Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB (ELEKTROBIT) JULKAISEE EB GUIDE 5.3 -VERSION

Kesäkuu 06, 2012

EB (ELEKTROBIT) JULKAISEE EB GUIDE 5.3 -VERSION


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 6. kesäkuuta 2012 kello 7.00

EB (ELEKTROBIT) JULKAISEE EB GUIDE 5.3 -VERSION

EB GUIDE 5.3 on yksi maailman monipuolisimmista ja tehokkaimmista kehitystyökaluista, jolla voi luoda sovelluksia, mediaratkaisuja ja edistyksellistä grafiikkaa autoalan laitteisiin.

EB (Elektrobit) esittelee tänään EB GUIDE 5.3 -kehitystyökalun ja sen ohjelmiston uudet monikosketusominaisuudet ja suorituskykyparannukset. EB ilmoittaa suunnitelmistaan tukea eri käyttöjärjestelmiä ja piirisarjoja EB GUIDE -sovellusten kehittämisessä. EB esittelee Telematics Detroit -tapahtumassa autojen käyttöliittymien kehitysohjelmistonsa uusimman version EB GUIDE 5.3:n.

Yhä monipuolisemmat elektroniikkalaitteiden toiminnot tekevät ajamisesta entistä monimutkaisempaa. Vastaavasti näiden laitteiden tekniset vaatimukset, laatuvaatimukset ja turvallisuusmääräykset ovat paljon tiukempia kuin muiden elektronisten laitteiden. "Infotainment- ja navigointijärjestelmien sekä mittaristojen käyttöliittymäsuunnittelusta on tullut autonvalmistajille tärkeä kilpailuvaltti", kertoo EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin johtaja Alexander Kocher. "EB GUIDEn kaltaisilla joustavilla ohjelmistokehitystyökaluilla autonvalmistajat voivat kehittää laadukkaita käyttäjäkokemuksia entistä edullisemmin."

Autojen uusien käyttöliittymien suunnittelussa on kolme avaintekijää: uusien tekniikoiden nopea integroiminen, tuotemerkkikohtainen erottuvuus käyttöliittymän avulla ja entistä alhaisemmat tuotekehityskustannukset. EB:n esittelemä uusi EB GUIDE 5.3 on joustava ja monipuolinen alan johtava ohjelmistotyökalu, joka vastaa näihin kaikkiin tarpeisiin. Monikosketustoimintojen ja entistä sujuvampien vektorigrafiikkaesitysten ansiosta kuljettajat saavat autoonsa saman monipuolisen käyttäjäkokemuksen, johon he ovat tottuneet matkapuhelimissaan ja tablet-tietokoneissaan.

Samaa alustaa voidaan käyttää eri muodoissa monissa erilaisissa ajoneuvomalleissa, mikä tarkoittaa autonvalmistajille ja alihankkijoille säästöjä kehityskustannuksissa ja laitteen kokonaishinnassa sekä entistä helpommin hallittavaa tuotemerkkikohtaisen vaikutelman luomista.

EB GUIDE on tarkoitettu autonvalmistajille ja alihankkijoille autojen käyttöliittymien kehittämiseen, simuloimiseen ja testaamiseen. Sen avulla voi kehittää digitaalisia kojelautoja, navigointi- ja infotainment-järjestelmiä sekä niin yksinkertaisia kuin edistyneempiäkin autoradioita ja mittaristoja. Uusi versio tukee 3D-tehosteita ja animaatioita, monikosketusta, vektorigrafiikkaa ja piirisarjakohtaisia grafiikkaratkaisuja. Sen ansiosta autonvalmistajat ja alihankkijat voivat käyttää edullisia grafiikkapiirejä tinkimättä grafiikan laadusta.

EB GUIDE on yksi maailman johtavista integroiduista ohjelmistoalustoista. Sitä käyttävät autonvalmistajat ja alihankkijat ympäri maailman, eri tuotekehitysvaiheissa, eri markkinoilla ja erilaisissa automallistoissa. "EB GUIDE on tulos kahdenkymmenen vuoden kokemuksesta autoalan tietotekniikan kehittämisestä," sanoo Alexander Kocher. "Jatkuvan kehitystyömme ja uusien ominaisuuksien integroimisen ansiosta EB GUIDE 5.3 on merkittävä edistysaskel, joka tarjoaa tuotekehittäjille ja autonvalmistajille entistä tehokkaamman tavan tuottaa markkina-asemaa ja tuotemerkin erottumista parantavia ainutlaatuisia käyttäjäkokemuksia."

Lisätietoja:
Manuela Papadopol
Global Marketing Manager, Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +49 9131 7701 6709
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

Automotive-liiketoimintasegmentti
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten tuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden palveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. www.automotive.elektrobit.com