Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2013

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT (EB) AVAA UUDEN, AUTOJEN OHJELMISTOKEHITYKSEEN KESKITTYVÄN TOIMIPISTEEN ROMANIAAN BRASOVIIN

Huhtikuu 04, 2013

ELEKTROBIT (EB) AVAA UUDEN, AUTOJEN OHJELMISTOKEHITYKSEEN KESKITTYVÄN TOIMIPISTEEN ROMANIAAN BRASOVIIN


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 4. huhtikuuta 2013 kello 19.00

ELEKTROBIT (EB) AVAA UUDEN, AUTOJEN OHJELMISTOKEHITYKSEEN KESKITTYVÄN TOIMIPISTEEN ROMANIAAN BRASOVIIN

Uuden toimipisteen myötä yhtiö laajentaa autoteollisuuden ohjelmistokehitystiimejään Romaniaan.

Brasov, Romania, 4.4.2013 - Elektrobit (EB) kertoi tänään laajentumisestaan Romanian Brasoviin, jonne yhtiö kaavailee palkkaavansa yli 100 uutta ohjelmistokehittäjää ajan kuluessa.

Brasovin toimipiste keskittyy autoteollisuuden ohjelmistojen tuotekehitykseen ja testaukseen. Christian Drothler on nimitetty EB Automotive Romania SRL:n toimitusjohtajaksi. Aiemmin hän vastasi autojen elektronisten ohjausyksiköiden kehitystyöstä ja asiakasprojekteista EB:llä Saksassa.

"Romanian Brasoviin avattavan uuden toimipisteen myötä EB laajentaa suunnittelutoimintaansa Itä-Eurooppaan ja suunnittelee yli 100 uutta työpaikkaa alueen ohjelmistokehitysinsinööreille lähinnä navigaatio- ja elektronisten ohjausyksiköiden (ECU, Electronic Control Units) ohjelmistojen kehityksen ja testauksen parissa", sanoo Drothler. "Tavoitteenamme on luoda tänne vahva kehitys- ja testaustoimipiste meidän tuotteillemme. Samalla EB:stä tulee yksi merkittävistä työllistäjistä Brasovin seudulla".

EB:llä on yli kahden vuosikymmenen kokemus ohjelmistoteknologioiden kehittämisestä autoteollisuuden tarpeisiin. Tuona aikana EB:n liikevaihto on kasvanut ja toiminnot laajentuneet autoteollisuuden tärkeimmille toiminta-alueille ympäri maailman. "Ohjelmistotuotteita ja tuotekehityspalveluja tarjoavana yrityksenä meille on aina ollut erittäin tärkeää olla läsnä autoteollisuuden keskittymissä sekä niillä työntekijämarkkinoilla, joilla on saatavilla osaavia insinöörejä", toteaa Gregor Zink, Automotive-liiketoiminnan tukitoimintojen vetäjä ja Elektrobit Automotive GmbH:n toimitusjohtaja. "Uskomme että Romanian Brasov on hyvä alue EB:lle uusien työntekijöiden hankkimisen kannalta".

EB:n Automotive-liiketoiminta on yksi johtavista sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tarjoajista kansainväliselle autoteollisuudelle ja työllistää tällä hetkellä yli 1200 henkilöä maailmanlaajuisesti.

Lisätietoja:
Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja
EB:n Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 444 2771
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com  

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179-48
Email: phanke@webershandwick.com

Larry Weis
EB:n puolesta AutoCom
Puh. +1 248 647 8621
Email: lweis@usautocom.com

EB:n lehdistötiedotteet: www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet  

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2012 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 185,4 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com

Elektrobit (EB) - tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten tuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden palveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. www.automotive.elektrobit.com