Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB JA INRIX ESITTELEVÄT ÄLYKÄSTÄ AUTOJEN NAVIGOINTIOHJELMISTOTEKNOLOGIAA CES-MESSUILLA

Tammikuu 12, 2012

EB JA INRIX ESITTELEVÄT ÄLYKÄSTÄ AUTOJEN NAVIGOINTIOHJELMISTOTEKNOLOGIAA CES-MESSUILLA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 12.1.2012 kello 15.30

EB JA INRIX ESITTELEVÄT ÄLYKÄSTÄ AUTOJEN NAVIGOINTIOHJELMISTOTEKNOLOGIAA CES-MESSUILLA

LAS VEGAS - EB (Elektrobit) ja INRIX kertoivat tiistaina alkaneilla Consumer Electronics Show -messuilla yhteistyöstään monipuolisen ja räätälöitävän navigointiohjelmistoalustan kehittämiseksi autonvalmistajille ja kuluttajamarkkinoille. Yhteistyö koskee EB:n seuraavan sukupolven navigointijärjestelmiä, joissa on paljon uusia ajamista helpottavia ominaisuuksia.

INRIXin reaaliaikaisten liikennetietojen avulla EB street director -navigointiohjelmisto mahdollistaa innovatiivisten, kolmiulotteisten karttojen käytön, nopeusvaroitusten sekä nopeusrajoitusten ja ruuhkatietojen saannin. EB street director -tuotteen uuden version ominaisuusvalikoimaan kuuluvat muun muassa elektroninen horisontti, nopeusvaroitukset ja tiedot nopeusrajoituksista, mutka-, mäki- ja risteysvaroitukset, polttoaineensäästötoiminnot, reaaliaikaiset varoitukset onnettomuuksista, törmäysten välttämistä helpottavat tiedot ja ruuhkatiedot.

"Kehittynyt liikenneteknologia ja älykkäät navigointitiedot ovat vakiovaatimuksia tämän päivän verkottuneessa maailmassa, jossa ratkaisut voivat vaihdella perus- ja mobiilituotteista monimutkaisiin premium-järjestelmiin" sanoo EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin johtaja Alexander Kocher.

 "EB street director -navigointiohjelmiston avulla autonvalmistajat voivat vauhdittaa tuotekehitysprosesseja, lyhentää eri kehitysvaiheiden kestoa ja nopeuttaa tuotannon aloittamista. Kun autonvalmistajat ja autotarviketoimittajat valitsevat EB:n, he eivät osta pelkkää tuotetta, vaan kauppaan kuuluu myös asiantuntevan globaalin tiimin apu tuotteen integroinnissa."

Kocher kertoo myös, että EB:n ja INRIXin navigointiteknologia hyödyttää kuluttajaa monin tavoin. Siinä on muun muassa reittien optimointitoiminto, joka ottaa huomioon liikenteen määrän, sääolosuhteet, tietyöt ja onnettomuudet sekä polttoaineen hinnat ja huoltoasemien sijainnin (myös sähköautojen latauspisteiden sijainnin ja asemat, joista voi tankata kaasua tai dieseliä).

Navigointi- ja liikennetietojärjestelmien yhdistämisellä saavutetaan myös muita merkittäviä teknisiä etuja: esimerkiksi dynaaminen paikkatietoviittausten määrittäminen, liikenne- ja POI-palvelimien tuottaman tiedon älykäs käsittely ja kulloiseenkin sijaintiin, määränpäähän ja reittiin perustuva esisuodatus.

"On hienoa tehdä yhteistyötä EB:n kanssa ja toimittaa autonvalmistajille ratkaisuja, jotka täyttävät heidän asiakkaidensa tarpeet eli tarjoavat entistä yksinkertaisemman ja turvallisemman tavan käyttää liikennetietoja, navigointipalveluita ja muita kuljettajille suunnattuja palveluita ajon aikana", toteaa INRIXin markkinoinnista ja tuotehallinnasta vastaava johtaja Bill Schwebel.

