Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) esittelee ensimmäisen käyttöjärjestelmän moniytimisille AUTOSAR-turvajärjestelmille

Lokakuu 14, 2014

Elektrobit (EB) esittelee ensimmäisen käyttöjärjestelmän moniytimisille AUTOSAR-turvajärjestelmille


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 14.10.2014, kello 10.00 (CEST+1)

Elektrobit (EB) esittelee ensimmäisen käyttöjärjestelmän moniytimisille AUTOSAR-turvajärjestelmille

EB viitoittaa tietä tulevaisuuden autoelektroniikan kehitykselle käyttöjärjestelmällä, joka tukee moniytimisiä autoalan korkeimman ASIL D -turvallisuusluokituksen ECU-yksiköitä.

Erlangen, Saksa, 14.10.2014 - Elektrobit (EB) esittelee uuden autojen elektronisiin ohjausyksiköihin (ECU) tarkoitetun EB tresos Safety OS Multi-Core -käyttöjärjestelmän. Tällä autoalan turvajärjestelmien käyttöjärjestelmällä autonvalmistajat ja alihankkijat voivat ensimmäistä kertaa kehittää ISO 26262 -standardin korkeimman Automotive Safety Integrity Level D (ASIL D) -turvallisuustason vaatimukset täyttäviä, AUTOSAR-pohjaisia moniytimisiä ohjausyksiköitä.

Autojen järjestelmäinfrastruktuurin kehityksen myötä ohjausyksiköiden määrä vähenee ja niiden suorituskyky paranee siten, että kukin yksikkö ohjaa useita toimintoja. Autoihin integroidaan yhä enemmän ohjelmistoja, mutta verkkojen monimutkaistuminen sekä paino- ja tilarajoitukset rajoittavat ohjausyksiköiden määrää. Lisäksi turvallisuusjärjestelmien on oltava yhä suorituskykyisempiä. Tämän vuoksi yksiytimiset ratkaisut alkavat olla kapasiteettinsa rajoilla. Autonvalmistajat tarvitsevat moniydinarkkitehtuuria voidakseen toteuttaa asiakkaidensa tarpeita vastaavia uusia turvallisuusratkaisuja.

EB:n uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa turvallisuuden kannalta olennaisten sovellusten integroimisen tehokkaaseen AUTOSAR-moniydinympäristöön siten, että korkeimman ASIL D -turvallisuustason vaatimukset täyttyvät. Autonvalmistajat ja alihankkijat voivat integroida yhteen ohjausyksikköön useita eri toimittajien ohjelmistotoimintoja niin, etteivät ne häiritse toistensa toimintaa. Tässä huippumodernissa teknologiassa yhdistyvät AUTOSAR-moniydinarkkitehtuurien joustavuus ja turvallisuusprojektien tarpeet. Ohjelmistokomponentit voidaan hajauttaa eri ytimiin, jolloin ne eivät vaikuta suorittimen muiden ytimien käytettävyyteen.

Tämä avaa tietä monimutkaisille ohjausyksiköille, esimerkiksi edistyksellisille kuljettajaa avustaville järjestelmille (ADAS) tai elektronisille ohjaustehostimille (EPS). EB tresos Safety OS Multi-Core on saatavilla autojen turvallisuustoimintoihin tarkoitetuille mikro-ohjaimille, joita ovat esimerkiksi Infineon Aurix ja Freescale Qorivva. Teknologia perustuu EB:n yksiytimiseen, useissa sarjatuotantoautoissa käytettyyn ja sertifioituun Safety OS -käyttöjärjestelmään.

"EB tresos Safety OS Multi-Core -käyttöjärjestelmän ansiosta asiakkaamme pystyvät hallitsemaan turvallisuusjärjestelmien monimutkaisiin ja tehokkaisiin ohjausyksiköihin liittyviä haasteita. Huippumoderni Safety Operating System on vakaa perusta uusille konsepteille, kuten toimintokohtaisiin ohjaimiin perustuville yksittäisen auton ohjelmistoarkkitehtuureille", kertoo EB:n Car Infrastructure -yksikön johtaja Stefan Duda.

"Korkean reaaliaikaisen suorituskyvyn ja sulautetut turvallisuusominaisuudet omaava AURIX™ mikro-ohjainperhe on suunniteltu vastaamaan korkeimpia turvallisuuden standardeja samalla kuitenkin parantaen järjestelmän suorituskykyä", kertoo Infineon Technologiesin Microcontroller Chassis & Safety Application -linjasta vastaava johtaja Thomas Boehm. "EB tresos Safety OS Multi-Core ja Infineon Aurix™ ovat tehokas pari, jonka avulla uusimpia ohjelmistoratkaisuja voidaan integroida uuden sukupolven autoihin."

Elektrobit esittelee EB tresos Safety OS Multi-Core -käyttöjärjestelmän tämän vuoden IZB-tapahtumassa Saksan Wolfsburgissa 14.-16.10. osastollaan numero 4426, halli 4.

 Lisätietoja:

Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Larry Weis
EB:n puolesta Autocom
Puh. +1 248 6478621
Email: lweis@usautocom.com

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179 48
Email: phanke@webershandwick.com   

EB:n lehdistötiedotteet ovat luettavissa osoitteessa: www.elektrobit.com/uutta

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com