Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB (ELEKTROBIT) ESITTELEE VIRANOMAIS-LTE-TOIMINNALLISUUTTA EB SPECIALIZED DEVICE PLATFORM -TUOTEALUSTALLA

Elokuu 13, 2012

EB (ELEKTROBIT) ESITTELEE VIRANOMAIS-LTE-TOIMINNALLISUUTTA EB SPECIALIZED DEVICE PLATFORM -TUOTEALUSTALLA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 13. elokuuta 2012 kello 16.00

EB (ELEKTROBIT) ESITTELEE VIRANOMAIS-LTE-TOIMINNALLISUUTTA EB SPECIALIZED DEVICE PLATFORM -TUOTEALUSTALLA

EB Specialized Device Platform tarjoaa viranomaismarkkinoille näiden vaatimusten mukaan räätälöityjä LTE-mobiililaitteita - etuina pienempi tuotekehitysriski, pienemmät kehityskustannukset ja nopeampi markkinoilletulo

EB ilmoitti tänään esittelevänsä viranomais-LTE-toiminnallisuutta EB Specialized Device Platform -alustallaan APCO-messuilla Yhdysvalloissa. Kyseessä on yhtiön palkittu Android-pohjainen mobiililaitealusta, joka antaa viranomaismarkkinoille - esimerkiksi turvallisuudesta vastaaville viranomaisille - mahdollisuuden ottaa nopeasti ja tehokkaasti käyttöön räätälöityjä mobiililaitteita, jotka täyttävät tietyt toiminnalliset ja suorituskykyvaatimukset. 

EB Specialized Device Platform -päivityksiin sisältyy OMAP 4460 -piirisarjan prosessori, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ja 2G- ja 3G-tuki sekä tuki jopa viidelle LTE-taajuuskaistalle, joista yksi on viranomaiskäyttöön varattu kaista 14.

"Tarve edistyneelle ja turvalliselle tekniikalle viranomais- ja puolustusmarkkinoilla on kasvanut suuresti viime vuosina pitkälle kehittyneiden kuluttajalaitteiden yleistyessä eri sektoreilla", toteaa Strategy Analyticsin johtaja Asif Anwar. "EB:llä on vahva tausta mobiililaitteiden ja konnektiviteettiratkaisujen kehittämisessä, minkä vuoksi sillä on kyky vastata näihin viranomais- ja puolustusmarkkinoiden uusiin haasteisiin tarjoamalla niille räätälöitävän laitealustan, joka ottaa huomioon tulevaisuudenkin tarpeet."

Vain vuosi sitten markkinoille tuotu laitealusta on saanut hyvän vastaanoton erikoismarkkinoilta, ja useat asiakkaat, esimerkiksi Raptor Identification Systems ("Raptor ID"), on soveltanut sitä tarjotakseen viranomaismarkkinoille edistyneitä ja kustannustehokkaita teknisiä ratkaisuja. Raptor ID:n Mobile Biometric Products -tuotesarjaan, joka on rakennettu EB Specialized Device Platform -laitealustalle, kuuluvat mm. RaptorOneTM, joka on Android-pohjainen älypuhelin, sekä RaptorPadTM, joka on uusinta tekniikkaa edustava biometrisillä ominaisuuksilla varustettu tabletti. Tuotteet mahdollistavat laajan kirjon itsenäisiä ja verkkoon kytkettyjä sovelluksia, jotka täyttävät viranomaisten vaatimukset. EB Specialized Device Platform voitti Wireless Innovation Forumin Vuoden Teknologia -palkinnon joulukuussa 2011 (Wireless Innovation Forum, Technology of the Year Award).

"Viime vuosina on nähty merkittävä muutos teknologiainnovaatioiden painopisteessä, ja nykyään kuluttajille suunnattu teknologia vaikuttaa enemmän kuin koskaan ennen siihen, miten teknologiaa viranomaismarkkinoilla käytetään", sanoo EB:n erikoisterminaalituotepuolen vetäjä Jani Lyrintzis. "EB Specialized Device Platform tarjoaa näille markkinoille ainutlaatuisen ratkaisun, joka nyt jo sisältää useimmat ominaisuudet, joita tarvitaan, kun halutaan kehittää viranomaisten tarpeet ja vaatimukset täyttävä tuote."

Lisätietoja EB:n Specialized Device Platform -laitealustasta löytyy osoitteesta: http://www.elektrobit.com .

Lisätietoja:
Jarno Majava
EB Specialized Terminal Products
Email: jarno.majava@elektrobit.com
Puh. +358 40 344 5420

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com