Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) voitti palkinnon Telematics Detroit 2014 -tilaisuudessa

Kesäkuu 05, 2014

Elektrobit (EB) voitti palkinnon Telematics Detroit 2014 -tilaisuudessa


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 5.6.2014 kello 15.30

Elektrobit (EB) voitti palkinnon Telematics Detroit 2014 -tilaisuudessa

EB voitti Best Telematics Safety and Security Award -palkinnon Daimlerin kanssa kehittämistään ajamista auttavista ohjelmistoratkaisuista

DETROIT, Michigan, 5.6.2014 - EB (Elektrobit) on palkittu Telematics Update -palkinnolla Daimlerille kehittämästään ajamista avustavasta ohjelmistoteknologiasta Telematics Detroit konferenssi- ja messutilaisuudessa (4.-5.6.) Detroitin esikaupungissa Novissa, Michiganissa.

Palkinto on tunnustus EB:n pitkän linjan asiantuntemuksesta ajamista auttavissa, maksimaalisen turvallisuuden, laadun ja suorituskyvyn tarjoavissa ohjelmistoratkaisuissa.  EB on tukenut Daimleria ajamista auttavien ominaisuuksien kehittämisessä ja käyttöönotossa vuodesta 2010 lähtien. Daimlerin ajamista auttavat ohjelmistojärjestelmät keskittyvät parantamaan kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta sekä ajo- ja matkustusmukavuutta. Järjestelmä auttaa kuljettajaa havaitsemaan jalankulkijat, aloittaa itsenäisesti jarrutuksen hätätilanteessa, tekee korjausliikkeen auton ajautuessa pois kaistalta sekä pyrkii estämään kuljettajaa nukahtamasta.

"Best Telematics Safety and Security Award -palkinto osoittaa, että EB on edelläkävijä huippumodernien kuljettajaa avustavien järjestelmien ohjelmistojen kehityksessä. Nämä järjestelmät auttavat varmistamaan kuljettajan ja matkustajien turvallisuuden ja toimivat samalla esimerkkinä kohti automatisoitua ja autonomista ajamista", toteaa Alexander Kocher, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin johtaja. "Tämä Telematics Updaten arvovaltaiselta tuomaristolta saatu tunnustus korostaa integroitujen auto-ohjelmistojen kasvavaa tärkeyttä ja EB:n roolia alan johtavien ratkaisujen kehittäjänä autonvalmistajille."

AUDI AG voitti Best Navigation Solution / Product Award -palkinnon modernista ja intuitiivisesta viihde- ja viestintä ja navigointiratkaisustaan, jonka on kehittänyt EB:n ja AUDIN yhdessä omistama yritys e.solutions GmbH. Järjestelmä esiteltiin ensimmäistä kertaa CES 2014 -tilaisuudessa. Tänä vuonna lanseerattavassa Audit TT:ssä tullaan näkemään täysin digitaalinen virtuaalimittaristo, joka esittää innovatiivisella ja selkeällä tavalla kuljettajalle autoon, navigointiin ja viihde- ja viestintäjärjestelmään liittyvät keskeiset tiedot ja auttaa näin kuljettajaa keskittymään ajamiseen. EB:n navigointi ja käyttöliittymäohjelmistoratkaisuilla on ollut keskeinen rooli AUDIN johtavan viihde- ja viestintäteknologian kehityksessä, joka kattaa muun muassa ääniohjauksen, monikosketuseleiden tunnistuksen ja 3D-karttanäytön.

Näiden lisäksi EB oli myös ehdolla 2013/2014 Industry Newcomer Award -palkinnon saajaksi uuden Car Data Recorder -järjestelmänsä ansiosta. Lisäksi Alexander Kocher, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin toimitusjohtaja, oli ehdolla Telematics Leadership Awardin saajaksi.

 Lisätietoja:

Manuela Papadopol
Director, Global Marketing, Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179 48
Email: phanke@webershandwick.com 

Larry Weis
EB:n puolesta Autocom
Puh. +1 248 6478621
Email: lweis@usautocom.com

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com