Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT (EB) ON TOIMITTANUT SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE ENSIMMÄISEN ERÄN TACTICAL WIRELESS IP NETWORK -JÄRJESTELMÄN TUOTTEITA

Joulukuu 18, 2012

ELEKTROBIT (EB) ON TOIMITTANUT SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE ENSIMMÄISEN ERÄN TACTICAL WIRELESS IP NETWORK -JÄRJESTELMÄN TUOTTEITA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 18. joulukuuta 2012 kello 09.00

ELEKTROBIT (EB) ON TOIMITTANUT SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE ENSIMMÄISEN ERÄN TACTICAL WIRELESS IP NETWORK -JÄRJESTELMÄN TUOTTEITA

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmien tiedonsiirtoverkkojen uudistaminen on alkanut

Elektrobit (EB) on toimittanut taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Tactical Wireless IP Network -järjestelmän ensimmäiset tuotteet Suomen Puolustusvoimille. Toimitus koostuu taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetuista reititinyksiköistä ja radioyksiköistä ja se on osa syyskuussa 2011 solmittua hankintasopimusta, jonka mukaan EB kehittää Suomen Puolustusvoimille langattoman runkoverkon sekä toimittaa ensimmäisen sarjan ohjelmistoradioista.

EB:n tuotetoimitusta edelsivät hyväksyntätestit, joissa asiakas tarkasti kaikki käyttöympäristöä ja turvallisuutta koskevat testitulokset sekä suoritti suunniteltuja ja improvisoituja toimintatestejä toimituserälle. Toimitetut tuotteet mahdollistavat MANET-verkkojen (Mobile ad hoc Network) muodostamisen ja ne tullaan asentamaan lopullisia operatiivisia käyttöolosuhteita vastaavaan ympäristöön.

"Toimitettujen tuotteiden suorituskyky lisää merkittävästi maavoimien taktista tiedonsiirtokapasiteettia ja mahdollistaa johtamisjärjestelmien käytön myös liikkuville joukoille," sanoo insinöörimajuri Jari Viuho, Maavoimien Materiaalilaitoksen esikunnasta.

"Tactical Wireless IP Network -järjestelmä edustaa uutta tapaa tuottaa sotilastietoliikennejärjestelmiä kustannustehokkaasti yhdistämällä kaupallisten järjestelmien suoristuskyky sotilasjärjestelmien laitteille asettamiin ympäristöolosuhdevaatimuksiin," sanoo tuotepäällikkö Reima Kettunen, EB.

EB Tactical Wireless IP Network on sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu erillinen langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen mihin käyttöympäristöön tahansa nopeasti ja on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Tämä ohjelmistoradioteknologiaan perustuva järjestelmätuote on erittäin suorituskykyinen, muotoilultaan kenttäolosuhteisiin hyvin soveltuva reitittävä IP-verkon solmu, joka on helppo mukauttaa ja päivittää erilaisiin tarpeisiin.

EB esittelee Tactical Wireless IP Network tuotteitaan yhdessä muiden puolustustuotteidensa kanssa IDEX 2013 messuilla Abu Dhabissa 17.-21.2.2013.

Lisätietoja:

Reima Kettunen
Tuotepäällikkö, EB Tactical Wireless IP Network
Puh. 040 344 2974
reima.kettunen@elektrobit.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut puolustusmarkkinoille
EB on johtava radio- ja viestintäratkaisujen asiantuntija. EB toimittaa tuotteita ja palveluita langattomaan ja langalliseen taktiseen viestintään, elektroniseen sodankäyntiin ja signaalitiedusteluun. Uusinta teknologiaa edustavat tuotteet on kehitetty ja testattu vastaamaan äärimmäisiä puolustusvaatimuksia.