan koordinointi- ja viestiverkoston sekä ajoneuvojen täsmälogistiikkaa - tämä kasvava datavirta edellyttää komento- ja johtamisjärjestelmien digitalisointia. EB:n taktinen langaton runkoverkko muodostaa digitalisointimme perustan ja mahdollistaa taktisen IP-verkon rakentamisen", Puolustusvoimien C4IS-divisioonan eversti Juha Mattila sanoo. "Kompaktin ohjelmistoradiopohjaisen ratkaisun avulla voimme käyttää entistä vähemmän erillisiä yksiköitä, mikä säästää tilaa ja pienentää ylläpitokuluja. Tämä sekä monikanavaisuuden mukanaan tuoma joustavuus auttaa meitä mukautumaan muutoksiin tuotteen koko elinkaaren aikana."

"Tämä tuote vastaa Puolustusvoimien vaatimuksia armeijan modernille toiminnalle, joka edellyttää tuntuvasti suurempia datansiirtonopeuksia kentällä", EB:n puolustus- ja turvallisuustuoteliiketoiminnan johtaja Jari Sankala sanoo. "Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Puolustusvoimien kanssa. Heidän tiukkojen vaatimustensa ansiosta voimme kehittää ensiluokkaisia tuotteita, jotka avaavat hyvät edellytykset myös kansainväliselle liiketoiminnalle."

Hankintasopimuksen arvo on 15,6 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta) ja se ulottuu ajallisesti vuoden 2013 ensimmäiselle vuosipuoliskolle saakka. Hankkeella ei ole merkittävää vaikutusta EB:n liikevaihtoon, liiketulokseen ja taseeseen. Hanke ei myöskään vaikuta yhtiön tammi-kesäkuu 2011 osavuosikatsauksessa 5.8.2011 julkistamiin vuoden 2011 toisen vuosipuoliskon näkymiin, joita koskeva ohjaus säilyy ennallaan.

EB:n puolustusvoimille ja viranomaisille suunniteltuihin ratkaisuihin voi perehtyä Lontoossa 13.-16.9. järjestettävien DSEi-messujen osastolla N4-282. EB esittelee messuilla myös Tough VoIP -tuoteperheen ja Android-pohjaisen taistelijan päätelaitealustan.

Lisätietoja ratkaisuista on osoitteessa http://www.elektrobit.com .
Katso myös EB:n YouTube-kanava täältä .

Lisätietoja:

Jari Sankala
EB, Elektrobit
Wireless -liiketoimintasegmentti
Puh. 040 344 5548
Sähköposti: jari.sankala@elektrobit.com


EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuonna 2010 konsernin liikevaihto oli 161,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä. www.elektrobit.com