Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) esittelee laajenevaa tuoteportfoliotaan Eurosatory 2014 -messuilla

Kesäkuu 11, 2014

Elektrobit (EB) esittelee laajenevaa tuoteportfoliotaan Eurosatory 2014 -messuilla


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 11.6.2014, kello 09.00

Elektrobit (EB) esittelee laajenevaa tuoteportfoliotaan Eurosatory 2014 -messuilla

EB jatkaa johtavien innovaatioiden tuomista asiakkailleen sekä taktisen viestinnän että viranomaisviestinnän markkinoilla

OULU, 11.6.2014 - Elektrobit (EB) esittelee tuotteitaan Eurosatory 2014 -messuilla 16.-20. kesäkuuta Paris Nord Villepinte -messuhallissa Pariisissa, Ranskassa. Messuilla EB demonstroi EB Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) -järjestelmää, sekä sen ja muiden EB:n taktisen viestinnän tuotteiden oheen kehitettyä EB Tactical LTE Access Point -liityntäratkaisua (Long Term Evolution, 4G).

EB TAC WIN on erittäin suorituskykyinen langaton runkoverkkoratkaisu, joka tarjoaa laajakaistaisen tiedonsiirron liikkuville joukoille ja liittää ne myös kiinteisiin verkkoihin. Järjestelmällä voidaan rakentaa joustavasti linkki-, liityntä- ja MANET (mobile ad hoc network) -verkkoyhteyksiä yhdessä loogisessa verkossa automaattisella konfiguraatiolla.

EB Tactical LTE Access Point -liityntäratkaisun avulla voidaan tavallisia siviilikäyttöön tarkoitettuja päätelaitteita hyödyntää sotilastarkoituksiin. Sen ytimenä ovat kenttäkelpoinen, pieneen kokoon integroitu LTE-tukiasemaratkaisu sekä taktiseen käyttöön optimoitu EPC-ohjelmisto (Evolved Packet Core), joilla voi muodostaa laajakaistaisen, langattoman liityntäpisteen kattamaan datansiirron ja puhelupalvelun halutun taistelukentän alueen sisällä. EB TAC WIN -verkko tarjoaa näille liityntäpisteille langattoman, laajakaistaisen ja liikkuvan runkoverkon joustavasti, taistelunkestävästi ja kustannustehokkaasti. Erittäin vaativiin käyttöolosuhteisiin EB tarjoaa myös EB:n omiin tuotealustoihin pohjautuvia erikoispäätelaitteita.

EB esittelee messuilla myös palkittuun EB Specialized Device Platform -erikoistuotealustaansa pohjautuvaa H3 Smart Phone -referenssipuhelinta ja sille kehitettyä DMO-viestintätukea (Direct Mode). H3 Smart Phone -referenssipuhelin on räätälöitävissä eri asiakasvaatimuksiin ja puhelimen erityisominaisuutena on muun muassa kehittynyt radiotaajuusratkaisu, joka tukee kymmenen LTE-radiotaajuuskaistan käyttöä. DMO-viestintätuen avulla käyttäjät voivat soittaa äänipuheluita ilman verkkoinfrastruktuurin tukea. Tämä innovatiivinen ratkaisu tarkoittaa, että viestintä on mahdollista tilanteissa, joissa matkapuhelinverkko ei ole toiminnassa tai käytettävissä, esimerkiksi luonnonkatastrofeissa tai viranomaisten välisessä, sisätiloissa tapahtuvassa viestinnässä. EB:n DMO-ratkaisu perustuu standardoituihin GSM-protokolliin, mikä takaa erittäin hyvän äänenlaadun ja pitkän akunkeston, ja lisäksi sitä voidaan käyttää kahdenväliseen tai monenväliseen viestintään kuten useita Push-to-Talk (PTT) -sovelluksia.

Aiemmin mainittujen tuotteiden lisäksi EB esittelee myös:

  • EB Tough VoIP -tuoteperheen, joka mahdollistaa taktiset IP-puhelut vaativissa ympäristöolosuhteissa
  • EB Specialized Device Platform -erikoistuotealustaan perustuvia tuotteita ja konsepteja
  • EB Wideband COMINT Sensor -tuotteen etäohjattavaan laajakaistasignaalien spektrintarkkailuun, tallennukseen, toistoon, sieppaukseen ja analysointiin

EB:n tuoteportfolioon voi tutustua messuosastolla Hall 6-D321.

EB etsii aktiivisesti järjestelmäintegraattoreita ja jakelukumppaneita puolustusteollisuuden tuotteilleen. Lue lisää tuotteistamme sivulta www.elektrobit.com/defense_authorities .

Lisätietoja:
Harri Romppainen
EB:n Defense -liiketoiminnan johtaja
Puh. 040 344 2000
defense(a)elektrobit.com

EB:n lehdistötiedotteet ovat osoitteessa www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet .     

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut puolustusmarkkinoille
EB on johtava radio- ja viestintäratkaisujen asiantuntija. EB toimittaa tuotteita ja palveluita langattomaan ja langalliseen taktiseen tiedonsiirtoon ja signaalitiedusteluun. Uusinta teknologiaa edustavat tuotteet on kehitetty ja testattu vastaamaan äärimmäisiä vaatimuksia.