Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) esittelee vaativiin tietoturvallisuus- ja viranomaistarpeisiin kehitetyn EB Tough Mobile -älypuhelimen

Marraskuu 06, 2014

Elektrobit (EB) esittelee vaativiin tietoturvallisuus- ja viranomaistarpeisiin kehitetyn EB Tough Mobile -älypuhelimen


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 6. marraskuuta 2014 kello 17.00

Elektrobit (EB) esittelee vaativiin tietoturvallisuus- ja viranomaistarpeisiin kehitetyn EB Tough Mobile -älypuhelimen

EB Tough Mobile on kehittynyt ja lujatekoinen älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät kaupalliset laiteteknologiat, tietoturvaratkaisut ja viranomaismarkkinoiden vaatimukset 

OULU, 6.11.2014 - Elektrobit (EB) esittelee uuden EB Tough Mobile -älypuhelimen, joka on suunniteltu ja valmistettu vaativille tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille. Siihen sisältyy lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka ovat räätälöity ammattikäyttäjille kuten valtion virastot, viranomaiset ja muut ammattilaiset, joilla on kriittisiä viestintätarpeita. EB Special Device Platform -tuotealustaan pohjautuvassa laitteessa yhdistyvät luja rakenteellinen kestävyys sekä moderni älypuhelinmuotoilu.

EB Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka sisältää muun muassa laitteen luvattoman avaamisen tunnistuksen (tamper-detection) sekä laiteohjelmiston ja laitteen komponenttien koskemattomuuden tarkistuksen (integrity check). Alustan ominaisuudet ovat tärkeitä kerroksittaisen laite- ja ohjelmistotietoturvan rakentamiseen. Alusta mahdollistaa myös asiakkaiden omien sekä kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen. EB Tough Mobile -älypuhelin on suunniteltu ja valmistettu niin, että laitteessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat auditoitavissa.

"Olemme ylpeitä voidessamme esitellä uuden EB Tough Mobile -älypuhelimen, joka vahvistaa strategiaamme tuoda uusinta kaupallista teknologiaa sisältäviä älypuhelimia korkeaa tietoturvaa vaativille asiakkaille ja viranomaismarkkinoille. EB Tough Mobile tulee olemaan täysin sertifioitu valmis tuote, joka voidaan ottaa käyttöön joko sellaisenaan tai tarvittaessa räätälöimällä laiteominaisuuksia, -ohjelmistoa tai teollista muotoilua asiakkaiden vaatimusten mukaisesti", sanoo Hannu Huttunen, EB:n Wireless-liiketoimintasegmentin johtaja.

EB Tough Mobile -älypuhelimen ytimessä on Qualcomm® Snapdragon™ 801 -prosessori varustettuna 2.3GHz neliydinsuorittimella, Android 4.4 (KitKat) -käyttöjärjestelmällä ja 150Mbps LTE-A -datayhteyksillä. Puhelimen erikoisominaisuuksia ovat muun muassa globaalien LTE-taajuuksien tuki mukaan lukien Yhdysvaltojen viranomaisverkon taajuuskaista 14 (Band 14), erillinen radiopuhelinpainike (PTT), aktiivinen taustamelunpoisto, tehokas kaiutin ja viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä. Mekaanisesti EB Tough Mobile on IP67-tason veden- ja pölynkestävä sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävä. EB Tough Mobile perustuu EB Special Device Platform -tuotealustaan, johon voidaan lisätä myös muita tiedonsiirtoteknologioita, kuten esimerkiksi satelliittipuhelintoiminnallisuus.

EB tarjoaa EB Tough Mobile -älypuhelintaan myös järjestelmäintegraattoreille, ratkaisuntarjoajille ja muille yrityskumppaneille, jotka myyvät puhelinta asiakkailleen osana omaa kokonaisratkaisuaan. EB tarjoaa EB Tough Mobile -älypuhelimelle pitkän elinkaaren ja teknisen tuen, sekä lukuisia räätälöintivaihtoehtoja (muun muassa Direct Mode) ja näihin liittyviä kehityspalveluita. Puhelin on saatavilla vuoden 2015 puolivälissä. Tällä hetkellä EB esittelee puhelimen kehitysversiota avainasiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen ja etsii myös uusia, yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä.

Lisätietoja:
Jari Sankala
Myynti- ja markkinointijohtaja, EB:n Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh. 040 344 3507
Email: sales.wireless(a)elektrobit.com

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n Special Device Platform:
EB:n Special Device Platform on monipuolinen tuotealusta, joka hyödyntää massamarkkinoille tarkoitettujen ohjelmisto- ja laitteistoratkaisujen mukanaan tuomia mittakaavaetuja. Laitealustan avulla yritykset pystyvät pienentämään tuotekehitysriskiään ja tuomaan markkinoille täysin räätälöityjä mobiililaitteita (esim. moduuli-, älypuhelin-, tabletti- ja älykellosegmenteissä) entistä nopeammin. Wireless Innovation Forum myönsi SDP-alustalle "Technology of the Year" -palkinnon vuonna 2011. Alusta on tuotteistettu viranomais-, turvallisuus-, teollisuus- ja älykellomarkkinoille.
http://www.elektrobit.com/special_device_platform