Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) kanadalaisen yliopiston kumppanina kaupunkiautohankkeessa

Tammikuu 07, 2014

Elektrobit (EB) kanadalaisen yliopiston kumppanina kaupunkiautohankkeessa


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 7. tammikuuta 2014 kello 16.00

Elektrobit (EB) kanadalaisen yliopiston kumppanina kaupunkiautohankkeessa

EB ja Sherbrooke esittelevät uudentyyppisen kaupunkiauton vuoden 2014 kansainvälisillä CES-messuilla (osasto 3034, North Hall, Las Vegas Convention Center)

LAS VEGAS, 7.1.2014 - Elektrobit (EB) ja Sherbrooken yliopisto Kanadan Quebecistä ovat yhteistyössä kehittäneet uudentyyppisen kaupunkiajoon tarkoitetun älytekniikkaa hyödyntävän sähköauton.

EB:n autojen käyttöliittymien (HMI, Human Machine Interface) kehitysohjelmistolla oli merkittävä rooli yliopiston konseptiauton VUE:n (Vehicle Urbain Electrique) suunnittelussa. EB GUIDE 5.5 -kehitysalustan ansiosta Sherbrooken tietokone- ja sähkötekniikan opiskelijoista koostuva projektitiimi pystyi integroimaan useita kuljettajaa avustavia HMI-järjestelmiä auton teknologiaan.

EB:n ohjelmiston avulla pystyttiin esimerkiksi kehittämään täysin digitaalinen mittaristo, QNX®Neutrino Realtime -käyttöjärjestelmään perustuva viihde- ja viestintäjärjestelmä sekä auton diagnostiikkanäytöt.

"EB GUIDE 5.5:n ansiosta pystyimme luomaan multimodaalisen HMI-järjestelmän, jossa ajoneuvon tutka- ja liikennemerkkien havaitsemisjärjestelmiltä saatavat tiedot avustavat kuljettajaa", toteaa VUE-projektipäällikkö Luc Maurais. "EB:n ohjelmisto on helppokäyttöinen ja tukee useita eri alustoja. Ilmaisten EB GUIDE -lisenssien lisäksi EB järjesti meille etäkoulutusta ja teknistä tukea. Kaikesta tästä oli valtavasti hyötyä tiimille sen työssä VUE:n saamiseksi liikennekelpoiseksi."

VUE-hanke käynnistyi vuonna 2012, kun Smart ForTwo -autoa alettiin muuttaa sähköiseksi verkkoyhteyksillä varustetuksi ajoneuvoksi. Aluksi keskityttiin parantamaan akun, sähkönsyötön ja elektroniikkajärjestelmien luotettavuutta. Seuraava kehitysvaihe alkoi vuoden 2013 alussa, ja siinä lisätään ajoneuvon älykkyyttä ja parannetaan käyttäjäkokemusta esimerkiksi täysin integroidun mittariston avulla.

Tulevaisuuden kehitystavoitteita ovat mm. täysin itsenäisen ajamisen mahdollistavien, kuljettajaa avustavien toimintojen laajentaminen, EB GUIDE Speech Target Framework (STF) -tekniikkaan perustuva ääniohjaus sekä EB Navigation -ratkaisujen integrointi ajoneuvon järjestelmiin.

"Mikään sähköauto ei tule menestymään ilman hyvin toimivaa viihde- ja viestintäjärjestelmää", toteaa EB:n automotive-liiketoiminnan strategiasta ja viihde- ja viestintätuotteista vastaava johtaja Martin Schleicher. "Älykäs ja aidosti ympäristöystävällinen resurssien hallinta voidaan toteuttaa vain yhdistämällä ajoneuvon tilatiedot muihin tietoihin, vaikkapa akun varaustilatieto navigointitietoihin.

"EB GUIDE 5.5 tarjoaa VUE-tiimille oikeat välineet sellaisen HMI-järjestelmän kehittämiseen, joka mahdollistaa ajajan ja auton välisen intuitiivisen vuorovaikutuksen sekä järjestelmien ajantasaisuuden varmistavien tietojen integroinnin. VUE-hankkeen "litiumtason" kumppanina olemme iloisia saadessamme tarjota EB GUIDE -työkalut tiimin käyttöön sekä tukea hanketta mm. kuljettajaa avustavien järjestelmien ja ääniohjauksen integroinnissa."

Jin Xu, glbal education program manager, QNX Software Systems, toteaa, että "on todella vaikuttavaa, miten hyvin VUE-tiimi on edistynyt näin lyhyessä ajassa. Olemme ylpeitä saadessamme tukea hanketta tarjoamalla heille QNX OS teknologiaa, työkalut ja koulutuksen. . VUE-hankkeen auto on prototyyppi, joka osoittaa, mikä on mahdollista tulevaisuuden autoissa itsenäisen ajamisen ja verkkoyhteyksien osalta sekä näyttää miten todellista hyötyä saavutetaan tukemalla ammatillisia koulutusohjelmia uusimmilla ohjelmistotyökaluilla.

EB ja VUE-hanketiimi esittelevät autoa CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla (osasto 3034, North Hall, Las Vegas Convention Center).  (7.-10.1.2014)

Lisätietoja:
Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja
EB Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 444 2771
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179-48
Email: phanke@webershandwick.com

Larry Weis
EB:n puolesta AutoCom
Puh. +1 248 647 8621
Email: lweis@usautocom.com or cminer@usautocom.com

EB:n lehdistötiedotteet: www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet  

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2012 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 185,4 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten tuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden palveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. http://automotive.elektrobit.com