Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) valitsi Qualcomm Snapdragon 801 -prosessorin seuraavan sukupolven laitealustaansa

Heinäkuu 22, 2014

Elektrobit (EB) valitsi Qualcomm Snapdragon 801 -prosessorin seuraavan sukupolven laitealustaansa


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 22.7.2014, kello 9.00

Elektrobit (EB) valitsi Qualcomm Snapdragon 801 -prosessorin seuraavan sukupolven laitealustaansa

EB on valinnut Qualcomm® Snapdragon™ 801 -piirisarjan seuraavan sukupolven päätelaitealustaansa. Uuden tuotealustan pääkäyttökohteet ovat LTE-radioteknologiaan perustuvat erikoispäätelaitteet viranomais-, kyberturvallisuus- ja muiden erikoismarkkinoiden käyttöön.

OULU, 22.7.2014 - Elektrobit (EB) kertoi tänään yhteistyöstä Qualcomm Technologies Inc:in, Qualcomm Incorporatedin täysin omistetun tytäryhtiön kanssa Qualcomm® Snapdragon™ 801 -prosessorin käytöstä EB Specialized Device Platform (SDP) -tuotealustan uusimmassa versiossa, joka tuodaan markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Tuotealustasta voidaan asiakaskohtaisesti räätälöidä älypuhelimia, taulutietokoneita ja muita laitteita, jotka ovat kehitetty erityisesti erikoissovelluksiin, kuten viranomais- tai kyberturvallisuussovelluksiin.

EB:n on tarkoitus hyödyntää Snapdragon 810 -prosessoria erilaisissa langattomissa tuotteissa, jotka räätälöidään perustuen EB:n tuotealustaan. EB on jo työstänyt tuotealustastaan erilaisia päätelaitemalleja, jotka havainnollistavat niitä mahdollisuuksia, mihin alustan asiakaskohtaisella räätälöinnillä voidaan päästä. Päätelaitemalleissa on esimerkkejä ohuista älypuhelimista aina kestäviin ja vesitiiviisiin erikoispäätelaitteisiin rankkoja käyttöolosuhteita varten. Snapdragon 801 -prosessori edustaa alan uusinta teknologiaa ja se on käytössä johtavien matkapuhelinvalmistajien useissa älypuhelimissa.

"EB on yksi maailman johtavista erikoisterminaalien kehittäjistä ja valitsimme toimittajaksemme Qualcomm Technologiesin, joka puolestaan on teknologiajohtaja päätelaitteiden LTE-piirisarjojen kehityksessä. Pystymme nyt paremmin palvelemaan asiakkaitamme uniikkien päätelaitteiden räätälöinnissä ja valmistuksessa. Qualcommin valinta vahvistaa edelleen asemaamme kehittyneiden mobiililaitteiden kehittäjänä ja toimittajana etenkin viranomais- ja kyberturvallisuusmarkkinoille." sanoo Hannu Huttunen, EB:n Wireless-liiketoimintasegmentin johtaja.

EB esittelee tuotteitaan APCO 2014 -viranomais-messuilla 3.-6. elokuuta New Orleansissa, Yhdysvalloissa. Messuilla on esillä palkittuun EB Specialized Device Platform (SDP) -erikoistuotealustaan perustuvat referenssiälypuhelin, tabletti, LTE -yhteysmoduuli, sekä tuotekonsepteja. EB:n tuoteportfolioon voi tutustua messuosastolla #756.

EB:n Specialized Device Platform:
EB:n Specialized Device Platform on monipuolinen tuotealusta, joka hyödyntää massamarkkinoille tarkoitettujen ohjelmisto- ja laitteistoratkaisujen mukanaan tuomia mittakaavaetuja. Laitealustan avulla yritykset pystyvät pienentämään tuotekehitysriskiään ja tuomaan markkinoille täysin räätälöityjä mobiililaitteita (esim. moduuli-, älypuhelin-, tabletti- ja älykellosegmenteissä) entistä nopeammin. Wireless Innovation Forum myönsi SDP-alustalle "Technology of the Year" -palkinnon vuonna 2011. Alusta on tuotteistettu viranomais-, turvallisuus-, teollisuus- ja älykellomarkkinoille.
http://www.elektrobit.com/what_we_deliver/wireless/offering/specialized_device_platform

Lisätietoja:
Hannu Huttunen
Wireless-liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com  

Qualcomm ja Snapdragon ovat Qualcomm Incorporatedin tuotemerkkejä, jotka ovat rekisteröity Yhdysvalloissa sekä muissa maissa. Qualcomm Snapdragon on Qualcomm Technologies Inc.:in tuote. Kaikki Qualcomm Incorporatedin tuotemerkit ovat luvanvaraisia.