Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2013

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT (EB) JULKAISEE TIETEELLISEN ARTIKKELIN KOGNITIIVISEN RADIOTEKNOLOGIAN KÄYTÖSTÄ SOTILASVIESTINNÄSSÄ

Toukokuu 23, 2013

ELEKTROBIT (EB) JULKAISEE TIETEELLISEN ARTIKKELIN KOGNITIIVISEN RADIOTEKNOLOGIAN KÄYTÖSTÄ SOTILASVIESTINNÄSSÄ


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 23. toukokuuta 2013 kello 09.00

ELEKTROBIT (EB) JULKAISEE TIETEELLISEN ARTIKKELIN KOGNITIIVISEN RADIOTEKNOLOGIAN KÄYTÖSTÄ SOTILASVIESTINNÄSSÄ

Elektrobit (EB) on kirjoittanut Kognitiivisista Viestintäverkoista tieteellisen julkaisun, joka perehtyy kognitiivisen radion hyödyntämiseen sotilasviestinnässä. Tieteellinen julkaisu käsittelee kognitiivisen radion toimintaa ja sitä, kuinka tulevaisuudessa kognitiivisella kyvykkyydellä varustellut langattomat järjestelmät voivat aktiivisesti yltää uusille radiotaajuuksille suojaten samalla ensisijaisia käyttäjiä samalla taajuudella olevalta vahingolliselta häirinnältä. Tämä mahdollistaa entistä tehokkaamman kommunikaation ja tiedon jakamisen liikkuvien joukkojen kesken.

Kognitiiviset radiojärjestelmät, jotka keräävät tietoa toimintaympäristöstään ja sopeuttavat toimintaansa tilanteen mukaan, tarjoavat lupaavan mahdollisuuden tehostaa radiotaajuuksien kustannustehokasta käyttöä sovellusten vaatiman tiedonsiirtokaistan ja käyttäjämäärän yhä kasvaessa. Kognitiivisten radiotekniikoiden kehittyminen on viimeaikoina ollut keskeisenä osana langattoman teknologian tutkimustyötä.

EB:llä on yli 15 vuoden kokemus langattomaan teknologiaan liittyvistä tutkimus- ja kehityshankkeista. Suomen kansallinen kognitiivinen radio ohjelma TRIAL on yksi tärkeimmistä EB:n tämänhetkisistä tutkimushankkeista. Ohjelman tavoitteena on tuoda tutkimustyö ja käytäntö lähemmäs toisiaan järjestämällä yhteisiä näyttöjä, missä viimeisintä tekniikkaa edustava kognitiivinen radio teknologia otetaan todelliseen käyttöön yhteistyössä tutkimuslaitosten ja teollisuuden kanssa. TRIAL ohjelman tutkimustuloksia ja teknologiaa hyödynnetään EB:n tuotteiden toimivuuden kehityksessä, jolloin niistä saadaan entistäkin suorituskykyisempiä ja kehittyneempiä.

Englanninkielisen tieteellisen julkaisun voi ladata ilmaiseksi osoitteessa www.elektrobit.com/defensewhitepaper

Lisätietoja:

Jari Sankala
EB:n Defence and Security -liiketoiminnan johtaja
Puh. 040 344 3507
defense(a)elektrobit.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2012 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 185,4 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut puolustusmarkkinoille
EB on johtava radio- ja viestintäratkaisujen asiantuntija. EB toimittaa tuotteita ja palveluita langattomaan ja langalliseen taktiseen viestintään, elektroniseen sodankäyntiin ja signaalitiedusteluun. Uusinta teknologiaa edustavat tuotteet on kehitetty ja testattu vastaamaan äärimmäisiä puolustusvaatimuksia.