Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2013

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT (EB) TOIMITTAA TAKTISEN LANGATTOMAN VIESTINTÄJÄRJESTELMÄN SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE

Huhtikuu 04, 2013

ELEKTROBIT (EB) TOIMITTAA TAKTISEN LANGATTOMAN VIESTINTÄJÄRJESTELMÄN SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 4. huhtikuuta 2013 kello 17.00

ELEKTROBIT (EB) TOIMITTAA TAKTISEN LANGATTOMAN VIESTINTÄJÄRJESTELMÄN SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE

Oulu, 4. huhtikuuta 2013 - Elektrobit (EB) on allekirjoittanut sopimuksen Suomen puolustusvoimien kanssa taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun EB Tactical Wireless IP Network -järjestelmän toimituksista. Toimitus sisältää reititin- ja radioyksiköitä maavoimien viestintätarpeisiin. Nyt allekirjoitettu sopimus on jatkoa langattoman runkoverkon kehittämis- sekä pilottivaiheen sopimukselle, joka allekirjoitettiin syyskuussa 2011. Hankintasopimuksen arvo on 7.0 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Toimitukset on tarkoitus saada päätökseen maaliskuun 2014 loppuun mennessä. Sopimuksella ei ole vaikutusta EB:n aiemmin antamaan vuoden 2013 ohjaukseen, joka julkaistiin vuoden 2012 tilinpäätöstiedotteessa 19.2.2013.

EB Tactical Wireless IP Network on sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu erillinen langaton laajakaistaverkko, joka on erittäin suorituskykyinen ja luotu vaativiin kenttäolosuhteisiin. Järjestelmä lisää merkittävästi taktista tiedonsiirtokapasiteettia ja mahdollistaa entistä paremman tilannekuvan välittämisen sekä tehokkaan koordinointi- ja viestiverkoston luomisen taistelukentällä. EB Tactical Wireless IP Network -järjestelmän avulla voidaan helposti muodostaa itsenäinen, olemassa olevien kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa yhteensopiva laajakaistaisen tiedonsiirron IP-verkko.

"Maavoiminen taktinen tiedonsiirtojärjestelmä on kehitetty tukemaan armeijan uudistettua taistelutapaa, joka tähtää joustavampaan toimintamalliin kentällä" toteaa insinöörimajuri Jari Viuho maavoimien materiaalilaitoksen esikunnasta. "Siirrymme nyt EB Tactical Wireless IP Network -järjestelmän käyttöönottovaiheeseen pilotoinnista, jossa järjestelmä on ollut intensiivisessä suorituskyky- ja kenttätestauksessa viimeisen vuoden ajan."

"Sarjavaiheen toimitussopimus osoittaa, että puolustusvoimien kanssa yhteistyössä kehitelty järjestelmä vastaa asetettuja tiukkoja vaatimuksia. Tiivis yhteistyö on jalostanut tuotteen ominaisuuksia sekä nopeuttanut kehitystyötä ja kenttätestausta. EB Tactical Wireless IP Network -järjestelmä on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisillä markkinoilla hyvän suorituskykynsä ja suuren joustavuutensa ansiosta, sanoo tuotepäällikkö Reima Kettunen, EB."

Lisätietoja:

Jari Sankala
EB:n Defence and Security -liiketoiminnan johtaja
Puh. 040 344 3507
etunimi.sukunimi(a)elektrobit.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2012 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 185,4 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut puolustusmarkkinoille
EB on johtava radio- ja viestintäratkaisujen asiantuntija. EB toimittaa tuotteita ja palveluita langattomaan ja langalliseen taktiseen viestintään, elektroniseen sodankäyntiin ja signaalitiedusteluun. Uusinta teknologiaa edustavat tuotteet on kehitetty ja testattu vastaamaan äärimmäisiä puolustusvaatimuksia.