Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) on kehittänyt MIMO-antennien testausympäristön seuraavan sukupolven satelliittiverkoille

Maaliskuu 12, 2014

Elektrobit (EB) on kehittänyt MIMO-antennien testausympäristön seuraavan sukupolven satelliittiverkoille


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 12.3.2014, kello 13.00


Elektrobit (EB) on kehittänyt MIMO-antennien testausympäristön seuraavan sukupolven satelliittiverkoille


EB jatkaa yhteistyötä satelliittipalveluntarjoajien ja laitevalmistajien kanssa ja tarjoaa niiden käyttöön innovaatioita
 
 
OULU, 12.3.2014 - Elektrobit (EB) ja Euroopan avaruusjärjestö ESA ovat saaneet valmiiksi monivuotisen tutkimusprojektin, jossa selvitettiin moniantennijärjestelmien (MIMO-järjestelmien) hyötyjä satelliittiviestinnässä. Tutkimuksen aikana EB kehitti edistyneen ohjelmistoradio-pohjaisen (SDR) testausympäristön, joka on nyt saatavilla satelliittioperaattoreille ja infrastruktuuritoimittajille maailmanlaajuisesti. Tämän edistyneen testausympäristön avulla EB:n asiakkaat voivat tutkia olemassa olevien tai suunnitteilla olevien satelliittiverkkojensa radiolinkkien sekä maanpäällisten apulinkkien suorituskykyä.

MIMO-tekniikat ovat avainasemassa, kun pyritään parantamaan radioviestintäyhteyksien kapasiteettia ja luotettavuutta. Monissa nykyisissä maanpäällisen viestinnän standardeissa, kuten esimerkiksi LTE-standardissa, hyödynnetään erilaisia MIMO-tekniikoita. Selvistä eduistaan huolimatta MIMO-tekniikoita ei vielä ole laajalti otettu käyttöön satelliittiviestinnässä.  Tutkimusprojektissa ESA:n kanssa EB selvitti MIMO-tekniikoiden haasteita ja hyötyjä satelliittijärjestelmissä kirjallisuustutkimuksen, tietokonesimulaatioiden ja lopuksi käytännön laboratoriokokeiden avulla. Tarkoituksena oli tutkia MIMO-tekniikoiden hyötyjä erityisesti radiolinkin suorituskyvyn kannalta.

Nyt kehitetty EB MIMO -testausympäristö perustuu EB:n aiemmin luomaan ohjelmistoradio-pohjaiseen EB RACE -alustaan, jota voidaan käyttää yleisesti langattoman tekniikan kehittämisessä, analysoinnissa ja mallintamisessa. EB RACE -alusta yhdistää tietokonesimulaatiot ja todellisen radiotaajuusrajapinnan mahdollistaen siten sujuvan siirtymän simulaatiosta käytännön toteutukseen pienin hallittavin askelin. MIMO-testausympäristöön kuuluu lisäksi radiokanavaemulaattoriyksikkö. 
 
"MIMO-testausympäristö on todiste EB:n huippuluokan radio-osaamisesta ja siitä kokemuksesta, jota meillä on seuraavan sukupolven satelliittiratkaisujen rakentamisesta. Moniantennitekniikan hyödyt satelliittiviestinnässä on nyt todistettu, ja me kehotammekin asiakkaita kokeilemaan, miten MIMO-tekniikka voi parantaa heidän spektritehokkuuttaan, tiedonsiirtonopeuksiaan ja yhteyden kokonaislaatua. Lisäksi testausympäristö laajenee myös muille käyttöalueille, kuten uusien aaltomuotojen tutkimiseen, mistä on paljon hyötyä uusia satelliittijärjestelmiä suunniteltaessa," sanoo Jarno Majava, joka vastaa EB:n langattomien tuotteiden liiketoiminnan kehittämisestä ja myynnistä Euroopassa ja Aasiassa.

EB on mukana Satellite 2014 -tapahtumassa Washington DC:ssä Yhdysvalloissa 11.-14.3.2014. Ota yhteyttä edustajaamme ja sovi tapaaminen.

Lisätietoja: 
Yhdysvallat: Jani Lyrintzis
Wireless-liiketoimintasegmentti, US-liiketoiminnan kehittäminen ja myynti
Puh. +1 425 686 3100
Sähköposti: jani.lyrintzis@elektrobit.com

Eurooppa ja Aasia: Jarno Majava
Wireless-liiketoimintasegmentti, EMEA-liiketoiminnan kehittäminen ja myynti
Puh. +358 40 3445420
Sähköposti: jarno.majava@elektrobit.com

EB:n lehdistötiedotteet ovat osoitteessa www.elektrobit.com/whats_new/press_releases .

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com