Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) julkaisee monipuolisen ja helposti räätälöitävän Internet of Things (IoT) -laitealustan

Marraskuu 26, 2014

Elektrobit (EB) julkaisee monipuolisen ja helposti räätälöitävän Internet of Things (IoT) -laitealustan


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 26. marraskuuta 2014 kello 14:00

Elektrobit (EB) julkaisee monipuolisen ja helposti räätälöitävän Internet of Things (IoT) -laitealustan

Tämän kompaktin ja tehokkaan laitealustan pohjalta voi kehittää monenlaisia langattomalla yhteydellä ja erilaisilla sensoreilla varustettuja tuotteita puettavien laitteiden (Wearable), terveysteknologian, koneiden välisen viestinnän ja teollisen internetin markkinoille.

OULU, 26.11.2014 - Elektrobit (EB) esittelee monipuolisen ja helposti räätälöitävän EB IoT Device Platform -laitealustan. Alusta tarjoaa asiakkaille uusinta teknologiaa edustavan, kustannusoptimoidun ja nopean tavan laajentaa tuotetarjontaansa IoT-markkinoille. Eri käyttöjärjestelmiä (kuten Androidia) tukevasta laitealustasta voi kehittää langattomia yhteyksiä ja erilaisia sensoreita käyttäviä laitteita, kuten älykelloja, älykoruja ja hyvinvointirannekkeita. Alustan monipuolisuuden ja suorituskyvyn ansiosta se soveltuu hyvin myös teollisen internetin, kuten esimerkiksi M2M-laitteiden kehittämiseen.

"EB:llä on laaja kokemus yksilöllisten ja luotettavien asiakaskohtaisten tuotteiden kehittämisestä. Olemme vuosien mittaan kasvattaneet osaamistamme puettavien laitteiden, koneiden väliseen viestinnän ja etäohjattavien laitteiden teknologioissa. Noudatamme työssämme tarkkoja laatustandardeja ja olemme luotettava kumppani kaikille IoT-markkinoiden toimijoille", sanoo EB:n Connectivity Solutions -yksikön johtaja Sami Kotkajuuri. "EB IoT Device Platformin kompakti koko ja tekninen suorituskyky sopii monenlaisiin puettavan elektroniikan ja teollisen internetin ratkaisuihin. Tämä laitealusta ja monipuolinen osaamisemme auttavat asiakkaitamme tuotteistamaan innovaationsa nopeasti ja kustannustehokkaasti." 

EB IoT Device Platform toimii 1,2 GHz:n neliytimisellä Qualcomm Snapdragon 400 -suorittimella. Se sisältää 512 - 2048 Mt RAM-muistia ja flash-muistia aina 32 Gt asti. Alusta tukee myös micro-SD -muistikorttia. EB IoT Device Platformin käyttöjärjestelmät ovat Android 5.0 Lollipop tai Linux ja lisäksi se on yhteensopiva mm. Android Wear -käyttöjärjestelmän kanssa. Monipuolisiin yhteysmahdollisuuksiin kuuluvat WiFi, Bluetooth 4.0 sekä paikkatiedot GNSS-satelliittipaikannusjärjestelmien kautta. Yhteydet ovat laajennettavissa GPRS / HSPA / LTE -mobiiliverkkoihin. Laitealustaan on integroitu anturimoduuli, joka sisältää kiihtyvyysanturin, kompassin ja gyroskoopin. Tämän lisäksi alustassa on anturiliitäntä, joka tukee optista sykkeenmittausta sekä mm. lämpötila-, paine-, valoisuus- ja lähestymisantureita. Kiinteän mikrofonin ja Bluetooth-äänentoiston lisäksi alustan voi varustaa myös kaiuttimilla ja MIPI-kameralla. Kaikki nämä ominaisuudet on pakattu erittäin pieneksi kokonaisuudeksi, jonka virrankulutusarvot ovat erittäin alhaiset. Alusta on joustavuutensa ansiosta helposti räätälöitävissä asiakkaiden tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti.

Lisätietoja:
Jari Sankala
Myynti- ja markkinointijohtaja, EB:n Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh. 040 344 3507
Email: sales.wireless(a)elektrobit.com

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com