 "EB:n street director -teknologia yhdessä INRIXin liikennetietoalustan ja muiden niihin liittyvien kuljettajapalveluiden kanssa auttaa autonvalmistajia tuomaan markkinoille tuotteita, joiden ansiosta navigointipalveluista tulee korvaamaton osa ajoelämystä", Schwebel lisää.

Uuden dynaamisen POI-liittymän ansiosta kuluttajat voivat navigoinnin aikana lisätä, muuttaa tai poistaa kiinnostavia kohteita ja ottaa käyttöön uusia POI-tyyppejä ja -kuvakkeita. Lisäksi EB street director -tuotteen dynaamiseen POI-liittymään voi liittää useita palveluita rinnakkain.

EB on globaali ajamista helpottavien ja viihde- ja viestintäjärjestelmien toimittaja sekä useiden autonvalmistajien, Tier 1 -toimittajien ja teknologiayhtiöiden kumppani. Se kehittää älykkäitä, joustavia ja kustannustehokkaita seuraavan sukupolven auto-ohjelmistoratkaisuja yhteistyössä laajan, alan johtavista yrityksistä koostuvan kumppaniverkoston kanssa.

"EB ja INRIX määrittelevät uudelleen sen, millaisia navigointikokemuksia verkkoyhteiskunta pystyy tarjoamaan", sanoo Strategy Analyticsin globaaliin autoteollisuuteen perehtynyt johtaja Roger C. Lanctot.  "Yhdistämällä street director -tuotteensa ja useita karttoja hyödyntävän järjestelmän EB luo aivan uudenlaisen elämyksen, jota kuluttajat eivät ole edes osanneet odottaa. Järjestelmä pyrkii ennakoimaan kuljettajan tarpeet ja samalla se on tulevaisuuden navigointituotteiden edelläkävijä."

INRIXin liikennetietoalusta perustuu maailman suurimpaan kuljettajayhteisöön. INRIX analysoi tarkasti 50 miljoonasta ajoneuvosta ja sadoista julkisista ja yksityisistä lähteistä saamansa reaaliaikaiset tiedot. Näin se pystyy määrittämään parhaan reitin ja päivittämään olosuhdetietoja reaaliajassa ajon aikana. INRIX Traffic Forecasts hyödyntää ainutlaatuista reaaliaikaisten ja historiallisten tietojen analyysia sekä tietoja liikenteeseen vaikuttavista paikallisista tekijöistä, kuten loma-ajoista, säästä, konserteista ja urheilutapahtumista. Kuljettajat tietävät, millaisia liikenneolosuhteita on odotettavissa - tunteja, päiviä tai jopa kuukausia etukäteen.

EB street director -teknologiaa, joka yhdistää karttatiedot ja INRIXin tuottamat älykkäät liikennetiedot, esitellään Consumer Electronics Show -messuilla (CES). Messut järjestetään 10. - 13. tammikuuta Las Vegasissa (North Hall, osasto 2324). 

Jos haluat lisätietoja siitä, miten EB muuttaa kuluttajien ja ajoneuvojen vuorovaikutusta älykkäiden käyttöliittymien (HMI), navigoinnin ja ajamista helpottavien järjestelmien avulla, tutustu yhtiön verkkosivuihin osoitteessa www.elektrobit.com/automotive. Lisätietoja siitä, miten INRIX-liikennetietojärjestelmät muuttavat yli 100 miljoonan kuljettajan päivittäisiä työmatkoja 30 maassa, on saatavilla osoitteessa www.inrix.com .

Lisätietoja
Larry Weis tai Kerry Hokett
AutoCom Associates
Puh: +1.248.647.8621
Sähköposti: lweis@usautocom.com tai khokett@usautocom.com tai communications@elektrobit.com

EB Twitterissä: twitter.com/EB_Automotive
EB:n Street Director blogia voit seurata osoitteessa: www.eb-streetdirector-blog.com .

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2010 liikevaihto oli 161,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com