Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit nimitetty yhdeksi 2015 CES Innovation Awards -palkinnon finalisteista

Marraskuu 12, 2014

Elektrobit nimitetty yhdeksi 2015 CES Innovation Awards -palkinnon finalisteista


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 12. marraskuuta 2014 kello 9.00

Elektrobit nimitetty yhdeksi 2015 CES Innovation Awards -palkinnon finalisteista

Erlangen, Saksa, 12.11.2014 - Elektrobit (EB) ilmoitti tänään, että se on nimetty yhdeksi vuoden 2015 CES Innovation Awards -palkinnon finalisteista EB Assist Electronic Horizon -karttatietoratkaisunsa ansiosta. Tähän arvostettuun kilpailusarjaan ilmoitetut tuotteet arvioi riippumattomista teollisuusmuotoilijoista ja teknisistä suunnittelijoista sekä alan median edustajista koostuva raati, joka palkitsee erinomaisesti muotoiltuja ja suunniteltuja, uusinta teknologiaa edustavia kuluttajaelektroniikkatuotteita 28:ssa eri tuotekategoriassa.

EB Assist Electronic Horizon -ratkaisu tarjoaa ajamista avustavien järjestelmien tarvitsemat karttatiedot. Tällaisia järjestelmiä ovat esimerkiksi yönäköjärjestelmä, mutkanopeusvaroitin ja liikennemerkkien tunnistaminen sekä sähköautojen ja itseohjautuvien autojen toimintasäteen laskentajärjestelmät.  Se yhdistää navigointiohjelmiston ja ajamista avustavien järjestelmien ohjelmistot, joten autonvalmistajat voivat tarjota asiakkailleen ennakoivan, turvallisen ja mukavan ajokokemuksen.

"On hienoa, että EB Assist Electronic Horizon on nimitetty yhdeksi CES Innovation Awards -palkinnon finalisteista", sanoo EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin operatiivisista toiminnoista vastaava johtaja Markus Schupfner. "Autonvalmistajat lisäävät autoihinsa jatkuvasti yhä automatisoidumpia ominaisuuksia, joten ajamista avustavista järjestelmistä tulee ensiarvoisen tärkeitä komponentteja. Tämä nimitys on tunnustus EB:n panostukselle pyrkiä kehittämään ja toimittamaan autoteollisuuden innovatiivisimpia autojen sisäisiä turvallisuusratkaisuja."

EB on yksi harvoista autoalan toimittajista, jotka tarjoavat navigointijärjestelmän ja ajamista avustavat järjestelmät yhdistävän elektronisen horisontin. Se ansiosta autonvalmistajat voivat tarjota kuluttajille tarkkoja, helppokäyttöisiä ja tehokkaita järjestelmiä. EB Assist Electronic Horizon on ainutlaatuinen tuote, jolla pystyy tuottamaan tarkemmat tiegeometriatiedot kuin millään muulla markkinoilla tällä hetkellä olevalla järjestelmällä.

Arvostetut CES Innovation Awards -palkinnot myöntää Consumer Electronics Association (CEA®), kansainvälisten CES-messujen järjestäjä. CES kokoaa yhteen kuluttajaelektroniikka-alan tärkeimmät toimijat. Se on palkinnut tuotteiden muotoilua ja teknisiä ominaisuuksia jo vuodesta 1976. Kilpailuun ilmoitettujen tuotteiden arviointiperusteita ovat tekninen suunnittelu, esteettiset ja muotoilulliset ominaisuudet, sopivuus käyttötarkoitukseen, käyttöarvo, tuotteen muotoilu ja innovatiivisuus verrattuna muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin sekä tuotteen uudet tai ainutlaatuiset ominaisuudet. CES Innovation -palkitut tuotteet edustavat innovatiivista muotoilua ja teknistä suunnittelua uusimmissa markkinoille tuotavissa huipputekniikan tuotteissa ja palveluissa. 2015 CES Innovation -palkintojen finalistit ovat nähtävissä osoitteessa CESweb.org/Innovation. Luettelossa näkyy tuotekategorioittain kunkin palkitun tuotteen nimi, valmistajan tiedot, valokuva ja URL-osoite.

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com

Lisätietoja:

Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Stephannie Depa
Breakaway Communications for EB
Tel. +1 415 358-2485
Email: sdepa@breakawaycom.com

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179 48
Email: phanke@webershandwick.com

EB:n lehdistötiedotteet ovat luettavissa osoitteessa: www.elektrobit.com/uutta

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet