Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2011

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB JULKISTAA PUOLUSTUS- JA VIRANOMAISMARKKINOILLE SUUNNATUN MONIPUOLISEN ANDROID-POHJAISEN PÄÄTELAITTEEN KEHITYSALUSTAN

Elokuu 08, 2011

EB JULKISTAA PUOLUSTUS- JA VIRANOMAISMARKKINOILLE SUUNNATUN MONIPUOLISEN ANDROID-POHJAISEN PÄÄTELAITTEEN KEHITYSALUSTAN


LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 8.8.2011 kello 14.00

EB JULKISTAA PUOLUSTUS- JA VIRANOMAISMARKKINOILLE SUUNNATUN MONIPUOLISEN ANDROID-POHJAISEN PÄÄTELAITTEEN KEHITYSALUSTAN

Uuden Android-pohjaisen alustan myötä puolustusvoimat ja viranomaiset saavat räätälöityjä päätelaitteita, jotka täyttävät heidän markkinoiden erityisvaatimukset. Alusta vähentää asiakkaan tuotekehitysriskejä, pienentää kehityskustannuksia sekä mahdollistaa nopeamman räätälöidyn laitteen markkinoille tuonnin

PHILADELPHIA, (APCOn kansainvälinen konferenssi ja näyttely), 8. elokuuta 2011 - EB, Elektrobit Oyj, alansa edistyneimpien autoteollisuuden ja langattomien järjestelmien sulautettujen teknologiaratkaisujen kehittäjä julkisti tänään EB Specialized Device Platform -alustan, joka on puolustus- sekä viranomaismarkkinoille suunnattu Android-pohjainen päätelaitealusta. Alustassa hyödynnetään massamarkkinoiden laitteisto- ja ohjelmistoteknologioita sekä suurtuotannon etuja. Alusta mahdollistaa räätälöityjen sellaisten päätelaitteiden kehittämisen, jotka täyttävät kyseisten markkinoiden erityiset toiminnalliset ja suorituskykyvaatimukset.

"Erikoistuneilla markkinoilla, ja erityisesti puolustussektorilla, käytetään laitteita, joiden elinkaari on pitkä - mutta näillä markkinoilla tarvitaan myös teknologisen kehityksen kärkeä edustavia päätelaiteratkaisuja", sanoi Frost & Sullivanin vanhempi tutkimusanalyytikko Michael Valenti.  "EB on erinomaisessa asemassa voidakseen palvella näitä vertikaalisten markkinoiden tarpeita, sillä yhtiöllä on vahvat perinteet matkapuhelimien suunnittelussa, integroinnissa ja kehittämisessä. Yhtiöllä on tarvittavat osaaminen ja kokemus ainutlaatuisten päätelaiteratkaisujen kehittämiseksi erikoismarkkinoille."

EB Specialized Device Platform on monipuolinen alusta, jonka myötä EB:n asiakkaat voivat hyötyä kaupallisista teknologioista, jotka ovat olleet langattomien kuluttajalaitemarkkinoiden nopean kasvun liikkeelle paneva voima. Alusta on älypuhelin-tablet-laitealusta, jonka myötä asiakkaat saavat tilaustyönä valmistetun päätelaitteen, joka sisältää kullakin sektorilla tarvittavat tärkeät laitteisto- ja ohjelmisto-ominaisuudet. Esimerkiksi puolustussektorin toimijat voivat määrittää Android-laitteeseen lisää itselleen tärkeitä toiminnallisuuksia, kuten erikoiskestävän mekaniikan, oman turvallisuustoiminnallisuuden tai akun käyttöikää pidentävän laitteen optimoinnin. Alustassa on käytetty komponentteja, jotka pidentävät laitteiden elinkaarta ja parantavat niiden suorituskykyä, sekä yksinkertaistavat alustan kehittämistä.

Alusta perustuu Texas Instrumentsin OMAP™-tuotesarjan prosessoreihin ja on saatavilla sekä OMAP3™-sarjan että OMAP4™-sarjan ratkaisulla. EB valitsi TI:n OMAP-prosessorit, koska ne tarjoavat tasapainoisen yhdistelmän kilpailukykyistä massamarkkinasuorituskykyä ja ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten integroitu ja täysin ohjelmoitava C64x-digitaalisignaalisuoritin, joka on haluttu puolustus- ja viranomaismarkkinoilla. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat integroidut 3G ja LTE (mukaan lukien LTE Yhdysvaltain viranomaisille), erittäin tarkka kosketusnäyttö, jossa on ensiluokkainen luettavuus auringonvalossa, Wi-Fi, Bluetooth, GPS sekä edistykselliset akku- ja virranhallintaominaisuudet. Lisäksi EB tarjoaa muita edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten integroidun satelliittiyhteyden.

"Erikoismarkkinat, kuten puolustusvoimat ja viranomaiset, vaativat ainutlaatuisia langattomia laitteita, joiden täytyy täyttää tiukat yhteensopivuus- ja lainsäädännölliset vaatimukset. Tämän vuoksi näiden tahojen on vaikea käyttää perinteisiä älypuhelimia ja tablet-laitteita kentällä", sanoi EB:n erikoisterminaalituotepuolen vetäjä Jani Lyrintzis. "EB on ratkaissut tämän ongelman tuomalla markkinoille Specialized Device Platform -alustan, joka tarjoaa perinteisen matkapuhelinmaailman parhaat puolet, kuten Android-käyttöjärjestelmän sekä tärkeimmät laitteisto-, ohjelmisto- ja radio-ominaisuudet, sekä tuote- ja sektorikohtaisia ominaisuuksia. Näiden ansiosta asiakkaat pystyvät tuomaan uusia päätelaitteita markkinoille nopeammin, kustannustehokkaammin ja vähäisemmin kehitysriskein.

Saatavuus ja yhteistyömalli

EB Specialized Device Platform on nyt räätälöitävissä laitteille, joissa käytetään OMAP3-sarjan prosessoria sekä 3G'tä. Laitteisiin, jotka vaativat OMAP4-sarjan prosessoria tai 4G-/LTE:n, alusta on tuotteistettavissa vuoden 2012 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

EB tarjoaa alustaa kolmella sitoumusmallilla - täydellisenä "avaimet käteen" -ratkaisuna, jossa EB kehittää, valmistaa (yhteistyökumppaneiden avustuksella) ja toimittaa lopputuotteen; yhteisenä kehityshankkeena, jossa EB ja sen asiakas kehittävät laitteen yhteistyönä, minkä jälkeen EB hoitaa kaikki valmistukseen ja lopputuotteen toimitusketjuun liittyvät seikat; ja yhteisenä kehitys- ja lisenssimallina, jossa EB ja asiakas kehittävät laitteen yhteistyönä, mutta asiakas vastaa loppulaitteen valmistuksesta ja toimituksesta.

Lisätietoja EB Specialized Device Platform -laitealustasta on osoitteessa www.elektrobit.com


Lisätietoja:

Joakim Granholm
EB, Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh.: 040 344 37 33
Email: joakim.granholm@elektrobit.com


EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2010 liikevaihto oli 161,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com