Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) avaa uusia horisontteja automaattiselle ajamiselle

Kesäkuu 03, 2014

Elektrobit (EB) avaa uusia horisontteja automaattiselle ajamiselle


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 3.6.2014, kello 11.00

Elektrobit (EB) avaa uusia horisontteja automaattiselle ajamiselle

EB esittelee uuden version EB Assist Electronic Horizon -sähköisestä horisonttiratkaisusta, joka tukee uusimpia ajamista auttavia toimintoja

ERLANGEN, SAKSA, 3.6.2014 - EB (Elektrobit) esittelee EB Assist Electronic Horizon -ratkaisuun uusia toimintoja, jotka tarjoavat autonvalmistajille ja alihankkijoille entistä joustavammat mahdollisuudet toteuttaa ennakoivia ajamista auttavia järjestelmiä. Tämän uuden version avulla he voivat käyttää digitaalisia karttatietoja eri automallistoissa ja varustetasoissa myös ilman aktiivista navigointijärjestelmää.

EB:n sähköinen horisontti on avainasemassa kehitettäessä ennakoivia ajo-ominaisuuksia, sillä se tuottaa tarvittavat karttatiedot esimerkiksi yönäköjärjestelmää, mutkanopeusvaroitinta ja sähköautojen toimintasäteen määritystä varten. Sähköisen horisontin tiedot ovat tärkeässä roolissa myös ennakoivien ajojärjestelmien toteuttamisessa, ja autonvalmistajien esitellessä yhä automatisoidumpia ajotoimintoja sähköisen horisontin tietojen roolin odotetaan vielä vahvistuvan.

Ohjelmistojen järjestelmätoimittajana EB voi tarjota sähköisen horisonttiratkaisun, joka yhdistää navigointiohjelmiston ja ajamista avustavien järjestelmien ohjelmistoihin ja tarjoaa näin yhteen tietolähteeseen perustuvan saumattoman käyttökokemuksen. EB:n sähköinen horisontti tuottaa yksityiskohtaisimmat tiegeometriatiedot mitä tällä hetkellä on markkinoilla saatavilla. Se tarjoaa saman tarkkuuden kuin tienrakennuksessa käytettävät tiedot, joten se mahdollistaa sujuvat ja entistä tarkemmat ajamista auttavat toiminnot, kuten ennakoivat kaarreajovalot ja toimintasäteen määrityksen. EB Assist Electronic Horizon -ratkaisu pystyy myös toimittamaan nämä tiedot sekä EB:n omaan ajamista auttavien järjestelmien ohjelmistokehitysympäristöön että laajaan valikoimaan muiden toimittajien ajamista auttavia järjestelmäalustoja. Lisäksi sähköisen horisontin tiedot voi visualisoida EB:n uudella ajamista auttavien järjestelmien testaustyökalulla, EB Assist Car Data Recorderilla.

"EB Assist Electronic Horizon -ratkaisun ja oman ajamista auttavien järjestelmien kehitysympäristömme ansiosta voimme tarjota alan johtavien ennakoivien ajamista auttavien järjestelmien kehittämistä varten ainutlaatuisen työkalukokonaisuuden samalta toimittajalta", kertoo EB:n ajamista auttavista ohjelmistoista vastaava johtaja, tohtori Rolf Dubitzky.

Eräät suuret autonvalmistajat ovat jo ottaneet käyttöön EB Assist Electronic Horizon Solutionin monissa malleissaan. Teillä liikkuu jo autoja, joissa on EB:n ratkaisuun perustuvia ajamista auttavia ominaisuuksia, kuten toimintasäteen määritys tai liikennemerkkien tunnistus. Lisäksi EB:n sähköistä horisonttia käytetään erilaisissa tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissa, kuten henkilö- ja kuorma-autojen taloudellisen ajon toiminnoissa.

"Sähköinen horisontti" muodostaa perustan monenlaisille ennakoiville ajamista auttaville toiminnoille. Se tarjoaa ajamista auttaville järjestelmille tarkat kartta- ja GPS-tiedot edessä olevasta reitistä, esimerkiksi nopeusrajoitukset, tien mutkaisuuden ja topografiset tiedot. Sähköisen horisontin tietoja käytetään esimerkiksi ennakoivissa kaarreajovaloissa, mukautuvassa vakionopeussäätimessä ja toimintasäteen määrityksessä.

"Sähköisen horisontin merkitys kasvaa seuraavan muutaman vuoden aikana", kertoo Markus Schupfner, Executive Vice President, Operations, Automotive Business Segment. "Yhdessä liikennetilannetta, säätä ja teiden kuntoa koskevien reaaliaikaisten tietojen kanssa sähköinen horisontti on paitsi perusta autonomiselle ajojärjestelmälle myös optimaalinen ratkaisu sähköajoneuvoille".

 Lisätietoja:

Manuela Papadopol
Director, Global Marketing, Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179 48
Email: phanke@webershandwick.com 

Larry Weis
EB:n puolesta Autocom
Puh. +1 248 6478621
Email: lweis@usautocom.com

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com