Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB VAHVISTAA ASEMIAAN AASIASSA AVAAMALLA TOIMISTON SHANGHAISSA

Maaliskuu 26, 2012

EB VAHVISTAA ASEMIAAN AASIASSA AVAAMALLA TOIMISTON SHANGHAISSA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 26. maaliskuuta 2012 kello 12.00

EB VAHVISTAA ASEMIAAN AASIASSA AVAAMALLA TOIMISTON SHANGHAISSA

EB (Elektrobit) laajentaa toimintaansa Kiinan kansantasavallassa perustamalla Shanghaihin rekisteröidyn EB Automotive Software (Shanghai) Ltd -yrityksen. Uusi yksikkö parantaa EB:n mahdollisuuksia palvella erityisesti laajenevaa autoteollisuuden asiakaskuntaansa Kiinassa ja sen naapurimaissa. Avaamalla uuden toimiston nykyisen langattoman tietoliikenteen ja autoteollisuuden asiakkaita palvelevan Pekingin toimiston rinnalle, EB luo toiminnalleen vahvan perustan, jota tukee asiakkaiden maantieteellinen läheisyys ja siitä koituvat kustannussäästöt, jotka ovat tärkeä osa kilpailukyvyn luomista ja säilyttämistä.

"Strategisten investointien ja tarkkaan kohdennettujen tavoitteiden kautta EB parantaa asemiaan Kiinassa ja toteuttaa kasvu- ja laajentumistavoitteitaan", kertoi EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin johtaja Alexander Kocher virallisessa avajaistilaisuudessa Shanghain nykytaiteen museossa MOCA:ssa. "Kiinassa valmistetaan nykyään noin 20 miljoonaa ajoneuvoa, ja kasvuprosentti on ollut kaksinumeroinen. Määrän ennustetaan vakiintuvan noin 35 miljoonaan yksikköön vuoteen 2020 mennessä. Ja koko autoala on nopeasti muuttuva: jo jonkin aikaa trendinä ollut kuljettajaa avustavien järjestelmien kehitys ja ulkoisten laitteiden integroiminen auton sisäisiin järjestelmiin näyttää jatkuvan. Autoteollisuuden uudet innovaatiot ovat vahvasti sidoksissa ohjelmistoihin ja elektroniikkaan, ja viihde- ja viestintäjärjestelmät sekä online-palvelut tulevat yhä merkittävämmiksi kilpailuvalteiksi. Nämä trendit luovat EB:lle hyviä liiketoimintamahdollisuuksia."

EB:n Shanghain ja Beijingin toimistot vastaavat tuotekehitys- suunnittelu-, lokalisointi- ja liiketoiminnan kehitystoimista uusimpien auto-ohjelmistojen kasvaviin tarpeisiin erityisesti Kiinassa, josta on tullut autoteollisuuden suurin markkina-alue. Kiinan toiminnot ovat kiinteä osa EB:n maailmanlaajuista verkostoa ja infrastruktuuria, jolla tavoitellaan kestävää liiketoimintamallia ja yhä suuremman paikallisen tiimin kehittämistä vuosiksi eteenpäin.

"Autoteollisuuden ohjelmistoratkaisujen ja -palveluiden tarve kasvaa Kiinassa nopeasti", kertoi EB Automotive Software (Shanghai) Ltd:n toimitusjohtaja Jeff Zhou. "Uusi kiinalainen yrityksemme auttaa laajentamaan toimintaamme, toteuttamaan tehokkaasti asiakkaidemme toiveita ja pysymään mukana alueen nopeassa kasvuvauhdissa. Autonvalmistajat eri puolilla maailmaa ovat hyödyntäneet EB street director -navigointiohjelmaamme menestyksellisesti niin erillisissä navigointilaitteissa kuin integroituna autojen viihde- ja viestintäjärjestelmiin. Täällä Kiinassa EB toimii yhteistyössä kahden suuren autonvalmistajan kanssa tavoitteenaan EB street directorin mukauttaminen ja julkaiseminen Kiinan markkinoille."

EB:llä on tärkeä rooli navigointijärjestelmien, käyttöliittymien, kuljettajaa avustavien järjestelmien ja elektronisten ohjausyksiköiden (ECU) kehittämisessä monille autonvalmistajille. EB:llä on vahvaa näyttöä ohjelmakehityksestä autoteollisuuden tarpeisiin yli kahden vuosikymmenen ajalta. EB kehittää älykkäitä, joustavia ja kustannustehokkaita seuraavan sukupolven auto-ohjelmistoratkaisuja yhteistyössä laajan, alan johtavista yrityksistä koostuvan kumppaniverkoston kanssa.

EB:llä on sekä autoteollisuuden että langattoman tietoliikenteen tarpeisiin tarkoitettuja yksiköitä eri puolilla maailmaa. Sillä on toimipisteitä Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Suomessa, Japanissa ja Yhdysvalloissa sekä Kiinassa juuri perustetun yksikön lisäksi Pekingin toimisto, joka tukee asiakkaita Kiinan ja Keski-Aasian kasvavilla markkinoilla.

Lisätietoja:
Manuela Papadopol
Global Marketing Manager, Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +49 9131 7701 6709
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

Automotive-liiketoimintasegmentti
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten tuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden palveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. www.automotive.elektrobit.com