Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Uusi turvaluokiteltu Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja salausohjelmisto täydentää Bittium Tough Mobilen tietoturvallisuutta

Joulukuu 21, 2015

Uusi turvaluokiteltu Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja salausohjelmisto täydentää Bittium Tough Mobilen tietoturvallisuutta


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 21.12.2015 kello 12.00

Uusi turvaluokiteltu Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja salausohjelmisto täydentää Bittium Tough Mobilen tietoturvallisuutta

Oulu, 21.12.2015 - Bittium julkaisee Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmiston, joka täydentää Bittium Tough Mobile -älypuhelinta uusilla ohjelmistoilla ja palveluilla. Bittium Secure Suite mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.

Bittium Secure Suite on suunnattu sekä kotimaisille että kansainvälisille tietoturvallisuus-, viranomais- ja yritysmarkkinoille, joilla on vahvan tietoturvan tarve. Tuote täyttää keskeiset tietoturvavaatimukset ja on suunniteltu siten että kokonaisuus voidaan tarvittaessa arvioida ja katselmoida. Tästä osoituksena Suomen viestintävirasto on hyväksynyt Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ja siihen liittyvän Bittium Secure Suite hallintajärjestelmän salaustuotteeksi, jolla voi käsitellä ja siirtää kansalliselle suojaustasolle IV (STIV) luokiteltua aineistoa.

Bittium Secure Suiten laitehallinnan avulla Bittium Tough Mobile -älypuhelimia voidaan keskitetysti hallita ja varmistaa niiden tietoturva-asetusten voimassaolo ja ajantasaisuus. Esimerkiksi laitteen kameran käyttö voidaan estää tai kateissa oleva laite voidaan etätyhjentää. Laitteen ja sen ohjelmistojen eheys kuten onko laite kopioitu tai muokattu tai onko sen ohjelmistoa yritetty murtaa, voidaan luotettavasti todentaa Bittium Secure Suiten etävarmennuksella. Lisäksi Bittium Tough Mobilen käyttämiä sovelluksia voidaan hallita sallimalla vain ennalta hyväksytty lista sovelluksista, joita laitteeseen pystyy asentamaan (application whitelist).

Bittium Secure Suite sisältää myös älykkään, aina päällä olevan VPN-ohjelmiston joka mahdollistaa kaikkien IP-pohjaisten sovellusten ja verkkojen hyödyntämisen turvallisesti. Bittium SafeMove VPN ja integroitu palomuuri takaavat että kaikki puhelimesta lähtevä ja siihen saapuva dataliikenne on vahvasti salattua ja todennettua. Lisäksi Bittium Secure Suite tukee monia valinnaisia lisäominaisuuksia kuten yrityksen sisäisen sovelluskirjaston, tietoturvalokienkeruun laitteista, sekä laitteen ohjelmiston OTA päivityspalvelun (Over The Air). Siihen on myös liitettävissä kolmansien osapuolien sovelluksia, kuten VPN suojatut ryhmäpuhelut tai erillinen puheensalauspalvelu.

Bittium Secure Suite -hallinta- ja tietoturvaohjelmiston taustajärjestelmä on mahdollista rakentaa kokonaisuudessaan asiakkaan tiloihin ja liittää osaksi asiakkaan nykyistä tietojärjestelmää. Tämä mahdollistaa Bittium Secure Suite järjestelmän hallinnan ja ylläpidon ilman riippuvuuksia ulkopuolisiin pilvipalveluihin ja toimijoihin. Järjestelmä on räätälöitävissä asiakasvaatimusten mukaisesti, ja siihen on mahdollista liittää myöhemmin myös uusia lisäpalveluita. Bittium tarjoaa Secure Suite ratkaisuunsa liittyvät asennus-, integrointi- ja koulutuspalvelut, ja voi tarvittaessa myös hallinnoida ja ylläpitää sitä asiakkaan puolesta (SaaS).

Bittium Tough Mobile

Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien sovellusten integroimisen puhelimeen.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Myyntijohtaja
Puh. 040 344 3507
Email: sales(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium
Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2014 liikevaihto oli 52,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.  www.bittium.com